Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο!

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου!

21 Ιουνίου 2019 17:35
Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο!

Μεγάλη Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιείται το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η συναυλία που δίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ – Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Συνθέτες και τραγουδιστές, Έλληνες και ξένοι, αντιπροσωπείες από τις Ομογένειες (το πιο ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού) της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης, Ολυμπιονίκες και αθλητές θα τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Οικογένειες ανθρώπων που θυσιάστηκαν παλεύοντας εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών (Λαμπράκης, Παναγούλης, Μουστακλής, Μανδηλαράς, Ελής), θα είναι εκεί, για να ακούσουν για μια ακόμη φορά, τα τραγούδια-σύμβολα του αγώνα κατά της επτάχρονης τυραννίας.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» που θα είναι ο βασικός συντελεστής της συναυλίας αυτής, θα ερμηνεύσει τα τραγούδια αυτά μαζί με τους πιο γνωστούς και αγαπημένους τραγουδιστές. (Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν σύντομα).

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν και θα διαβάσουν κείμενα και ποιήματα, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Καρυοφυλιά Καραμπέτη και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και όλοι πιστεύουμε ότι το Καλλιμάρμαρο θα είναι μικρό για τις χιλιάδες κόσμου που θα ρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας!

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δηλώσει ήδη ότι είναι μεγάλη επιθυμία του να είναι κι αυτός μαζί μας.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα ερμηνεύσει τα τραγούδια μαζί με είκοσι και πλέον σημαντικούς τραγουδιστές.

Θέμης Αδαμαντίδης
Ρίτα Αντωνοπούλου
Ελένη Βιτάλη
Γλυκερία
Πέγκυ Ζήνα
Γιάννης Ζουγανέλης
Παντελής Θαλασσινός
Αντώνης Καλογιάννης
Σταμάτης Κόκοτας
Βασίλης Λέκκας
Μανώλης Μητσιάς
Δημήτρης Μπάσης
Γιάννης Μπέζος
Γιώτα Νέγκα
Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ
Σοφία Παπάζογλου
Μίλτος Πασχαλίδης
Αντώνης Ρέμος
Ηρώ Σαΐα
Πασχάλης Τόνιος
Λάκης Χαλκιάς
Zülfü Livaneli
Arja Saijonmäa
και κάποιες άλλες εκπλήξεις.

Χορωδία Δήμου Αθηναίων. Διεύθυνση, Σταύρος Μπερής

Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου. Διεύθυνση, Δημήτρης Τυπάλδος

Παιδική Χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα. Διεύθυνση, Στέφανος Καρδιόλακας

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Δύσκολες ώρες για τον Μίκη Θεοδωράκη!

Σε μια εξομολόγηση για τις δύσκολες ώρες που περνά ο Μίκης Θεοδωράκης, προχώρησε η κόρη του.

"Ο μπαμπάς μου δεν θέλει να πεθάνει. Πλέον δεν νιώθει δυνατός. Είναι πολύ άρρωστος, με πολλά προβλήματα υγείας. Και είναι φοβερό πώς έχει καταφέρει και έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Νομίζω κάνει ντρίμπλα στον θάνατο κάθε φορά". Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, ανοίγει την καρδιά της στην Espresso.

"Είναι χιλιάδες οι στιγμές που θυμάμαι από την κοινή πορεία μας. Έχω μοναδικές εικόνες από παιδί και από έφηβη. Ακόμα και σήμερα πηγαινοέρχομαι στο σπίτι των γονιών μου. Βλέπεις, εδώ και πολλά χρόνια ο μπαμπάς μένει μόνιμα στην Αθήνα, και μάλιστα μένει στο σπίτι του ακινητοποιημένος. Όμως όλη η οικογένεια νοσταλγεί τις στιγμές από το Βραχάτι. Εκεί ζήσαμε όλοι μας ονειρεμένες μέρες.

Το Βραχάτι το ‘χει μέσα στην καρδιά του ο μπαμπάς μου. Πριν από λίγες μέρες μου είπε: “Είδα ένα όνειρο, ότι ήμασταν με τη μητέρα σου στον ανθισμένο κήπο μας στο Βραχάτι. Όταν ξύπνησα ένιωσα τέτοια δυστυχία που δεν ήταν αληθινό το όνειρο”. Ο μπαμπάς μου αναπνέει για το Βραχάτι, για να ξαναδεί το Βραχάτι", αναφέρει συγκινημένη η Μαργαρίτα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απόψε στην Πλατεία Νερού οι θρύλοι του hip hop, Cypress Hill!

Άννα Βίσση Live στο Βεάκειο θέατρο

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share