Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κούβελος: Αυτή είναι η πανέμορφη αυλή στο Κουκάκι που πρέπει να επισκεφτείς!

Σου σερβίρουν την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία!

25 Μαΐου 2020 13:47
Κούβελος: Αυτή είναι η πανέμορφη αυλή στο Κουκάκι που πρέπει να επισκεφτείς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο σπίτι της ψαγμένης ελληνικής κουζίνας βρίσκεται στον αριθμό 66 της οδού Γενναίου Κολοκοτρώνη, στο Κουκάκι.

Σε μια από τις πιο γραφικές αθηναϊκές συνοικίες, ο Κούβελος σερβίρει την παράδοση πασπαλισμένη με μπόλικη φαντασία και ολίγη νεoτερικότητα τα τελευταία επτά χρόνια.

Πάλλευκοι άγρια σοβατισμένοι τοίχοι, κλασικές καρέκλες, τραπέζια με κοραλί όψη για ένταση, ένα παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα και μικρές οινοθήκες είναι κομμάτια του λιτού διακοσμητικού παζλ της ταβέρνας.

Ο ανάλαφρος, κλασικός και ξεκάθαρος χαρακτήρας του ντεκόρ έχει περάσει και στο μενού που επιμελείται ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης.

O chef έχει δημιουργήσει μία κάρτα με σπιτική νοστιμάδα, κατεξοχήν ελληνική... Το τραπέζι είναι στρωμένο για κοκορετσάκι ρουμελιώτικο, μαρουλοντολμάδες αυγολέμονο, κολοκυθοκεφτέδες με πεκορίνο Αμφιλοχίας, τα οποία εξαφανίζονται σε χρόνο dt.

Λίγο αργότερα εμφανίζεται το ριγανάτο κατσικάκι στη γάστρα και το μπιφτέκι τριών κιμάδων με ψητή πατάτα, ενώ τελευταία κλείνει τη γευστική παράσταση η σοκολατόπιτα με παγωτό, άξια ανταγωνίστρια της μυρωδάτης πορτοκαλόπιτας.

Ο ερχομός καλοκαιριού «απαιτεί» τη μεταφορά του ζεστού σκηνικού στη χαλικόστρωτη αυλή για open air γεύμα ή δείπνο.

Το εστιατόριο που σίγουρα θα κάνετε στέκι θα σας υποδεχτεί με ένα ανανεωμένο menu και σας δίνει τη δυνατότητα αυτό το γαστρονομικό ταξίδι να το κάνετε ακόμη και στο σπίτι σας αφού έχουν προστεθεί υπηρεσίες delivery αλλά και take away.

Η μαγευτική αυλή στο κέντρο της πόλης έχει ανοιχτές τις πόρτες της όλη την εβδομάδα και περιμένει να σας εξυπηρετήσει με νέο ωράριο λειτουργίας.

Καθημερινά: 17:00 - 23:00

Σαββατοκύριακο: 13:30 - 23:00

Info

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ. 211 4052418

fb: Kouvelos Restaurant

insta: kouvelosrestaurant

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share