Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το Πέραμα αλλάζει... πρόσωπο! - Βρετανός εικαστικός θα το γεμίσει με γλυπτά!

Γνωστός για τις φωτεινές επιγραφές του!

23 Απριλίου 2019 15:05
Το Πέραμα αλλάζει... πρόσωπο! - Βρετανός εικαστικός θα το γεμίσει με γλυπτά!

Ο εικαστικός και ποιητής Robert Montgomery έρχεται στο Πέραμα και αλλάζει το τοπίο με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των κατοίκων του, γεμίζοντας το με γλυπτά!

Ο διεθνούς φήμης εικαστικός θα εγκαταστήσει μια σειρά γλυπτών στον δημόσιο χώρο του Περάματος και αυτά θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για διάφορες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα γλυπτά του θα φτιαχτούν από τεχνίτες του Περάματος και το θέμα τους θα σχετίζεται με την ιστορία της περιοχής, τα ναυπηγεία, τη θάλασσα.

Ο βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η εμπλοκή των κατοίκων στη διαδικασία παραγωγής των έργων καθώς και στις παράλληλες δράσεις.

Ανοιχτή εκδήλωση για γνωριμία με τον καλλιτέχνη και το έργο του
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Μοιραζόμαστε το Πέραμα» (“SHARING PERAMA”) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος και την υποστήριξη του British Council, της Πρεσβείας της Ελβετίας, και του Outset Contemporary Art Fund (Greece).

Ο εικαστικός και ποιητής Robert Montgomery έρχεται στο Πέραμα και αλλάζει το τοπίο με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των κατοίκων του

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση του εγχειρήματος, υπό τον τίτλο, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 20:30 στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Σινέ-Πέραμα».

Σκοπός της εκδήλωσης, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» είναι να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία με το εγχείρημα και να ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή των κατοίκων στο συνολικό πρόγραμμα.

H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey).

Επίσης, θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Μοιραζόμαστε το Πέραμα», που παρουσιάζει την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, τους συντελεστές, καθώς και τα στάδια υλοποίησής του.

Παρών στην εκδήλωση ο Robert Montgomery

Κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών, οι παρευρισκόμενοι στο «Μοιραζομαστε το Πέραμα» θα γνωρίσουν από κοντά τον Robert Montgomery και τα μέλη της ομάδας.

Τα Γλυπτά που θα τοποθετηθούν στο Πέραμα θα γίνουν σε εργαστήρια ντόπιων τεχνητών
Στον χώρο του «ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΜΑ» θα υπάρχει φωτεινή εγκατάσταση του καλλιτέχνη, η οποία θα δώσει το ερέθισμα για ποικίλες συζητήσεις σχετικά με την τέχνη στον δημόσιο χώρο, όπως και τη συμβολή της τοπικής κοινότητας στην παραγωγή γνώσης και δημιουργίας.

Η βραδιά θα κλείσει με ήχους από την Μικρασία και το ρεμπέτικο τραγούδι από τέσσερις νέους μουσικούς: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι και φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα και φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί και φωνή).

Η είσοδος και η πρόσβαση στον κινηματογράφο είναι δωρεάν. Θα υπάρχουν λεωφορεία από και προς στο Πέραμα, τα οποία θα αναχωρούν από το Σύνταγμα, στην οδό Φιλελλήνων, στις 19:15.

Τρέμεις να τα ανακαλύψεις: Τα 5 στοιχειωμένα μέρη στην Αθήνα!

Χτες σας παρουσιάσαμε το στοιχειωμένο Σανατόριο της Πάρνηθας και τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις τα ανατριχιαστικά μυστικά της Αθήνας. Μέρη που μπορεί ο καθένας ανά πάσα στιγμή να επισκεφθεί και να βιώσει τον τρόμο του μεταφυσικού, να ρέει στις φλέβες του. Όσοι είναι αρκετά τολμηροί, θα το ανακαλύψουν και από μόνοι τους! Το AthensMagazine.gr κάνει οδοιπορικό στα σκοτεινά μέρη της πρωτεύουσας και αν δεν φοβάσαι, σε καλεί να το ακολουθήσεις

1.Σπηλιά του Νταβέλη

Όλη η περιοχή, στην οποία βρίσκεται η σπηλιά της Πεντέλης, κυκλώνεται από περίεργες ιστορίες και παράξενα φαινόμενα, που δημιουργούν έναν περίεργο τρόμο, ειδικά αν την επισκεφτείς βράδυ!Επίσης, υπάρχει φήμη ότι είναι το στέκι πολλών σατανιστών, που κάνουν θυσίες στον θεό Πάνα. Η σπηλιά είναι κατασκότεινη, και την πλαισιώνει μια μικρή εκκλησία γεμάτη κρυφές εισόδους. Το σκοτάδι είναι τόσο πυκνό, που νιώθεις να τυφλώνεσαι! Λένε ότι η περιοχή είναι γεμάτη μαγνητικά παιδεία και για αυτό συμβαίνουν πολλά από τα αφύσικα πράγματα που συμβαίνουν εκεί. Αν δεν το πιστεύετε, δεν έχετε παρά να την επισκεφτείτε!

2.Νεκροταφείο στην Πολιτεία


Στο νεκροταφείο αυτό, αν τύχει να περάσετε μετά τα μεσάνυχτα, σίγουρα θα ακούσετε το κλάμα ενός κοριτσιού, που κλαίει γοερά και με τρομερό παράπονο. Κανείς ποτέ δεν το έχει δει, αλλά πολλοί έχουν ακούσει το κλάμα του!

3.Κάστρο της Δουκίσσης Πλακεντίας


Στο κάστρο αυτό, λέγεται ότι πολύ παλιά όταν η Δούκισσα κατοικούσε ακόμα εκεί,γίνονταν πολλά μυστήρια πράγματα και διαβολικά! Η Δούκισσα, μετά τον χαμό της κόρης της, κρατούσε φυλαγμένο το σώμα της ταριχευμένο στο σπίτι της στην Πειραιώς, όταν μια φωτιά το έκαψε και βρέθηκε στην απόλυτη απελπισία. Από τότε, αγόρασε το κτήμα στην Πεντέλη, και δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι. Λέγεται ότι τελούσε κρυφές τελετές και είχε μπλέξει με τον σατανισμό! Ακούγεται πως αν περάσεις βράδυ από έξω, θα δείς αναμμένα φώτα και φιγούρες να πηγαινοέρχονται.

4. Οδός Άγρας 22, Καλλιμάρμαρο


Ένα νεοκλασσικό κτίριο, ακατοίκητο, στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο ανυποψίαστοι περαστικοί έχουν παρατηρήσει πολλές φορές φιγούρες και κίνηση μέσα, όταν επικρατεί σκοτάδι στο εσωτερικό του! Μάλιστα μια πρόσφατη μαρτυρία, εξομολογείται, πως είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα, με άσπρα μάτια! Ποια να είναι η ιστορία πίσω από όλο αυτό;

5.Βίλα Καζούλη, Κηφισία


Στα υπόγειά της βασανίστηκαν απάνθρωπα, εκατοντάδες παλικάρια, αγωνιστές της Αντίστασης, όπου άφησαν και την τελευταία τους πνοή. Μετά την αποχώρηση των κατακτητών, το κτίριο συνδέθηκε με ένα σωρό φοβερές ιστορίες. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που ισχυρίζονταν οτι άκουγαν τα ουρλιαχτά και τα κλάματα των θυμάτων και έβλεπαν τα φαντάσματά τους να κυκλοφορούν τις νύχτες και να ζητούν βοήθεια. Επίσης διάφορες οπτασίες και τραγούδια έχουν στοιχειώσει το οίκημα.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share