Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Θες να δεις τη "Νόρμα" του Μπελίνι στο Ηρώδειο; Αν είσαι άνεργος, για σένα είναι δωρεάν!

Δείτε αναλυτικά...

30 Μαΐου 2019 11:23
Θες να δεις τη

Μια όπερα απολύτως και πολλαπλά συνδεδεμένη με την Ελλάδα, η «Νόρμα» του Μπελλίνι επιστρέφει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 5, 7, 9 και 11 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Μπαλατσινού και σκηνοθεσία του Κάρλους Παντρίσσα των Λα Φούρα ντελς Μπάους.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διαθέσει 1.500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της όπερας του Βιντσέντζο Μπελλίνι «Νόρμα», την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 21.00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Θες να δεις τη

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει τη δυνατότητα σε άνεργους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή παραγωγή όπερας στο Ηρώδειο, με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της «Νόρμας» -με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνει στα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα / τηλ. κέντρο: 2130885700), τις εξής μέρες και ώρες:

-Παρασκευή 30 Μαΐου 2019, από τις 11.00 έως τις 18.00

-Σάββατο 1 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 16.00

Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο εισιτήρια.

Θάνος Μικρούτσικος: Μετά την επιτυχία στο Μέγαρο μουσικής, έξτρα συναυλία στο Ηρώδειο

Θάνος Μικρούτσικος: Μετά την επιτυχία στο Μέγαρο μουσικής, έξτρα συναυλία στο Ηρώδειο

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Γέφυρα Πολιτισμού 440-Μάνος Τρανταλλίδης

Σταυρός του Νότου – Γραμμές των οριζόντων: δύο δισκογραφικές δουλειές με διαφορά δώδεκα ετών, όπου η δεύτερη περικλείει και εξελίσσει την πρώτη. Η ζωή απ’ τη σκοπιά του ναυτικού ξαναζεί μέσα από τις εμβληματικές μελοποιήσεις του μεγάλου μας συνθέτη. Συγκλονιστική ποίηση, συγκλονιστική περιήγηση: απ’ τα λιμάνια της Σαλονίκης και του Βόλου, στο Αλγέρι και στη Μασσαλία, την Ταϊτή και τη θάλασσα της Νότιας Κίνας. Παρέα, ο θερμαστής και ο λοστρόμος, η γάτα και ο παπαγάλος, οι αστερισμοί και τα θαλάσσια ρεύματα. Και πίσω μένουν οι πατρίδες και οι έρωτες. Μια μαγική «συνομιλία» της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου με την ποίηση του Νίκου Καββαδία, με ανεξάντλητο ακροατήριο κάθε ηλικίας, κάθε γενιάς.

Σταυρός του Νότου/ Γραμμές των Οριζόντων
Σε ποίηση Νίκου Καββαδία
Μια μουσική παράσταση για τρεις φωνές,
τρία πιάνα και πνευστά

Ερμηνεύουν: Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Θοδωρής Οικονόμου πιάνο
Μάξιμος Δράκος πιάνο
Θάνος Μικρούτσικος πιάνο
Θύμιος Παπαδόπουλος πνευστά

Χώρος:
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης:

11 & 15 Μαΐου 2019/
20:30

Τιμές:

Φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ: € 12
Ζώνη ΣΤ: € 15
Ζώνη Ε: € 25
Ζώνη Δ: € 30
Ζώνη Γ: € 35
Ζώνη Β: € 40
Ζώνη Α: € 45

θάνος μικρούτσικός

Μετά τον θρίαμβο έρχεται το Ηρώδειο!

Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής, ο συνθέτης αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το ιδιαίτερο ρεπερτόριο σε όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήρια για τις μουσικές βραδιές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που ήταν εδώ και αρκετές ημέρες sold out.

Έτσι, ο Καββαδίας του Θάνου Μικρούτσικου, η μουσική παράσταση για τρεις φωνές, τρία πιάνα και πνευστά, με την συμμετοχή των ερμηνευτών Χρήστου Θηβαίου,Κώστα Θωμαίδη και Ρίτας Αντωνοπούλου, θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου και στο Ηρώδειο με τους ίδιους συντελεστές και το ίδιο πρόγραμμα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την προπώληση των εισιτηρίων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Arc for dance festival στο θέατρο Κιβωτός

O τραγουδιστής του "Taki taki", DJ Snake, έρχεται στην Αθήνα!

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.g

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share