Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

H Merck Συμβάλλει στην Ευαισθητοποίηση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση με Αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την ΠΣ!

Πλήθος δράσεων και ευαισθητοποίηση του κοινού από τους εργαζόμενους της εταιρείας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας!

4 Ιουνίου 2019 15:25
H Merck Συμβάλλει στην Ευαισθητοποίηση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση με Αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την ΠΣ!

Αθήνα, 30 Μαΐου 2019 - Η Merck, μία κορυφαία εταιρεία στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας, συνεπής στη δέσμευσή της για υπεύθυνη δραστηριοποίηση, συμμετείχε και φέτος ενεργά στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση - ΠΣ (Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019). #MyInvisibleMS | #MSInsideOut | #WorldMSday

Φέτος, η Merck Ελλάδος επέλεξε να πρωτοτυπήσει καθώς ήταν το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας που ανέλαβε δράση! Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έγιναν «πρεσβευτές» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) ενημερώνοντας τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο εμπορικό κέντρο Avenue (Μαρούσι). Εκεί τοποθετήθηκε ενημερωτικό περίπτερο της ΠΟΑμΣΚΠ και οι εργαζόμενοι της Merck συμμετείχαν στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση, διανέμοντας το ενημερωτικό έντυπο της ΠΟΑμΣΚΠ για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα είχε θέμα «My Invisible MS» και έθεσε ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γύρω από τα μη ορατά συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και την επίσης μη ορατή επίπτωσή της στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αυτό ήταν και το μήνυμα που ανέλαβαν να διαδώσουν οι

εργαζόμενοι της Merck Ελλάδος στους επισκέπτες και στους εργαζόμενους στους χώρους και στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου AVENUE.

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε ουσιαστικά το επιστέγασμα μιας σειράς δράσεων τις οποίες οργάνωσε και υλοποίησε η Merck, όλο το μήνα Μάιο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Στο επίκεντρο των δράσεων βρέθηκε η υποστήριξη του έργου και της δράσης Συλλόγων Ασθενών, οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες ενημερωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την ΠΣ. Πιο συγκεκριμένα, η Merck επιχορήγησε τις ημερίδες τόσο της Ελληνικής Εταιρείας για τη ΣκΠ στη Θεσσαλονίκη όσο και της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με ΣκΠ στο Βόλο, καθώς και το περίπτερο του Συλλόγου Ατόμων με ΣκΠ το οποίο τοποθετήθηκε στην οδό Ερμού στην Αθήνα, στις 30 Μαΐου προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων.

Η Μαρία Σπανοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Merck, δήλωσε: «Κάθε χρόνο η Merck συμμετέχει με διαφορετικό τρόπο στην Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Φέτος, υποστηρίζοντας πάντα το παγκόσμιο σύνθημά μας να εργαζόμαστε “As One For Patients”, επιλέξαμε να το κάνουμε πιο ενεργά από ποτέ. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με ΣκΠ, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας και ευαισθητοποιώντας το ευρύ κοινό. Ευχαριστούμε θερμά το εμπορικό κέντρο AVENUE που αποδέχθηκε την πρότασή μας και έκανε εφικτή την υλοποίηση αυτής της ιδέας συμβάλλοντας στο έργο της ΠΟΑμΣΚΠ».

Από την πλευρά της, η κα Βασιλική Μαράκα, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΑμΣΚΠ, επεσήμανε: «Η Παγκόσμια Ημέρα για την ΠΣ είναι μια καλή ευκαιρία να κινητοποιηθούμε πιο ενεργά για να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιληφθεί τι είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι ασθενείς, καθώς, όπως τονίζεται σωστά και από το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας, τα συμπτώματα της νόσου συχνά είναι μη ορατά. Πρωτοβουλίες όπως αυτή της Merck Ελλάδος συμβάλλουν σημαντικά στο έργο μας και ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους θερμά για τη υποστήριξή τους».
Σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ)

undefined
Η πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και αποτελεί τη συχνότερη, μη τραυματικής αιτιολογίας νευρολογική διαταραχή που προκαλεί αναπηρία στους νεαρούς ενήλικες. Εκτιμάται ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ΠΣ παγκοσμίως. Ενώ τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης περιλαμβάνουν θολή όραση, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα και προβλήματα στη δύναμη και στο συντονισμό. Οι υποτροπιάζουσες μορφές της ΠΣ είναι οι πιο συχνές.

Σχετικά με τη Merck
H Merck, μια κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και των υλικών υψηλής απόδοσης. Περίπου 52.000 άνθρωποι εργάζονται για να επιδράσουν θετικά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μέρα, βρίσκοντας πιο χαρούμενους και βιώσιμους τρόπους να ζει κανείς. Από την αναβάθμιση τεχνολογιών επεξεργασίας γονιδίων και την ανακάλυψη μοναδικών τρόπων αντιμετώπισης των πιο απαιτητικών ασθενειών μέχρι τους τρόπους εφαρμογής «έξυπνων» συσκευών - η Merck βρίσκεται παντού. Το 2018, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους € 14,8 δισ. σε 66 χώρες.

Η επιστημονική διερεύνηση και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο της Merck. Με αυτόν τον τρόπο εξελίχθηκε από την ίδρυσή της το 1668. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας. Η Merck διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono στον τομέα υγείας, ως MilliporeSigma στον τομέα βιοεπιστημών και ως EMD Performance Materials.

Σχετικά με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόµων µε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑµΣΚΠ), η οποία ιδρύθηκε το 2008 και εδρεύει στο Ελληνικό στην Αθήνα, είναι δευτεροβά­θµιος φορέας στον οποίο εντάσσονται Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Ασθενών µε Σκλήρυνση κατά Πλάκας από όλη την Ελλάδα. Είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο σωματείο εκπροσώπησης Ατόµων µε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΑµΣΚΠ) αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών (Αρ. Απόφασης 6403/2009) και διοικείται αποκλειστικά ασθενείς µε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) - Πολλαπλής Σκλήρυνση (ΠΣ). Κύριος σκοπός της ο συντονισµός των µελών της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑµΣΚΠ και η βελτίωση της καθημερινότητας των ίδιων και των οικογενειών τους.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share