Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Fast Forward Festival 6 στο Ίδρυμα Ωνάσις

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

2 Μαΐου 2019 14:45
Fast Forward Festival 6 στο Ίδρυμα Ωνάσις

5-19 Μαΐου 2019 | Εντός & εκτός Στέγης

Πάρτυ Έναρξης: 5 Μαΐου | 21:30 | Στέγη | dj set: Voltnoi Brege

Ανακαλύψτε τις τέχνες του αύριο σήμερα σε ένα φεστιβάλ με γρήγορα αντανακλαστικά.

Πρωτοποριακές μορφές τέχνης στον πυρήνα της πόλης.

Νέες μορφές τέχνης, πολυμορφικές και υβριδικές παραστάσεις και εγκαταστάσεις, απροσδόκητοι χώροι: αυτό είναι το Fast Forward Festival, που στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον και προσελκύει διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν έργα σε παγκόσμιες πρεμιέρες. Φέτος, το FFF διερευνά την έννοια των «κοινών» στο σύγχρονο αστικό τοπίο.

Πώς ζούμε μαζί, αν και προερχόμαστε από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτιστικά υπόβαθρα; Πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε στις σύγχρονες μητροπόλεις, να συνδιαλλαγούμε, να μιλήσουμε για ό,τι είναι ξένο προς εμάς, ανοίκειο, διαφορετικό; To 6ο Fast Forward Festival έρχεται για άλλη μία φορά να δοκιμάσει τις βεβαιότητές μας για την τέχνη και τη ζωή, εξερευνώντας την έννοια των «κοινών» από πολλές οπτικές γωνίες. Αναθέσεις, παγκόσμιες πρεμιέρες και συμπαραγωγές σε πολυμορφικές και υβριδικές παραστάσεις, εγκαταστάσεις και περφόρμανς, ταινίες, συζητήσεις και ένα δείπνο που προκύπτουν μέσα από πολύμηνη συνεργασία με επιστήμονες και συλλογικότητες της πόλης, αλλά και έρευνα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, παρουσιάζονται για δύο εβδομάδες στον πυρήνα της πόλης, από το Κερατσίνι έως το σπίτι της Μαρίας Κάλλας, από την πλατεία Βικτωρίας έως τη Στέγη.

Το φετινό Fast Forward Festival δημιουργεί μια νοητή διαδρομή που ενώνει τη Στέγη με όλη την πόλη και μας καλεί να εξερευνήσουμε την έννοια των «κοινών» στο σύγχρονο αστικό τοπίο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Raqs Media Collective (Ινδία), Koki Tanaka (Ιαπωνία), Wu Tsang (ΗΠΑ), Franziska Pierwoss & Sandra Teitge (Γερμανία), Marwa Arsanios (ΗΠΑ-Λίβανος), Petros Moris (Ελλάδα), Tania El Khouri (Λίβανος), Thomas Bellinck (Βέλγιο).

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κάτια Αρφαρά

Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Δερνίκου, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: Δέσποινα Σιφνιάδου, Ειρηλένα Τσάμη, Κωστής Παναγιωτόπουλος

Βοηθοί εκτέλεσης παραγωγής: Δήμητρα Μπουζάνη, Νικήτας Βασιλάκης

Τεχνικός Διευθυντής Θεάτρου: Λευτέρης Καραμπίλας

Αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής & Touring Manager: Φίλιπ Χιλς

Επίσης αν σου αρέσουν τα φεστιβάλ εμείς στο Athensmagazine.gr έχουμε να σου προτείνουμε πολλά!

Οι συζητήσεις του Πάμφιλου | 18:00-20:00

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας | Στα ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά

6 Μαΐου | Υποβρύχιος ορίζοντας

8 Μαΐου | Κύμα

11 Μαΐου | Ρεύμα

15 Μαΐου | Αποσυμπίεση

18 Μαΐου | Πλευστότητα

Με αφορμή την εγκατάσταση «Πάμφιλος», οι Raqs διερευνούν την έννοια των «κοινών» στην Αθήνα του σήμερα, μέσα από μια σειρά διαλογικών συναντήσεων (clusters). Φωνές και σκέψεις ανθρώπων από διαφορετικά πεδία δραστηριοτήτων ενώνονται σε μια σειρά διαλογικών συζητήσεων γύρω από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το εύρημα του «Πάμφιλου» και τις πολλαπλές δυνατότητες διάσωσης της κοινωνίας. Οι Raqs επιστρατεύουν το μοτίβο των υποβρύχιων ανασκαφών και της δραστηριότητας της κατάδυσης στην καθημερινότητα και στον ιστό μιας πόλης, για να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό περιβάλλον συζήτησης και εξερεύνησης.

6 Μαΐου

Υποβρύχιος ορίζοντας

«Δύτης δεινός από τη Δήλο χρειάζεται να ‘ναι κανείς για να φτάσει στο βάθος της σκέψης του Ηρακλείτου». Στον «Υποβρύχιο ορίζοντα» σκεφτόμαστε φωναχτά για τις αλλαγές που συμβαίνουν όταν κάποιος βουτάει στα βαθιά: στη θάλασσα, στη σκέψη, στη ζωή.

8 Μαΐου

Κύμα

Έχει ήχο η ιστορία; Ποιοι είναι οι ήχοι της αμοιβαιότητας και της συντροφικότητας, της ηχώς και του αντίλαλου των πράξεων που ανασυγκροτούν την κοινωνία;

11 Μαΐου

Ρεύμα

Πώς κολυμπά κανείς πάνω ή κόντρα σ’ ένα δυνατό ρεύμα; Μπορεί αυτό να εκληφθεί ως μεταφορά για τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι προσανατολίζονται προς την παρουσία ισχυρών δυνάμεων;

15 Μαΐου

Αποσυμπίεση

Καθημερινές πράξεις, όπως το να περπατάς, να μοιράζεσαι χώρο και πράγματα, να τρως μαζί με άλλους, αποτελούν μέρος της ζωής κάθε πόλης στον κόσμο. Το να κάνεις κάτι από αυτά θυμίζει την αποσυμπίεση που χρειάζεται να βιώσει κανείς όταν ανέρχεται στην επιφάνεια μετά από μια βουτιά στα βαθιά.

18 Μαΐου

Πλευστότητα

Κανείς δεν μπορεί να μάθει καταδύσεις χωρίς να μάθει πρώτα να επιπλέει. Ποιοι είναι οι παράγοντες που διατηρούν τους ανθρώπους ζωντανούς και ενεργούς, όταν βουτούν στα βάθη μιας κρίσης;

Για να δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να μπείτε στο : onassis.org

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share