Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Όνομα "φωτιά" στο Summer Nostos Festival!

Το Athensmagazine.gr προτείνει...

7 Ιουνίου 2019 12:33
Όνομα

Tο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Nostos University το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην έννοια της πολυπλοκότητας. Μέσα από workshops, περίπλοκες κατασκευές και διαγωνισμούς, το Nostos University παραδίδει μαθήματα και αποκρυπτογραφεί με τρόπο φαντασμαγορικό την απλότητα της πολυπλοκότητας. Επίτιμος καλεσμένος της σειράς δράσεων είναι ο Ernő Rubik, εφευρέτης του Κύβου του Ρούμπικ! O διάσημος καθηγητής αρχιτεκτονικής και γλύπτης θα έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, για να μιλήσει στο κοινό και να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωταγωνιστή… τον διάσημο κύβο του!

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο ίδιος ο εφευρέτης του διάσημου κύβου, Ernő Rubik, θα βρίσκεται στον Φάρο σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, για μια συνομιλία με το κοινό, ενώ θα ακολουθήσει μια εορταστική βραδιά, γεμάτη από εκπλήξεις πολυπλοκότητας! Πριν από 45 χρόνια, ο καθηγητής αρχιτεκτονικής και design Ernő Rubik συνειδητοποίησε την ανάγκη να εξοικειώσει τους φοιτητές του με την έννοια της πολυπλοκότητας. Έτσι, σχεδίασε τον διάσημο κύβο, που στην αρχή έμοιαζε άλυτος, αλλά στη συνέχεια, κι αφού προκάλεσε τον ενθουσιασμό σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα «μυαλά» του κόσμου, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια-γρίφους όλων των εποχών.

Delta Restaurant: Το νέο εστιατόριο στο κέντρο πολιτσισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, ανοίγει τις πόρτες του το Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με executive chef τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, το οποίο θα λειτουργεί κάθε Κυριακή!
Το Delta Restaurant έρχεται να εμπλουτίσει τις οικογενειακές Κυριακές των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ με μια ποικιλία ελληνικών γεύσεων, φροντίζοντας εξίσου όλα τα μέλη της οικογένειας, μικρούς και μεγάλους.
Κάθε Κυριακή πρωί, η μέρα στο Delta Restaurant ξεκινά με ένα πλούσιο σε επιλογές brunch, το οποίο συνδυάζει κλασικές συνταγές με γνήσια, ποιοτικά ελληνικά υλικά.
Το à la carte εστιατόριο αντλεί την έμπνευσή του από την Ελληνική Γαστρονομία και βασίζει τα πιάτα του σε προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι.
Το Delta Restaurant αποτελεί, παράλληλα, και μια πρόταση για τους θεατές των Κυριακάτικων απογευματινών και βραδινών παραστάσεων και εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με ειδικά μενού, για να ολοκληρώνουν τη βραδιά τους με μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας.
Επιπλέον, στο εστιατόριο θα οργανώνονται θεματικές γαστρονομικές ημερίδες, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με στόχο την ανάδειξη ξεχωριστών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, καθώς και τοπικές συνταγές από όλη την Ελλάδα.

undefined
Ο νέος χώρος βρίσκεται στο επίπεδο 5Α στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η ονομασία του, Delta / δ, είναι εμπνευσμένη από το Δέλτα Φαλήρου στο οποίο βρίσκεται το ΚΠΙΣΝ. Οι δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, σε συνδυασμό με τη μοναδική θέα του Φαληρικού όρμου, κάνουν το χώρο ιδανική επιλογή όχι μόνο για ένα κυριακάτικο γεύμα, αλλά και για την επόμενη εταιρική ή ιδιωτική σας εκδήλωση.


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
BRUNCH MENU: κάθε Κυριακή 10.00-16.00
À LA CARTE RESTAURANT: κάθε Κυριακή 16.00-24.00
ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δευτέρα-Σάββατο
Μάθετε περισσότερα για το χώρο στο το Facebook και το Instagram

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απόψε στην Αθήνα ο Damian Marley!

Στο Release Athens 2019 έρχεται ο θρυλικός Iggy Pop!

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share