Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (22/04) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

22 Απριλίου 2019 17:55
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (22/04) στην πρωτεύουσα!

Δευτέρα σήμερα και το Athensmagazine.gr, σας παρουσιάζει τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες για σήμερα, 22 Απρίλη στην πρωτεύουσα!

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά παρακάτω, ώστε να αποφασίσετε τη σημερινή έξοδό σας!

Ο Θοδωρής Κοτονιάς στο Half Note

Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός από «Τα κλειδιά» Θοδωρής Κοτονιάς, παρουσιάζει μια μυσταγωγική παράσταση με τίτλο «Ο ανθός της ερήμου» τη Μεγάλη Δευτέρα στο Half Note.

Μαζί του στο τραγούδι και στην αφήγηση μια από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες, η Χριστίνα- Μαρία Λαζάρου. Στην κιθάρα, ο γνωστός για την ικανότητα εναλλαγής μουσικού ύφους και χρωμάτων, Βασίλης Κετεντζόγλου.

Τραγούδια του Θοδωρή Κοτονιά και άλλων συνθετών, με μουσικές από όλο τον κόσμο περιπλέκονται σε μια μυστική «συζήτηση» Φωτισμένων Δασκάλων, φιλοσόφων και ποιητών για το αγκάθινο μονοπάτι της Αγάπης.

Συμμετέχουν:

Χριστίνα -Μαρία Λαζάρου: τραγούδι, αφήγηση
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα

«Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κορκοβίνη στο Θέατρο Αλκμήνη

Το έργο «Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κορκοβίνη που είναι βασισμένο στη νουβέλα «Φαχισέ Τσίκα»

παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00.

Ευθαλία, το κορίτσι από την Κερασούντα. Ευθαλία, το ορφανό του πολέμου που κατάφερε να επιβιώσει. Ευθαλία, η προσφυγιά, η γενοκτονία και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Ευθαλία, η γυναίκα που υπηρέτησε, αλλά και συγκλονίστηκε από τον έρωτα. Μια περιπέτεια, μια ζωή, που καθρεφτίζει σπιθαμή προς σπιθαμή, την ταραγμένη εποχή, του Ελληνισμού, της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης. Το "ιδιαίτερο" της εικόνας της και το εκρηκτικό του χαρακτήρα της, τράβηξε το ενδιαφέρον του συγγραφέα.

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Την Ευθαλία του Γαλατά ενσαρκώνει η Νικολέττα Βλαβιανού.
Μαζί της συμμετέχει και τραγουδά η Εστέλλα Κοπάνου.

«Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ εκ νέου στο Θέατρο Χώρος

Το εμβληματικό έργο του Ιρλανδού Νομπελίστα Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων, επιστρέφει στο θέατρο Χώρος με ανανεωμένη διανομή.

Ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν ονειρεύονται, περιμένοντας κάποιον κύριο Γκοντό. Λίγο παραπέρα, κι άλλοι Βλαδίμηροι και Εστραγκόν, παραλλαγές του εαυτού τους. Όλοι κινούνται μέσα σ’ ένα τετράγωνο προκαλώντας την αίσθηση ότι στη θέση τους θα μπορούσαν να είναι κάποιοι άλλοι, οποιοιδήποτε άλλοι, όλοι όσοι έγιναν κατά καιρούς στη ζωή τους, όλοι όσοι θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν ποτέ. Όλα τα πρόσωπα και προσωπεία του εαυτού τους. Το δέντρο, όμως, το σημείο συνάντησης του πιο διάσημου θεατρικού ραντεβού, δεν υπάρχει πια. Στη θέση του δέντρου έχει μείνει μόνο μια δεσμίδα φωτός. Μα πότε θα έρθει, επιτέλους, ο Γκοντό να τους σώσει;

Σκηνοθεσία – Δραματουργία- Ιδέα σκηνικού χώρου: Έλενα Μαυρίδου

Παίζουν: Γιάννης Κατσιμίχας, Δήμητρα Κούζα, Γιάννης Λεάκος, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Φωτεινή Μποστανίτη.

Αδύναμοι χαρακτήρες γεμάτοι πείσμα να ευτυχήσουν

Εμπνευσμένη από το βραβευμένο «Μπλε υγρό» της Βίβιαν Στεργίου (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου «Μένης Κουμανταρέας» - Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων, 2018), η παράσταση «Αδύναμοι χαρακτήρες γεμάτοι πείσμα να ευτυχήσουν» είναι η νέα παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Παίκτες και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα.

Μικρές αυτοτελείς ιστορίες - ψήγματα πραγματικότητας. Άνθρωποι νέοι, περίεργοι και διαφορετικοί, φοβισμένοι και γεμάτοι πείσμα, εντελώς καθημερινοί και τυχαίοι, είναι οι άνθρωποι των ιστοριών. Η Αθήνα αποτελεί το σκηνικό τους. Η πόλη πρωταγωνιστεί και είναι αναπόφευκτα κομμάτι της πραγματικότητας των ηρώων. Οι γνώριμοι δρόμοι της Αθήνας, η βρoμιά και οι ασχήμιες της, αλλά και οι μικρές και σπάνιες στιγμές ομορφιάς της, οι ταλαιπωρημένοι, θυμωμένοι και φθαρμένοι άνθρωποι που κυκλοφορούν γύρω τους, αλλά και το εκτυφλωτικό αττικό φως που τους λούζει. Άλλοτε τους τυφλώνει απότομα και τροφοδοτεί με δικές της εικόνες τη μελαγχολία και την αγωνία τους και άλλοτε τους τυλίγει με τη θαλπωρή του και τους κάνει να ισορροπούν με οικειότητα και με μικρές στιγμές ευτυχίας. Οι χαρακτήρες του έργου, καθημερινοί αντι-ήρωες που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Αθήνα της κρίσης.

Σκηνοθεσία: Μαρία Σάββα

Ηθοποιοί: Ιφιγένεια Καραμήτρου, Λουκάς Κυριαζής, Δημήτρης Παγώνης, Αλίκη Στενού.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share