Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει...

24 Μαΐου 2019 17:23
Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα!

Από 28 Μαΐου μέχρι και 6 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA), που θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ταινιών, ομιλιών και εκδηλώσεων, στους χώρους Ελληνίς Cinemax, Νιρβάνα 1&2 Cinemax, Ελληνοαμερικανική Ένωση και Exile Room.

Στις 30 Μαΐου θα γίνει η επίσημη έναρξη του FeCHA, στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax με την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Ο Έκπτωτος / El Reino», του βραβευμένου με Goya σκηνοθέτη Rodrigo Sorogoyen, ο οποίος εντυπωσίασε το ελληνικό κοινό με την προηγούμενη ταινία του «Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει».

Χάρη στην στήριξη του προγράμματος PICE, θα παραστεί και ο σκηνοθέτης για να προλογίσει την ταινία, ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει το καθιερωμένο cocktail party με Sol Beer και Havana Club στον κινηματογράφο.

Οι προβολές συμπεριλαμβάνουν ξέφρενες κωμωδίες, σκοτεινά θρίλερ, βραβευμένες σινεφίλ ταινίες, παιδικές προβολές, αλλά και δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους από την δράση «cortoFeCHA» και ντοκιμαντέρ από την «docuFeCHA».

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για τον Ισπανόφωνο κινηματογράφο από την Υπεύθυνη Πολιτιστικού Τμήματος Ινστιτούτου Θερβάντες της Μαδρίτης, Marina Díaz López και για τη διανομή ταινιών μικρού μήκους στις ισπανόφωνες κινηματογραφικές αγορές από την Υπεύθυνη διαχείρισης της κινηματογραφικής πλατφόρμας «Clickforfestivals», Marian Velázquez. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται με την στήριξη του προγράμματος PICE και έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το επίσημο τέλος των προβολών θα σηματοδοτήσει η αργεντίνικη ταινία μυστηρίου, «Δεσμοί Αίματος», με την Dolores Fonzi, γνωστή για την συμμετοχή της στο «Τρούμαν», στο «Μαύρο Χιόνι» και την «Παουλίνα» και τον Oscar Martínez από τις «Ιστορίες για αγρίους» και «Ο επιφανής πολίτης», ενώ το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το αφιέρωμα «Diversidad» σε συνεργασία με το Exile Room και στο πλαίσιο του Athens Pride Week.

Το «Diversidad» είναι μια ιδιαίτερη ενότητα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Πρόκειται για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση, ενώ η προβολή των ταινιών του αφιερώματος, οι οποίες θα είναι με ελληνικούς υπότιτλους, είναι δωρεάν στο κοινό και με εξασφαλισμένη πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Πηγή: Lifo

Οι ιστορικοί θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας που μας περιμένουν φέτος το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι κοντά και μια αγαπημένη συνήθεια είναι να πηγαίνουμε θερινό.

Φανταστείτε...βλέπεις την ταινία που θες κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό....είναι καλοκαίρι.. και όλα μοιάζουν πιο ωραία!

Επίσης οι θερινοί κινηματογράφοι, ειδικά αυτοί στο κέντρο, έχουν μια νοσταλγία, μια "γεύση" από το παρελθόν.Τη δεκαετία του ’60, υπήρχαν στην Αθήνα πάνω από 600 θερινοί κινηματογράφοι. Μη σας κάνει εντύπωση ο αριθμός. Τότε, δεν υπήρχαν δύο και τρεις τηλεοράσεις σε κάθε σπίτι και οι άνθρωποι είχαν ανάγκη για επαφή. Σε κάθε γειτονιά, υπήρχε ένας μικρός «ανοιχτός» κινηματογράφος και σου έδινε την αίσθηση, ότι παρόλο που βρισκόσουν στην πόλη, ένιωθες πως ήσουν διακοπές. Δροσούλα, αγιόκλημα, καρέκλες «σκηνοθέτη», το απαραίτητο τραπεζάκι με κρύα μπίρα και τσιγάρο και πάνω συντροφιά τα αστέρια…

Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε 5 θερινούς κινηματογράφους που αγαπάμε πολύ

Σινέ Θησείον (Απ. Παύλου 7, Θησείο)

Ο κινηματογράφος «Θησείον», είναι το πιο παλιό σινεμά της Αθήνας. Φτιαγμένος το 1935, λειτουργεί συνέχεια μέχρι και σήμερα, με μια μικρή διακοπή, τα χρόνια της κατοχής. Με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και σπιτική λεμονάδα.

Cine Paris (Κυδαθηναίων 22 Αθήνα)

Η ιδέα για το όνομα, ανήκει σε έναν Έλληνα κομμωτή, που ζούσε χρόνια στην Γαλλία και εξαιτίας αυτού, το ονόμασε Paris. Λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Αρχές του ’70, λόγω οικονομικής κρίσης, κλείνει και άνοιξε εκ νέου το 1986. Ένας πολύ όμορφος γραφικός κινηματογράφος.

Σινέ Αίγλη (Αίγλη Ζαππείου)

Ότι πιο ρομαντικό για σινεφίλ ζευγάρια. Σε μια Αθήνα που φλέγεται από τον ήλιο, το θερινό σινεμά Αίγλη, είναι μια ανάσα δροσιάς. Συνδυάζεται υπέροχα με φαγητό.

Σινέ Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Αθήνα)

Κοντά στην Λ. Αλεξάνδρας, στο ύψος της Μαυρομιχάλη, ανάμεσα σε τεράστιες, γκρίζες πολυκατοικίες, υπάρχει ένας μικρός παράδεισος.

Σίγουρα αξίζει να τον επισκεφθείτε.

Σινέ Δεξαμενή

Το σινε Δεξαμενή, είναι από τα κινηματογραφικα στέκια του καλοκαιριού. Κοντά στην πλατεία με την παιδική χαρά του Λυκαβηττού.

Υπήρξε στέκι πολλών ποιητών και λογοτεχνών των αρχών του 20ού αιώνα. Παπαδιαμάντης, Σουρής, Καζαντζάκης, Βάρναλης, Ελύτης, όπου υπάρχει και ο ανδριάντας του τελευταίου, από το 1977.

Πηγή: tetragwno.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τι είναι το ADD Festival που έρχεται το Σάββατο;

Το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και πάλι στη Σύρο!

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share