Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση την ζωγραφική Rabbitlab!

Για τρίτη συνεχή χρονιά!

29 Μαΐου 2019 15:21
Φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση την ζωγραφική Rabbitlab!

Το Rabbithole και η ομάδα ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ διοργανώνουν και παρουσιάζουν για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση την ζωγραφική Rabbitlab 3.0.

Μετά το αφιέρωμα στον Φουτουρισμό και τον Υπερεαλισμό και το έργο του Νίκου Εγγονόπουλου το 2018, το φετινό Rabbitlab 3.0 θέτει σαν κεντρική θεματική των έργων χορού στον ποπ αλλά και ακόμα αινιγματικά ανεξερεύνητο κόσμο των κόμικς.

Τα επιλεγμένα έργα προσεγγίζουν, παίζουν, αποδομούν, εμπνέονται και εξερευνούν καρέ-καρέ τη σύγχρονη αυτή τέχνη. Από αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο διάλογο, το αποτέλεσμα είναι πολυμεσικά χοροθεατρικά έργα, παράξενα παραμύθια, graphic novels επί σκηνής, που ερευνούν ζητήματα όπως το φύλο, την κοινωνία, τη σύγχρονη ηθική και προπαντός τον ίδιο το ρόλο του δημιουργού και της τέχνης σε σχέση με όλα τα παραπάνω.

Για τους λάτρεις του Lucky Luke έρχονται The Daltonσ (τα τριτοξάδελφα)!

Οι Ντάλτονσ είναι οι ξαδελφές των γνωστών αδελφών Ντάλτον από τη σειρά comics “Lucky Luke”. Όπως τα ξαδέλφια τους, τετράδυμες και αυτές με αντίστοιχα ιδιαίτερους χαρακτήρες, ιδιαίτερες συνήθειες και εμμονές με τις μικροπαρανομίες. Με τον δικό τους τρόπο αποφεύγουν τα προβλήματα με το νόμο και μοιάζουν να έχουν κατά τα άλλα κανονική ζωή - τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι ίδιες.

Η παράσταση είναι σε σύλληψη και χορογραφία της Μήδεια Κάστανου και χορεύουν οι Νικολέττα Σοφία, Ελίνα Ζέπου, Μήδεια Κάστανου, Ισιδώρα Πρίμπα. Την μουσική επιμελείται ο Μανώλης Τερεζάκης και η παραγωγή είναι της εταιρίας CREATISTS.

11 και 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 22.15 μ.μ., 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 21.00 μ.μ, RABBITHOLE THEATER

Η ιστορία των Λιονταριών της Βαγδάτης!
Το φεστιβάλ κλείνει το τελευταίο τριήμερο με την παράσταση 'Τα λιοντάρια της Βαγδάτης”, ένα work in progress εμπνεύσμένο από το ομώνυμο graphic novel του βραβευμένου συγγραφέα Brian K.Vaughan και του εικονογράφου Νiko Henrichon.

Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής επίθεσης στο Ιράκ το 2003, μια αγέλη λιονταριών απέδρασε από το Ζωολογικό κήπο της Βαγδάτης εν μέσω βομβαρδισμών. Τα 4 ζώα άρχισαν να περιπλανιούνται ελεύθερα πλέον στους ερειπωμένους δρόμους της Βαγδάτης προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Βάση από αληθινά γεγονότα, το έργο δίνει μια εικόνα για το πως μοιάζει η ζωή στη διάρκεια ενός πολέμου, περιγράφοντας μια πρωτότυπη ιστορία από τον πόλεμο στο Ιράκ. To graphic novel ζωντανεύει στη σκηνή και πραγματεύεται τι είναι η ελευθερία για τον καθένα...τι όνειρα φέρνει μαζί της, τι φόβους και ποιά πραγματικότητα κουβαλάει μαζί της...Μπορεί κάποιος να σου την χαρίσει ή η μόνη σου επιλογή είναι να την κερδίσεις με αποφασιστικότητα και θυσίες;

Την παράσταση έχει χορογραφήσει η Νικολέττα Σοφία και οι performers επί σκηνής είναι οι: Ανδρέας Βελέτζας, Γιώργος Βρατσάλης, Δημήτρης Καπαμάς, Μαρία Μάργαρη, Νικόλας Νιώτης, Φωτεινή Μουχτούρη, Αλεξάνδρα Σαλταούρα, Νικολέττα Σοφία.

Παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση του έργου έχει η Anorak Dance Theater Company.

Με την ευγενική χορηγία της Δραματικής Σχολής Μονυέρνοι Καιροί.

14-15-16 ΙΟΥΝΙΟΥ / 21.00 μ.μ, RABBITHOLE THEATER
Facebook: Anorak dance theater / instagram: @anorak dance theater / [email protected]
Πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ
https://www.rabbitholespace.com/rabbitlab-fest
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
https://www.viva.gr/tickets/dance/theatro-rabbithole/rabbitlab-3/

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share