Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σας αφορά: Πότε ανοίγουν οι σταθμοί Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας!

Δείτε αναλυτικά!

17 Ιουλίου 2019 12:26
Σας αφορά: Πότε ανοίγουν οι σταθμοί Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας!

Πριν ένα χρόνο όλοι γνώριζαν ότι το μετρό θα φτάσει στην πόρτα τους στις 30 Ιουνίου του 2019. Να σας υπενθυμίσουμε την παρακολούθηση που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Μετρό!

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό πριν μερικούς μήνες, το μετρό -στους 3 νέους αυτούς σταθμούς- όχι μόνο δεν θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2020.

Ο λόγος που καθυστέρησε η επέκταση προς Πειραιά; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Athens Transport, ένας παράπλευρος Η/Μ διαγωνισμός που αφορούσε την προμήθεια BACS (σύστημα τηλεδιοίκησης), απολύτως απαραίτητος για τη λειτουργία του έργου, είχε σταματήσει μετά από προσφυγή στο ΣτΕ.

Παρακολούθηση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Μετρό!

Το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την εγκατάσταση οθόνης που επιτρέπει την παρακολούθηση των καμερών στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό καθώς και των πάρκινγκ της ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΕΛΜΑ η εν λόγω οθόνη βρίσκεται στο γραφείο του Τομεάρχη Ασφαλείας, με το Σωματείο θέτει προς τη διοίκηση τέσσερα ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία του κυκλώματος παρακολούθησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

«Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έχουμε γίνει αποδέκτες πληροφοριών για τοποθέτηση οθόνης στο γραφείο του Τομεάρχη Ασφαλείας με δυνατότητα καταγραφής και παρακολούθησης καμερών στις γραμμές 1,2,3 καθώς και στα παρκινγκ της εταιρίας.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ επιβεβαίωσε την ύπαρξη της οθόνης και εύλογα προκαλούνται τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Ποια είναι τα άτομα που έχει εξουσιοδοτήσει η Διοίκηση να καταγράφουν το βιντεοληπτικό υλικό όταν αυτό γίνεται απαιτητό από τους φορείς της πολιτείας σε περίπτωση τέλεσης αδικημάτων;

2. Είναι ενήμερη η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την παραπάνω διαδικασία; και αν ναι, ανήκει στα εξουσιοδοτημένα άτομα ο Τομεάρχης Ασφαλείας;

3. Υπάρχει πιθανότητα κατάχρησης εξουσίας με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από την παρακολούθηση εργαζόμενων και πολιτών;

4. Ποια η ευθύνη της ιεραρχικής πυραμίδας που υπάγεται ο Τομέας Ασφαλείας;

Καλούμε τη Διοίκηση άμεσα και χωρίς χρονοτριβές να τοποθετηθεί στα παραπάνω ερωτήματα δίνοντας πειστικές και κρυστάλλινες απαντήσεις, διαλύοντας τις σκιές πιθανής παρακολούθησης που προσιδιάζουν σε σκοτεινές και περασμένες, θέλουμε να πιστεύουμε πλέον εποχές.

ΥΣ: Όσοι μάταια προσπάθησαν προς άγρα ψήφων να εξαγοράσουν συνειδήσεις εργαζομένων μέσω διασπάθισης Δημόσιου χρήματος σύντομα θα λάβουν αυτά που τους αναλογούν.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σπύρος Ρεβύθης Βαγγέλης Καραμανής»

TAGS
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share