Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φθινόπωρο 2019 στο Ηρώδειο: Δείτε όλο το πρόγραμμα!

Θέατρο,μουσική,χορός!

2 Σεπτεμβρίου 2019 11:42
Φθινόπωρο 2019 στο Ηρώδειο: Δείτε όλο το πρόγραμμα!

Φέτος το Φθινόπωρο οι βραδιές μας γεμίζουν χρώματα, μουσικές και ωραίες εικόνες στο πιο όμορφο θέατρο του κόσμου, στο Ηρώδειο.

Είτε σου αρέσουν οι θεατρικές παραστάσεις, είτε οι συναυλίες είτε ο χορός φέτος το φθινόπωρο στο Ηρώδειο μπορούμε να δούμε τα πάντα!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2019 ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

30 Αυγούστου
«Προμηθέας δεσμώτης», του Αισχύλου

O Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η Ελληνίδα διεθνούς φήμης ηθοποιός, αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Η συνάντηση του Σταύρου Τσακίρη με τη μεγάλη Βρετανίδα ηθοποιό έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί η τραγωδία του Αισχύλου και μάλιστα στα Ελληνικά.

31 Αυγούστου
«Blue Skies»: Μάριος Φραγκούλης και Big Band

Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει για την καθιερωμένη μεγάλη του συναυλία στο Ηρώδειο, στο ίδιο φρέσκο κλίμα της Big Band αλλά με ανανεωμένο ρεπερτόριο και τη συμμετοχή της σπουδαίας Jazz ντίβας Tammy McCan!

1 Σεπτεμβρίου
«Ανάμνηση Σμύρνης», της Τάνιας Χαροκόπου

Η μουσικοθεατρική παράσταση Ανάμνηση Σμύρνης, σε κείμενο Τάνιας Χαροκόπου, σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα και μουσική Νίκου Ξύδη, είναι βασισμένη σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Βασιλείας Ζερβού, και συνδέει τη νεότερη εποχή με τον ελληνισμό της Σμύρνης λίγο πριν την καταστροφή της.

5 Σεπτεμβρίου
«Ικέτιδες», από το Εθνικό Θέατρο

Οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη, η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, παρουσιάζονται στο Ηρώδειο. Οι Ικέτιδες του Ευριπίδη είναι ένα έργο-εγκώμιο των Αθηνών, του δημοκρατικού πολιτεύματος και των χρηστών ηγετών και πολιτών, βαθιά ανθρώπινο και οξυδερκές μέσα στους αιώνες.


6 Σεπτεμβρίου
«Νεφέλες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά

Οι “Νεφέλες” του Αριστοφάνη παρουσιάστηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και μας αφηγούνται την περιπέτεια ενός ”καθημερινού ανθρώπου”, του Στρεψιάδη, που προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από τα χρέη του.


7 Σεπτεμβρίου
«Queen Symphonic – A rock & Orchestra Experience»

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες των Queen και του Freddie Mercury με 10μελή ροκ μπάντα, 60μελή Συμφωνική Ορχήστρα και 4 τραγουδιστές έρχονται στο Ηρώδειο!


9 Σεπτεμβρίου
Οι «Εκκλησιάζουσες» ως λαϊκή οπερέτα από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Μαριάννα Κάλμπαρη

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζουν τη νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία τους με την παρουσίαση, της παράστασης “Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα”, σε μετάφραση – λιμπρέτο – μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς επιμελείται η έμπειρη Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.
10 Σεπτεμβρίου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτακάλογλου συναντιούνται στη σκηνή του Ηρωδείου, και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
11 Σεπτεμβρίου
Andrea Bocelli

Ένας από τους πιο σπουδαίους εν ζωή τενόρους, ο Andrea Bocelli έρχεται στο Ηρώδειο για μια ξεχωριστή συναυλία στις αρχές του φθινοπώρου. (Η συναυλία είναι sold out).

12 Σεπτεμβρίου
«Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι», του Ευγένιου Τριβιζά

Τo μουσικοθεατρικό ονειρόδραμα «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα πάντα;», βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα τού «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάζει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

13 Σεπτεμβρίου
Archive

Oι Archive γιορτάζουν στην Αθήνα 25 χρόνια από την δημιουργία τους με μία βραδιά αφιερωμένη στους κορυφαίους μουσικούς σταθμούς της καριέρας τους και τιμώντας την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με το ελληνικό κοινό!


15 και 16 Σεπτεμβρίου
Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης

Δυο χορογραφίες «σταθμοί» του Maurice Béjart, οι «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το περίφημο «Boléro» με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου. Η χορογραφία του βραβευμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Béjart, Gil Roman με τίτλο «Tous les hommes presque toujours s’ imaginent» αποδεικνύει το ταλέντο και το υψηλό του καλλιτεχνικό επίπεδο.


17 και 18 Σεπτεμβρίου
«Classic Rock 3»

Το Classic Rock 3 έρχεται στο Ηρώδειο για να σας χαρίσει έναν υπέροχο συνδυασμό του hard rock και του progressive rock με τον Vivaldi! Μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζει τη συναυλία με την οποία η ροκ μουσική μπόρεσε να εισχωρήσει και να ακουστεί σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης..


19 και 22 Σεπτεμβρίου

Florence and The Machine

Λίγη ώρα μετά την δύση του ηλίου, οι Florence & Τhe Machine θα ανέβουν στην σκηνή του Ηρωδείου και από εκεί θα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό μία μαγική και πολυαναμενομενη μουσική βραδιά! (Οι συναυλίες είναι sold out).

20 Σεπτεμβρίου
«Last Time To See Me Before I die»: John Cleese

O παγκοσμίου φήμης κωμικός και θρυλικό μέλος των «Monty Python» για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού. Μία παράσταση που θα περιλαμβάνει μεγάλες στιγμές της καριέρας του μέσα από ένα μοντάζ δημοφιλών clips και live comedy για πρώτη και ίσως «τελευταία» φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού.

21 Σεπτεμβρίου
Τζέιν Μπίρκιν και «Gainsbourg Symphonique»

Η Αγγλίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Τζέιν Μπίρκιν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «GainsbourgSymphonique», συνοδευόμενη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμη μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Τζέιν Μπίρκιν, μεταφέροντας μας στον μελωδικό κόσμο του Gainsbourg είναι: L’Anamour, Valse de Melody, Baby Alone in Babylone κ.ά.

26 Σεπτεμβρίου
Μίμης Πλέσσας

Ο Μίμης Πλέσσας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Το Σπίτι του Ηθοποιού, μας ετοιμάζει μια Νύχτα Καλοκαιριού, μια βραδιά γιορτής της μουσικής και του θεάτρου.


27 Σεπτεμβρίου
Eric Burdon and The Animals «Farewell Europe»

Ένας θρύλος του ροκ, θα βρεθεί στο Ηρώδειο για να μας αφηγηθεί με τη βαθιά φωνή του τις ροκ ιστορίες της ζωής του. Η ψυχή των Animals, το είδωλο των ’60s, η κινητήριος δύναμη της περίφημης British Invasion, ο πρωτοπόρος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco, ένας από τους σπουδαιότερους ήρωες του rock ‘n’ roll, ο αειθαλής Eric Burdon, έρχεται!

28 Σεπτεμβρίου
Mario Biondi

Ο Mario Biondi επιστρέφει στην Αθήνα με τις σημαντικότερες soul ιστορίες του, που θα ακουστούν για πρώτη φορά στον επιβλητικό χώρο του Ηρωδείου, για μία νύχτα κάτω από τα αστέρια, μαγική από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, στη σκιά της Ακρόπολης.


29 Σεπτεμβρίου
«Με το δοξάρι της ψυχής…. 60 χρόνια του θρυλικού τροβαδούρου της Κρήτης»: Βασίλης Σκουλάς

Ο ζωντανός θρύλος της κρητικής μουσικής, ο Ανωγειανός Βασίλης Σκουλάς, γιορτάζει τα εξήντα χρόνια παρουσίας στο τραγούδι, με μια μεγάλη συναυλία.


30 Σεπτεμβρίου
Γιώργος Νταλάρας

Ο Μέντα 88 φέτος τιμάει ένα από τα πιο διαχρονικά αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού, τον Γιώργο Νταλάρα, με μια μεγάλη επετειακή συναυλία στο Ηρώδειο.


1 Οκτωβρίου
«Πάμε γι’ άλλες πολιτείες!»: Σταμάτης Σπανουδάκης

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει συναυλία με τον τίτλο «Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες«. Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν τα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας.


5 Οκτωβρίου
«5 Λαικές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν»: Σταύρος Ξαρχάκος

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, θα μας χαρίσει μια ξεχωριστή βραδιά στoν εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου, όπου θα παρουσιάσει τη συγκλονιστική συναυλία «5 Λαικές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», ένα ξεχωριστό και σπάνιο αφιέρωμα που ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας. Ο μαέστρος, διευθύνοντας επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και του Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.

7 Οκτωβρίου
«Vivaldi Four Seasons»: Nigel Kennedy

Τριάντα χρόνια πριν, ο Nigel Kennedy με την ηχογράφηση του Four Seasons (Τέσσερις Εποχές), του Vivaldi, έφερε την επανάσταση στην κλασσική μουσική. Ο σούπερσταρ του βιολιού, μετά την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε πέρυσι το ελληνικό κοινό, έρχεται ξανά στο Ηρώδειο με το πιο εμβληματικό του έργο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο Eric Burdon των Animals έρχεται στο Ηρώδειο!

Ο Apparat έρχεται στην Αθήνα!

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share