Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (02/05) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

2 Μαΐου 2019 16:40
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (02/05) στην πρωτεύουσα!

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr, σας παρουσιάζει τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες για σήμερα, 02 Μαΐου στην πρωτεύουσα!

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά παρακάτω, ώστε να αποφασίσετε τη σημερινή έξοδό σας!

«Γκέμμα» του Δημήτρη Λιαντίνη στο Θέατρο Βρετάνια

Μια παράσταση υπαρξιακού προσδιορισμού του ανθρώπου στη σύνολη ρότα της αρχής και του τέλους του.
Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος επιστρέφει με ένα σύγχρονο πολυσυζητημένο έργο σπάνιου φιλοσοφικού προβληματισμού και υψηλής γλωσσικής εκφραστικής διεκδίκησης.

Το σπουδαίο έργο του σύγχρονου ποιητή φιλόσοφου Λιαντίνη συμπυκνώνει φιλοσοφία και ποίηση σε μορφή πρόζας. Έργο καθαρής φιλοσοφικής σκέψης σε ελεύθερο ρυθμό βιώματος και φαντασίας με χαρακτηριστικό την αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική γραφή έκφρασης. Η παράσταση μάς καλεί μέσα από τη θεατρική ερμηνευτική προσέγγιση του σκηνοθέτη να μυηθούμε στο φως και την αλήθεια.

Ηθοποιοί:

Νίκος Καλογερόπουλος, Βίκυ Μαραγκάκη, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Κωνσταντής Ζημιανίτης, Κρυσταλλία Κεφαλούδη, Δανάη Μπερή και ο Γιώργος Νάκος.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι με την Αθηνά Τσιλύρα

Ο Πολυχώρος Vault φιλοξενεί από τις 11 Απριλίου το έργο «Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Στον ομώνυμο ρόλο η Αθηνά Τσιλύρα. Με τους: Χρήστο Μουστάκα, Μαρία Καρακίτσου, Βασίλη Τσιγκριστάρη, Νικόλα Φραγκιουδάκη, Λία Τσάνα, Ορνέλα Λούτη, Άντα Γιαννουκάκη και στον ρόλο του Πατέρα ο Ένκε Φεζολλάρι.

Ο πατέρας πεθαίνει, μια κληρονομιά, μια επιχείρηση που αναζητεί ηγέτη, ο γιος κατασκοπεύει, η νύφη απατά, η Μάνα μηχανορραφεί, ο θείος κλέβει, η σύζυγος απατά. Μια δυναστεία που καταρρέει. Στο επίκεντρο του έργου η Αγία Οικογένεια σε σήψη. Το έργο ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα και τη μαύρη κωμωδία.

«Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά στο Θέατρο Παλλάς

Η κορυφαία πολιτική και ιδιαίτερα προεκλογική και επίκαιρη κατά συνέπεια, σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά "Ζητείται Ψεύτης" που έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες και αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, έρχεται στο Παλλάς.

Ο Θόδωρος Πάρλας ή "Ψευτοθόδωρος" (τον ερμηνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη (τον ερμηνεύει ο Γιώργος Παρτσαλάκης) θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή. Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απραγματοποίητες προεκλογικές υποσχέσεις του βουλευτή προς τους οργισμένους ψηφοφόρους του. Στην επιτυχημένη καριέρα του όμως βρίσκει σθεναρή αντίπαλο την σύζυγο του βουλευτή, την γοητευτική Τζένη (Ναταλία Δραγούμη).

«Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι

Το τελευταίο έργο (2000) του βραβευμένου με τέσσερα Πούλιτζερ Αμερικάνου συγγραφέα θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του μαζί με το "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;". Η "Γίδα", έργο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία "τυχαίνει" -όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το "καρφώνει" στη σύζυγο και στον γιο του
(Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε.

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Παίζουν:

Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης

«Η ανθρώπινη φωνή» του Φραν»σίς Πουλένκ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Μονόπρακτη όπερα βασισμένη στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ.

"Elle", Αυτή, μέσα από ένα μεγάλο τηλεφώνημα με διακοπές και παύσεις, ζει τον οδυνηρό επίλογο της ερωτικής σχέσης με τον αγαπημένο της, "son chéri".
Ένας μονόλογος για τον προδομένο έρωτα και την απόλυτη μοναξιά πέρα από φύλο, ηλικία, εποχή.
Μετά από σαράντα χρόνια φιλίας με τον Ζαν Κοκτώ, ο Φρανσίς Πουλένκ συνέθεσε το 1958 τη μονόπρακτη αυτή "λυρική τραγωδία" πάνω στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο που έγραψε ο συγγραφέας το 1928. Κίνητρο και για τους δύο δημιουργούς υπήρξε το τέλος μιας επώδυνης ερωτικής σχέσης.

Η Έλενα Κελεσίδη, μετά τα τριακόσια χρόνια μοναξιάς που βίωσε ως Εμίλια Μάρτυ στην όπερα Υπόθεση Μακρόπουλου του Λέος Γιάνατσεκ, καλείται φέτος να ζήσει τα τελευταία σαράντα λεπτά μιας σχέσης και ίσως μιας ζωής…

Σκηνοθεσία: Παναγής Παγουλάτος
Σκηνικό-κοστούμια: Τότα Πρίτσα
Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου, Φρίξος Μόρτζος

Στον ρόλο της Γυναίκας η Έλενα Κελεσίδη

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

2 Μαΐου 2019

Πέμπτη

20:30

5 Μαΐου 2019

Κυριακή

20:30

30 Νοεμβρίου 2018 - 5 Μαΐου 2019

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: €18, €25
Φοιτητικό, παιδικό: €15

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share