Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τι είναι το ADD Festival που έρχεται το Σάββατο;

Το μεγάλο φετσιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει!

23 Μαΐου 2019 12:50
Τι είναι το ADD Festival που έρχεται το Σάββατο;

Το ADD, το μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει στις 25 Μαΐου. Η δεύτερη έκδοσή του σηματοδοτεί την εξέλιξη της δημιουργικής σύμπραξης του six d.o.g.s με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται δυναμικά.

Το Σάββατο 25 Μαΐου η Στέγη και το six d.o.g.s ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ADD 2019. Ενεργοποιούν κάποιους από τους άδειους εδώ και χρόνια χώρους του κτιριακού συμπλέγματος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, δημιουργώντας ένα ζωντανό αστικό μουσικό περιβάλλον. Το ADD 2019 θα εκτείνεται σε τέσσερα stages σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με τελευταίας τεχνολογίας ηχοσυστήματα και ειδικά σχεδιασμένες φωτιστικές και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Το six d.o.g.s και η Στέγη επιμελούνται ένα πρόγραμμα DJ Sets και Live περισσότερων από 30 καλλιτεχνών. Οι διεθνείς συμμετοχές του line-up καλύπτουν ένα ευρύτατο ηλεκτρονικό φάσμα, που εκτείνεται από καθιερωμένες μουσικές αξίες της φήμης των Deep Dish και της (Miss) Kittin, στη νέα σταρ της σκηνής, Nastia, και από εκεί σε indie αγαπημένους όπως οι Kiasmos και Forest Swords και καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν την σύγχρονη club κουλτούρα, όπως οι Ben Klock, DVS1 και MARCEL DETTMANN. Οι τρεις τελευταίοι, παρέα με τον Etapp Kyle, εμφανίζονται στο πλαίσιο του Photon Showcase, του πολυαισθητηριακού project με την υπογραφή της περίφημης Clockworks, που εξερευνά τις σχέσεις ήχου, φωτός και αρχιτεκτονικής και παρουσιάζεται σε αυστηρά επιλεγμένους χώρους ανά τον πλανήτη. Η πολυφωνία της συναρπαστικής εγχώριας σκηνής εκπροσωπείται επάξια καλύπτοντας την απόσταση από τον πρωτοπόρο Δημήτρη Πετσετάκη, στην queer extravaganza των DISCOSODOMA Soundsystem και από εκεί στους ταχέως ανερχόμενους Sworr. και τoυς Territroy (τη νέα ηχητική περιπέτεια των βετεράνων Mr.Statik και Larry Gus).

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανοίξει νωρίς το απόγευμα η κολεκτίβα των Athens Disco Kidz, με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για όλη την οικογένεια! Από τις 18.00 έως τις 21.00, ηθοποιοί, παιδαγωγοί, εμψυχωτές και DJs θα υποδέχονται γονείς και παιδιά σε ένα κοινό stage με έμφαση στη δημιουργική διασκέδαση και τη διάδραση.

Πότε: Σάββατο 25 Μαΐου.

Ώρες: 18.00 το απόγευμα – 10.00 το (επόμενο) πρωί.

Που: Αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος – Κεντρική Πύλη του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου, στο ύψος του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας).

Ιδανικός τρόπος να έρθεις: το Μετρό και συγκεκριμένα ο σταθμός Αργυρούπολη. Από εκεί την μεταφορά σου αναλαμβάνει το The BEAT, official mobility partner του ADD. Βγες στο σταθμό Μετρό Αργυρούπολης, περπάτησε λίγα μέτρα στο ρεύμα προς Γλυφάδα και σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα σε περιμένουν τα οχήματα του ΒΕΑΤ για να σε μεταφέρουν δωρεάν. Το ίδιο και για την επιστροφή, όποτε κι αν είναι αυτή.

Parking: ελεύθερος χώρος στάθμευσης μέσα στο συγκρότημα του Ελληνικού, σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του φεστιβάλ.

Φαγητό: θα υπάρχει dedicated χώρος φαγητού με μεγάλη γκάμα επιλογών καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

  • Από τις 18.00 έως τις 21.00 η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών που συνοδεύονται από ενήλικα κάτοχο εισιτηρίου.

Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική! Οι συναυλίες που θέλουμε να δούμε στην Αθήνα και όχι μόνο!

Oι σκηνές στους ανοιχτούς συναυλιακούς χώρους όλης της Ελλάδας στήνονται ήδη ενώ οι εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις περιοδείες τους. Από το Ηρώδειο μέχρι το Θέατρο Βράχων και το Βεάκειο του Πειραιά, από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη κι από τη Λάρισα μέχρι την Αλεξανδρούπολη όλη η χώρα, σαν μια τεράστια σκηνή, είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τις μουσικές, τα τραγούδια, τους ερμηνευτές και φυσικά το κοινό που διψά για νέες συναυλιακές εμπειρίες.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Ορισμένοι από τους σημαντικότερους αλλά και πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού θα περάσουν, το φετινό καλοκαίρι, από τη σκηνή του Ηρωδείου. Άλλοι με όχημα το πλούσιο προσωπικό τους ρεπερτόριο κι άλλοι πάλι στο πλαίσιο μουσικών αφιερωμάτων σε μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής θα μοιραστούν με το κοινό τους υπέροχα καλοκαιρινά βράδια, γεμάτα μελωδίες, στο μοναδικό σκηνικό του Ρωμαϊκού Ωδείου, υπό το άγρυπνο «βλέμμα» του Παρθενώνα.

Τρεις ολόκληρες δεκαετίες μετά την παρθενική της εμφάνιση στον ιστορικό χώρο του Ηρωδείου η Ελένη Καραίνδρου επιστρέφει, στις 14 Ιουνίου, έχοντας πλέον διαγράψει μια σημαντικότατη διεθνή συνθετική καριέρα. Κεντρικός άξονας του προγράμματος της θα είναι οι συνθέσεις της από το τελευταίο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία ECM, με τίτλο «Tous des oiseaux». Παράλληλα όμως θα παρουσιάσει και παλαιότερες, αγαπημένες συνθέσεις της που «γεννήθηκαν» μέσα από τις συνεργασίες της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, την Τώνια Μαρκετάκη, τη Μαργκαρέτε φον Τρόττα, τον Χριστόφορο Χριστοφή, τον Ζυλ Ντασέν και τον Αντώνη Αντύπα.

Μία επίσης σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής, ένας από τους τελευταίους εν ζωή μεγάλους συνθέτες της χώρας μας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα γιορτάσει τα 80ά του γενέθλια με μια μεγάλη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, κάτω από την Ακρόπολη. Κατά την διάρκεια της ξεχωριστής αυτής μουσικής βραδιάς θα «ξετυλίξει» την μεγάλη μουσική ιστορία του, η οποία μετρά έξι δεκαετίες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους πιο φωτεινούς σταθμούς της. Ανάμεσά τους και τα έργα του «Ιθαγένεια», «Θητεία» και «Χρονικό» αλλά και δημοφιλή ορχηστρικά θέματά του τα οποία έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τραγούδια του θα αποδώσουν δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Γιάννης Χαρούλης.

Ο Θάνος Μικρούτσικος πάλι είναι αρκετά εξοικειωμένος με τον χώρο του Ηρωδείου καθώς έχει παίξει αρκετές φορές εκεί. Η νέα αυτή συναυλία του, στις 29 Ιουνίου όμως, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς επιβλήθηκε, στην ουσία, από το ίδιο το κοινό που δεν κατάφερε να βρει ένα εισιτήριο για τις δύο εξαιρετικές παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία. Μια συγκλονιστική προσέγγιση του συνθέτη στο έργο του ποιητή, με νέες ενορχηστρώσεις για τρία πιάνα και πνευστά με ερμηνευτές τους Χρήστο Θηβαίο, Κώστα Θωμαίδη και Ρίτα Αντωνοπούλου και διαχρονικό καπετάνιο, στο…Φτερό του Καρχαρία, τον ίδιο τον Μικρούτσικο.

Από τους τακτικούς «επισκέπτες» του Ηρωδείου και ο Γιώργος Νταλάρας θα ανέβει για μία ακόμη φορά, στις 19 Ιουνίου, στη σκηνή του προκειμένου να παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στη Σμύρνη. Γι’ αυτό εξάλλου φρόντισε να εξασφαλίσει, γι’ αυτήν την ιδιαίτερη βραδιά, την συμμετοχής της Συμφωνικής Ορχήστρας Σμύρνης την οποία θα διευθύνει ο Hakan Sensoy. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα τραγούδια από την «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα καθώς επίσης κομμάτια Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου.

Από τις πλέον δωρικές και καταξιωμένες φωνές του ελληνικού ρεπερτορίου, η Μαρία Φαραντούρη, θα περάσει επίσης από το Ηρώδειο, για μια βραδιά, στις 10 Ιουλίου. Αυτή τη φορά όμως θα μοιραστεί με το κοινό τα πιο αγαπημένα τραγούδια του κινηματογράφου, ελληνικού και παγκόσμιου. Μελωδίες σπουδαίων συνθετών από τον Νίνο Ρότα, τον Νικόλα Πιοβάνι και τον Άντριου Λόυντ Γουέμπερ μέχρι τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Ξαρχάκο και πολλών ακόμη θα πλημμυρίσουν το Ρωμαϊκό Ωδείο αναβιώνοντας την μοναδική ατμόσφαιρα κλασικών κινηματογραφικών ταινιών.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ


Η αλήθεια είναι πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα έχουμε πολλές συνεργασίες καθώς οι περισσότεροι καλλιτέχνες, ερμηνευτές και τραγουδοποιοί, που θα δώσουν συναυλίες επέλεξαν τις προσωπικές εμφανίσεις.


Εξαίρεση ωστόσο αποτελεί το επιτυχημένο μουσικό δίδυμο του χειμώνα, Ελευθερία Αρβανιτάκη – Γιάννης Κότσιρας, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν παράταση στην ευτυχή συνάντησή τους στην ίδια σκηνή, Οι δύο ερμηνευτές θα ξεκινήσουν τις συναυλίες τους στις 26 Ιουνίου, από το Θέατρο Βράχων του Βύρωνα και θα συνεχίσουν με αρκετούς ακόμη σταθμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.


Το ανοιχτό θέατρο του Βύρωνα εξάλλου θα φιλοξενήσει πολλές ακόμη συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Ανάμεσα τους και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (21/6), ο Σωκράτης Μάλαμας (1/7), ο Γιάννης Χαρούλης (11 & 12/6), ο Μίλτος Πασχαλίδης (7/6), ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (4/7), η Γιώτα Νέγκα (19/6) αλλά και ο Γιάννης Πάριος (23/6) ο οποίος έχει προγραμματίσει μία ακόμη συναυλία για τις 8 Ιουλίου, στο Βεάκειο Θέατρου του Πειραιά.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα είναι … «Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μουσικό ταξίδι της θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου από το Βόλο ενώ Θα συνεχίσει με συναυλίες στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης (5/6), στη Λάρισα (6/6), στην Αλέξανδρούπολη (23/7), στη Ρόδο (5/8),στην Κέρκυρα (7/10), στη Λευκάδα (9/8), στο Κάστρο Πλαταμώνα (18/8) και αλλού.


Οι Πυξ Λαξ πάλι, οι οποίοι μάς υποσχέθηκαν, πριν λίγους μήνες, ότι μετά από μια περίοδο αποχής θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται ως γκρουπ, έχουν προγραμματίσει δύο μεγάλες συναυλίες, στις 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης και στις 10 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Από τους δημοφιλής τραγουδοποιούς της νεώτερης γενιάς, ο Κωστής Μαραβέγιας έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια τα μουσικά καλοκαιρινά ραντεβού. Αυτή τη φορά θα δώσει την κεντρική αθηναϊκή συναυλία του, στις 20 Ιουνίου, σ’ έναν μεγάλο συναυλικό χώρο, στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο.

ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ


Ροκ ν’ ρολ, τζαζ, αφρικάνικα μπιτ, βραζιλιάνικη μπόσα νόβα, πορτογαλικά φάντος, ελληνική μουσική, έντεχνα, λαϊκά και σύγχρονα τραγούδια… Τα καθιερωμένα ετήσια καλοκαιρινά μουσικά ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου θα έχουν και ποικιλία και ρυθμό και καλή διάθεση και υπέροχη ατμόσφαιρα. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με καλλιτέχνες απ’ όλα τα ρεπερτόρια. Μεταξύ αυτών και η Μελίνα Τανάγρη και η Όλια Λαζαρίδου που θα «παντρέψουν» την μουσική με την ποίηση (5?6), ο Leon of Athens με την Ειρήνη Σκυλακάκη (7/6), η τζαζ ερμηνεύτρια Nana Simopoulos (13/6), η Ελένη Πέτα και ο Γιάννης Μαθές με τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών(22/6), η Γλυκερία με την Μελίνα Ασλανίδου, με τις υπέροχες φωνές και τα αγαπημένα τραγούδια τους (20/6), οι ευρηματικοί Gadjo Dilo που θα παρουσιάσουν τα καινούργια τους τραγούδια τους (28/6), η Angelika Dust με τον Ίαν Στρατή (2/7), η Μαρία Παπαγεωργίου (5/7) η Ρίτα Αντωνοπούλου, συνοδευόμενη από τον Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο (9/7) αλλά και ο χαρισματικός Δώρος Δημοσθένους (12/7).

Ο Κήπος του Μεγάρου θα φιλοξενήσει, στις 21 Ιουνίου, και την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Στην εορταστική αυτή μουσική βραδιά θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Harald Ossberger, το μουσικό σχήμα Mottet, η Ορχήστρα Δωματίου «Έκτωρ Πανάρας» του Μουσικού Σχολείου Ιλίου κ.α.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δες ολόκληρο το line-up του Release Athens Festival 2019!

"Η γιορτή συνεχίζεται": Καλοκαίρι με τους Πυξ Λαξ!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Μουσικής στο Athensmagazine.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share