Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (25/04) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

25 Απριλίου 2019 16:45
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (25/04) στην πρωτεύουσα!

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr, σας παρουσιάζει τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες για σήμερα, 25 Απρίλη στην πρωτεύουσα!

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά παρακάτω, ώστε να αποφασίσετε τη σημερινή έξοδό σας!

Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής: Mozart «Requiem»

Το εμβληματικό Ρέκβιεμ του Wolfgang Amadeus Mozart θα παρουσιάσουν οι Μουσικοί της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής τη Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπόρου της ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, Μάρκελλου Χρυσικόπουλου.

Το μυστηριακό, κύκνειο άσμα του Mozart, αποκτά νέα διάσταση μέσα από τους μοναδικούς ήχους των οργάνων εποχής της Καμεράτα, που την κατατάσσουν στις σημαντικότερες ορχήστρες διεθνώς σε ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες. Απόκοσμες μελωδίες από τρομπόνια και φαγκότα εποχής, καθώς και από τα σπάνια basset horns, που απασχόλησαν το συνθέτη τόσο έντονα προς το τέλος της ζωής του, θα πλημμυρίσουν την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε μια μυσταγωγική συναυλία αφιερωμένη στο Θείο Πάθος.

Μουσική Διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Φωνητικό σύνολο: Armonia Atenea
Διεύθυνση: Αθανασία Κυριακίδου
Μαρία Μητσοπούλου: σοπράνο
Μαίρη - Έλεν Νέζη: μέτζο σοπράνο
Γιάννης Χριστόπουλος: τενόρος
Γιάννης Σελητσανιώτης: μπάσος

Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας «Μελωδοί»
Διεύθυνση: Γιώργος Ζιάκας

Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ - Αίθ. "Σταύρος Νιάρχος"

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2168091001, 002, 003

25 Απριλίου 2019

20:30

Εισιτήρια

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

«Έφη. Από το Ευτυχία» της Κατερίνας Μαγγανά στο Θέατρο Αλκμήνη

Ο θεατρικός μονόλογος «Έφη. Από το Ευτυχία» της ψυχοθεραπεύτριας Κατερίνας Μαγγανά, θέτει επί σκηνής τον Φώτη (Παύλος Ευαγγελόπουλος), έναν άντρα που μένει ακόμα με τη μητέρα του στην Τούμπα. Είναι φορτηγατζής, σαρανταπεντάρης, φαινομενικά σκληρός αλλά με καρδιά παιδιού, που βγάζει τον καημό του για μια εξιδανικευμένη εφηβική αγάπη από την οποία ποτέ δεν κατάφερε να συνέλθει.

Μια αφήγηση- εξομολόγηση που ενώνει το κάποτε με το τώρα και έχει αφορμή την παράδοξη επανασύνδεσή του με τον έρωτα των νεανικών χρόνων που σημάδεψε τη ζωή του. Επανασύνδεση που ανατρέπει τις εύθραυστες βεβαιότητες που είχε φτιάξει για να μπορεί να συνεχίζει και να αντέχει την καθημερινότητα. Αντιμέτωπος με την πιο μεγάλη "κρίση" της ζωής του ο Φώτης μιλώντας στον φίλο, μα και στον εαυτό του, διατρέχει τις στιγμές- κλειδιά του παρελθόντος του: με τη μάνα, τον πατέρα, τον έρωτα, που τις ορίζουν η επιθυμία, αλλά και κυρίως, η ανάγκη.

Με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο
Μαζί του ο Νικόλας Κλωντίρας

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος

«Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι με την Αθηνά Τσιλύρα

Ο Πολυχώρος Vault φιλοξενεί από τις 11 Απριλίου το έργο «Βάσσα» του Μαξίμ Γκόργκι σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Στον ομώνυμο ρόλο η Αθηνά Τσιλύρα. Με τους: Χρήστο Μουστάκα, Μαρία Καρακίτσου, Βασίλη Τσιγκριστάρη, Νικόλα Φραγκιουδάκη, Λία Τσάνα, Ορνέλα Λούτη, Άντα Γιαννουκάκη και στον ρόλο του Πατέρα ο Ένκε Φεζολλάρι.

Ο πατέρας πεθαίνει, μια κληρονομιά, μια επιχείρηση που αναζητεί ηγέτη, ο γιος κατασκοπεύει, η νύφη απατά, η Μάνα μηχανορραφεί, ο θείος κλέβει, η σύζυγος απατά. Μια δυναστεία που καταρρέει. Στο επίκεντρο του έργου η Αγία Οικογένεια σε σήψη. Το έργο ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα και τη μαύρη κωμωδία.

"Μήδεια" στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών

Δύο εμβληματικά έργα που σημάδεψαν την κλασική περίοδο της μουσικής παρουσιάζουν, οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Στη συναυλία αυτή, το κοινό θα έρθει πιο κοντά στον δωρικό συμφωνικό ήχο του 18ου αιώνα μέσα από το ηχόχρωμα των οργάνων εποχής του φημισμένου συνόλου και θα ανακαλύψει το μονόπρακτο μελόδραμα Μήδεια του τσέχου συνθέτη Georg Benda [Γκέοργκ Μπέντα], που έζησε στα χρόνια του Μότσαρτ, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες θεατρικές Μήδειες. H διακεκριμένη ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον ρόλο σε δική της μετάφραση στα ελληνικά.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς οι φίλοι της «κλασικής» μουσικής θα απολαύσουν επίσης το τελευταίο συμφωνικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, την αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 41 («του Διός»), κορωνίδα της ορχηστρικής δημιουργίας του σπουδαίου αυστριακού μουσουργού.

Στο πόντιουμ, ο τσεμπαλίστας και διεθνώς αναγνωρισμένος μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Ο Χρυσικόπουλος, ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ιστορικής ερμηνευτικής στην Ελλάδα, είναι γνωστός για τις γεμάτες φρεσκάδα, πρωτότυπες και δραματικές προσεγγίσεις του. Τακτικός συνεργάτης των Μουσικών της Καμεράτας, έχει διευθύνει πολλές φορές την Ορχήστρα σε εμβληματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου εντός και εκτός Ελλάδος.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share