Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρεμιέρα σήμερα! "Έλα πάλι μπαρ" στο Romantso

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

8 Μαΐου 2019 11:39
Πρεμιέρα σήμερα!

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 θα προβληθεί στο Ρομάντσο για πρώτη φορά η ταινία «Έλα πάλι μπαρ» (2019) της Κατερίνας Μαρκουλάκη, η οποία διερευνά τις μελαγχολικές πτυχές της rave υποκουλτούρας στο αθηναϊκό τοπίο. Μια αυτο-εθνογραφική ταινία, σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση που μιλάει για τα όρια της rave κοινότητας στην Αθήνα, την απώλεια και τη μνήμη.

Το «Έλα πάλι μπαρ» είναι επίσης μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι λόγοι για τους οποίους ένα μέρος της νεολαίας των μεσαίων και κατώτερων τάξεων επιστρέφει στα rave δρώμενα, αλλά και να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η ταυτότητα συμπίπτει με άλλες ταυτότητες όπως το φύλο ή η εθνικότητα.

Τέλος, η ταινία προσπαθεί να λειτουργήσει ως προσωπικό ημερολόγιο, μια συζήτηση για την επιτελεστικότητα της υποκουλτούρας του rave και τα θολά όρια μεταξύ ευτυχίας και απελπισίας.

Κατερίνα Μαρκουλάκη

Η Κατερίνα Μαρκουλάκη γεννήθηκε το 1993 στην Κρήτη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό Πολιτισμός και Παραγωγή Ντοκιμαντέρ, του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2013 έως το 2016, χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Cathy Ki, ολοκλήρωσε ένα πορτοφόλιο με τίτλο «Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο» βασισμένο σε μια φωτογραφική σειρά, για την προσωπική ζωή, τη φωτογραφία ημερολογίου και την υποκουλτούρα πάρτι.
Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και φωτογραφικά έργα. Η πρώτη της ταινία, που παράγεται ως διατριβή, «Έλα πάλι μπαρ» (2019) είναι μια πειραματική μη-μυθοπλασία, μια επέκταση στο φωτογραφικό της χαρτοφυλάκιο, εμπνευσμένη από το έργο του Jonas Mekkas. Σήμερα εργάζεται ως κινηματογραφίστρια.

Facebook event εδώ.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη

Tomorrowland: Το πασίγνωστο φεστιβάλ έρχεται στη Ελλάδα!

Τα 15 του χρόνια γιορτάζει φέτος το Tomorrowland, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήναυποδεχόμενο καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Αυτή τη χρονιά ταξιδεύει στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Πορτογαλία.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά events με live εμφανίσεις και ζωντανή δορυφορική μετάδοση από το μεγάλο φεστιβάλ του Βελγίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού.

Θα φιλοξενήσει διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες ενώ παράλληλα θα μεταδοθούν ζωντανά κατά τη διάρκεια του event και εμφανίσεις των βασικών headliners από την κεντρική σκηνή του Βελγίου.

Στο Βέλγιο το φεστιβάλ συνήθως γίνεται sold out μέσα σε λίγες ώρες πουλώντας πάνω από 400.000 εισιτήρια! Η ειδική προπώληση θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του ίδιου μήνα.

Πολλές ειδικές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν τη φετινή χρονιά για να εορταστεί η 15η επέτειος του Tomorrowland.

Το ξεκίνημά του πραγματοποιήθηκε το 2005 και, στο διάστημα μέχρι σήμερα, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που πλέον θεωρείται το δημοφιλέστερο και εντυπωσιακότερο μουσικό φεστιβάλ στον κόσμο.

Στο παρακάτω βίντει μπορείτε να θυμηθείτε στιγμές από το περσινό φεστιβάλ:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έκθεση για το Νικόλα Άσιμο στο Bios

Είμαι ζώο! Σοκαρίστηκες;" από το Μικρό Εθνικό!

Zoo Athens International Jazz Day

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share