Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μουσικό καλοκαίρι στο κήπο του Μεγάρου: Δείτε όλο το πρόγραμμα!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

16 Μαΐου 2019 14:45
Μουσικό καλοκαίρι στο κήπο του Μεγάρου: Δείτε όλο το πρόγραμμα!

Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική μας περιμένει και φέτος στο κήπου του Μεγάρου μουσικής. Τουλάχιστον 9 διαφορετικά είδη μουσικής θα παρουσιαστούν φέτος και έτσι ο καθένας μπορεί να επιλέξει ό,τι του αρέσει.

Τον φετινό Ιούνιο και Ιούλιο, ο Κήπος του Μεγάρου φιλοδοξεί να προσελκύσει ακροατές κάθε ηλικίας με χαλαρή διάθεση και αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή πορεία. Φέτος, ακόμα και ο «Elvis» θα έρθει στην πιο μουσική γωνιά της πόλης. Εκτός όμως από κλασικό rock ’n’ roll, φέτος στον Κήπο θα ακουστούν του κόσμου οι μουσικές: «Κλασική», τζαζ με ινδικό, αφρικανικό και ασιατικό touch, μουσική με τσιγγάνικες επιρροές (manouche), βραζιλιάνικη μποσανόβα, αμερικάνικα μπλουζ, πορτογαλικά fados, ελληνικά τραγούδια –έντεχνα, παραδοσιακά, λαϊκά και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα
Η αυλαία ανοίγει στις 5/6 με την Όλια Λαζαρίδου και τη Μελίνα Τανάγρη να παρουσιάζουν τη βραδιά «Ποίηση και μουσική στον Κήπο του Μεγάρου», ενώ τις 7/6 ο Leon of Athens και η Irene Skylakaki (Ειρήνη Σκυλακάκη), που έχουν ανοίξει τα φτερά τους στο εξωτερικό, επιστρέφουν στην Αθήνα με λαμπερά hits. Στις 13/6, ακούγονται στον Κήπο σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι από την Nana Simopoulos και την μπάντα της, πάντα με ταξιδιάρικη world jazzy διάθεση. Και, όπως κάθε χρόνο, χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα αλλά και σολίστ δίνουν το δικό τους «παρών» στη Γιορτή της Μουσικής (21/6), στην οποία συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Harald Ossberger, η χορωδία Polyphonica και οι Μottet με guests τους τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «προλογίζει» τη βραδιά με απογευματινά εργαστήρια και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους (ελεύθερη είσοδος, 5:00 μ.μ.–8:00 μ.μ.).

Μία μέρα μετά (22/6), στη σκηνή του Κήπου συναντιούνται για πρώτη φορά η Ελένη Πέτα και ο Γιάννης Μαθές, ενώ στη συνέχεια (27/6) δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, μας ταξιδεύουν σε τραγούδια-σταθμούς του ελληνικού ρεπερτορίου. Ο Ιούνιος κλείνει με το μεγάλο πάρτι για τα 10 χρόνια των Gadjo Dilο (28/6), του συγκροτήματος που έφερε τη μουσική manouche στο ευρύ κοινό.

Ο Ιούλιος περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες και αρχίζει με την Angelika Dusk και τον Ίαν Στρατή (2/7), οι οποίοι αναζητούν τους δικούς τους μουσικούς ήρωες μέσα από επιτυχίες που άφησαν εποχή. Ακολουθούν στις 5/7 η Μαρία Παπαγεωργίου με τη δική της προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών και στις 9/7 η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου, μια φωνή κι ένα πιάνο, που υπόσχονται στους φίλους του Κήπου ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα πέσει με ένα rock ’n’ roll πάρτι στις 12/7 και το Δώρο Δημοσθένους σε ρόλο Elvis Presley να μας θυμίζει αθάνατες επιτυχίες του θρυλικού «Βασιλιά».

Τετάρτη 5 Ιουνίου, 21:00

Όλια Λαζαρίδου – Μελίνα Τανάγρη

Ποίηση και μουσική στον Κήπο του Μεγάρου

«Αφιερωμένο»

Για τον Βίκο

Είσοδος ελεύθερη

Μια βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στη μνήμη του Βίκου Ναχμία, φίλου της Όλιας Λαζαρίδου και της Μελίνας Τανάγρη. Θα ακουστούν στίχοι του πέρση ποιητή Τζελαλεντίν Ρουμί και του λογοτέχνη Ράινερ Μαρία Ρίλκε σε μετάφραση του Ναχμία καθώς και αγαπημένα τραγούδια του τελευταίου. Στην κιθάρα, ο Δημήτρης Παπαλάμπρου.

Παρασκευή 7 Ιουνίου, 21:00

Leon of Athens & Irene Skylakaki: «Summer Opening»

Δύο έλληνες καλλιτέχνες με έδρα το Λονδίνο επιστρέφουν στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές τους αγαπημένες indie pop και new folk μελωδίες, τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους αλλά και νέες συνθέσεις που θα ακουστούν στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά στη συναυλία τους στον Κήπο. Ο Leon κατέκτησε πρόσφατα το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «Unsigned Only» (6.000 υποψήφιοι, 95 χώρες) και έκανε την τέταρτη περιοδεία του στις ΗΠΑ, ενώ το κομμάτι «Better Love», το οποίο έγραψε μαζί με την Κατερίνα Ντούσκα, βρέθηκε στην 1η θέση των ελληνικών charts και του YouTube. Η Ειρήνη Σκυλακάκη έχει στο ενεργητικό της πετυχημένα singles, αγγλόφωνα άλμπουμ και πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές. Ο δεύτερος δίσκος της («Before Dawn») επελέγη το 2014 από την Athens Voice ως δίσκος της χρονιάς.

Συμπαραγωγή MINOS EMI και ΜΜΑ

Πέμπτη 13 Ιουνίου, 21:00

Νana Simopoulos World Jazz

Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της world jazz Νάνα Σιμόπουλος και οι συνεργάτες της μεταμορφώνουν τη μουσική σε όχημα που μας ταξιδεύει στην Ινδία, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και φυσικά στην Ελλάδα. Η μουσική της φημισμένης ελληνίδας μουσικού (φωνή, σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι), συνθέτριας και μαέστρου που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της world fusion, συνδυάζει ήχους και υφές από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ένα μοναδικό χαρμάνι με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες του πλανήτη αλλά και από την ελληνική καταγωγή της Σιμόπουλος. Στη συναυλία στον Κήπο εμφανίζεται πλαισιωμένη από το σχήμα της, το World Jazz Music of Nana, το οποίο απαρτίζεται από τους Caryn Heilman (φωνή, πλήκτρα), Sam Marlieri (σαξόφωνα), Manos Loutas (μπάσο), Solis Barkis (κρουστά) και Ronen Itzik (ντραμς).


 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share