Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μια βραδιά αφιερωμένη στον David Bowie στο Μέγαρο μουσικής!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

14 Μαΐου 2019 11:21
Μια βραδιά αφιερωμένη στον David Bowie στο Μέγαρο μουσικής!

Mουσική παράσταση - αφιέρωμα στον Ντέιβιντ Μπόουι και στις μεταλλάξεις του θρύλου της ροκ από το Space Oddity του 1969 μέχρι το Blackstar του 2016, με τη Heroes Tribute Band, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής και σπέσιαλ γκεστ τον Βαγγέλη Γερμανό.

Η Heroes Tribute Band είναι το πρώτο πολυσυλλεκτικό σχήμα που δημιουργήθηκε προς τιμήν του πολυδιάστατου Βρετανού καλλιτέχνη που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της μουσικής του 20ού αιώνα.

Aποτελείται από 6 μουσικούς και 5 τραγουδιστές που ενσαρκώνουν τους διαφορετικούς ρόλους του Μπόουι στη μουσική του πορεία. Τα μέλη της είναι οι: Νεκτάριος Nekk Γεωργιάδης (φωνή), Tolis Fasois (φωνή), Lou is (φωνή), Γιώργος Μπίλιος (φωνή, επιμέλεια προγράμματος), Sugahspank! (φωνή), Γιάννης Δημητριάδης (πιάνο, πλήκτρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Γιώργος Βασιλάτος (κιθάρες) Mάριος-Λαζ Ιωαννίδης (κιθάρες), Θοδωρής Kαπετανάκος(μπάσο) και Σπύρος Νίκας (σαξόφωνο).

Μαζί τους επί σκηνής, ο Βαγγέλης Γερμανός ως special guest.

Ένας από τους πιο πρωτοπόρους, επιδραστικούς αλλά και εμπορικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, ο Ντέιβιντ Μπάουι, γνωστός για τις μεταμορφώσεις του, δεν δίστασε να πειραματιστεί με τη μουσική και την εικόνα του, επηρεάζοντας σημαντικά την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Συνέχισε να επανεφευρίσκει τον εαυτό του και να εκπλήσσει το κοινό του σε όλη του τη ζωή: το τελευταίο του άλμπουμ –και τελευταίο δώρο του σε εκατομμύρια θαυμαστές του– κυκλοφόρησε δύο μέρες πριν την ανακοίνωση του θανάτου του.

H Heroes Tribute Band άρχισε την πορεία της πριν δύο περίπου χρόνια με αφορμή το θάνατο του Bowie και έχει στο ενεργητικό της τέσσερα μεγάλα live. Το πρώτο έγινε τον Μάιο του 2016 υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων. Έκτοτε συμμετέχει σε αφιερώματα για τον David Bowie συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Τιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, +65, πολύτεκνοι)

15 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public.

Η προπώληση άρχισε.

Διεθνής μέρα μουσείων: Όλες οι εκδηλώσεις!

Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Διεθνή μέρα μουσείων με πολλές εκδηλώσεις! Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους στην Πινακοθήκη, τα Μουσεία, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων.

Το φετινό θέμα, όπως ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», με τις εκδηλώσεις στα Μουσεία και τους χώρους πολιτισμού της πόλης να αποτελούν μία αφορμή αναβίωσης του παρελθόντος, μία πύλη σύνδεσής του με το παρόν, μία προσπάθεια συνέχειας της παράδοσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο, στάση Μετρό Μεταξουργείο)
12:30| Ξενάγηση στην έκθεση «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο» από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Ντένη Ζαχαρόπουλο
17:00| Οικογενειακή δράση για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών.

H Πινακοθήκη ως κομβικό σημείο επικοινωνίας λαών και πολιτισμών παρουσιάζει μια εκπαιδευτική δράση που ξεκινά από την κορυφή του βουνού Φούτζι, κάνει μια στάση σε ένα νησί του Ιονίου, τη Λευκάδα, για να ξαναβρεθεί στην Ιαπωνία με Γκέισες και Σαμουράι έχοντας οδηγό εκθέματα από το μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο
τηλ. 210 3243023, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00- 15:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια έκθεσης: έως 9 Ιουνίου 2019
* Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων η Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο, από 10:00 έως 21:00.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων(Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα)
12:00| Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης έργων πάτσγουορκ Όρια - Boundaries
Συνδιοργάνωση: ΟΠΑΝΔΑ και Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουορκ
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάτσγουορκ (European Quilting Association), ενώ στόχος της είναι η ανάδειξη της ευρωπαϊκής λαϊκής τέχνης του πάτσγουορκ σε ένα μουσείο ελληνικής λαϊκής τέχνης, το οποίο λειτουργεί ως κόμβος ευρωπαϊκού πολιτισμού, καθώς συνδέει τα κομμάτια κλάδων της ευρωπαϊκής λαϊκής τέχνης, στηρίζοντας το μέλλον της παράδοσής της.
Την τελετή των εγκαινίων θα πλαισιώσει σχετική ομιλία της πρόεδρου του Ελληνικού Συλλόγου Πάτσγουορκ κ. Μάνιας Χατζηιωαννίδη.
Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με θέμα «Τρισδιάστατος μύλος» - Μάθημα στη μηχανή.
Διάρκεια έκθεσης: έως 2 Ιουνίου 2019

Μουσείο Δωδεκανησιακό Σπίτι δήμου Αθηναίων (Δωδώνης 119, Σεπόλια)
11:00| Ξενάγηση «Ένα Δωδεκανησιακό Σπίτι στην Αθήνα»
Με έναυσμα τα λαογραφικά εκθέματα του Μουσείου θα ταξιδέψουμε στον χρόνο και θα ζωντανέψουμε σκηνές καθημερινότητας του περασμένου αιώνα, σε ένα Δωδεκανησιακό σπίτι.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.
210 5151541, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00- 14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνα δήμου Αθηναίων
(Μοναστηρίου και Κρέοντος 1)
12.00-13.00 & 14.00-15.00| Ξενάγηση «Ο Πλάτωνας και η Ακαδημία του»
Με εργαλεία τις σύγχρονες ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές του Μουσείου θα ταξιδέψουμε στον χρόνο για να συστηθούμε με το έργο και τις μεθόδους διδασκαλίας του Πλάτωνα.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.
210 5142138, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-16:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας- Πάρκο Ελευθερίας)
11:30| «Το Κέντρο Τεχνών ως κιβωτός πολιτισμού...»
Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και τους γονείς τους. Μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες, παιχνίδια και βιντεοπροβολές,
oι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίσουν πως ένας σύγχρονος χώρος, που σέβεται την ιστορική μνήμη και παράδοση, παρέχει βήμα έκφρασης νέων καλλιτεχνικών τάσεων συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.
210 7248150 και 210 7232604, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 – 13:00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Οδοιπορικό της παληάς Αθήνας» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο)
11:00| «Το Μέλλον της Παράδοσης»
Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τους γονείς τους.

Μικροί και μεγάλοι κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και ανακαλύπτουν μια γραφική γειτονιά της παλιάς Αθήνας στην οποία μπορούν να παίξουν, να τραγουδήσουν,
να δημιουργήσουν και να ονειρευτούν το μέλλον.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.
210 3452150, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: www.opanda.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share