Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (03/04) στην πρωτεύουσα!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

3 Απριλίου 2019 16:20
Έξοδος Αθήνα: Πού να πάτε σήμερα (03/04) στην πρωτεύουσα!

Τετάρτη σήμερα και το Athensmagazine.gr, σας παρουσιάζει τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες για σήμερα, 03 Απρίλη στην πρωτεύουσα!

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά παρακάτω, ώστε να αποφασίσετε τη σημερινή έξοδό σας!

«Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας» του Στέφαν Τσβάιχ

Η Κίρκη Καραλή σκηνοθετεί την παράσταση «Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας» του Στέφαν Τσβάιχ στο θέατρο Θησείον.

Ο έρωτας ανατρέπει την ήρεμη, προβλέψιμη ζωή μιας καθώς πρέπει γυναίκας. Δυστυχώς μόνο για είκοσι τέσσερις ώρες. Μια σαρανταδυάχρονη αριστοκράτισσα χήρα φτάνει στο Μόντε Κάρλο και επισκέπτεται το καζίνο, όπου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υψηλή κοινωνία να ποντάρει. Την προσοχή της τραβάει ένας όμορφος νέος, που χάνει όλα του τα χρήματα και αποχωρεί απελπισμένος. Φοβούμενη ότι θα κάνει κάποια τρέλα, η γυναίκα τον ακολουθεί και τελικά του σώζει τη ζωή περνώντας μια νύχτα μαζί του. Αυτή η νύχτα όμως αλλάζει και τη δική της ζωή για πάντα και η επόμενη μέρα που ξημερώνει της επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις...

Πρωταγωνιστεί η Ιωάννα Μαυρέα.

Μαζί της ο Γιώργης Βασιλόπουλος, η Ολυμπία Σκορδίλη κι ο Άρης Νινίκας.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Στέφαν Τσβάιχ
Μετάφραση: Δημήτρης Δημοκίδης
Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Άση Δημητρολοπούλου
Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Παπανικολάου
Μουσικη: Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Άλεξ Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ολυμπία Σκορδίλη

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Βίντεο: Ειρήνη Στείρου
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου
Παραγωγή: Τέχνης Πολιτεία

Να σας υπενθυμίσουμε ότι σήμερα ξεκινά το Athens science festival 2019!

Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες

Τετάρτη

17:00

Πέμπτη

18:45

Παρασκευή

18:45

Κυριακή

17:00

7 Μαρτίου 2019 - 21 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 14€
Προπώληση: 11€
ΑμΕΑ, φοιτητές, άνω των 65 και άνεργοι: 10€
Ατέλειες: 5€

«Cowboy Mouth» των Sam Shepard & Patti Smith

Από την ομάδα «Αρχή Workshop Theater», σε σκηνοθετική επιμέλεια της Νέλλης Καρρά.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αυτοβιογραφικά έργα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο American Place Theater της Νέας Υόρκης, με τον Sam Shepard στο ρόλο του Slim και την Patti Smith στο ρόλο της Cavale. Με αφετηρία τη μουσική και σε έναν ελεύθερο τζαζ αυτοσχεδιασμό λόγου, οι συγγραφείς δημιουργούν ένα αλλόκοτο περιβάλλον στα όρια του παράλογου, ένα περιβάλλον μεταξύ τέχνης και ζωής, γεμάτο φαντασιώσεις και όνειρα, ψάχνοντας στην ουσία την ταυτότητα και τον προσανατολισμό τους. Εξερευνώντας το διάστημα μεταξύ της απόλυτης φαντασίωσης και του ωμού ρεαλισμού, προσπαθούν να ισορροπήσουν πόθους, ανάγκες, αισθήματα κι ένστικτα.

Η συνάντηση με τους ήρωες συμβαίνει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, σε ένα απομονωμένο σημείο κάπου στην Αμερική. Μακριά από την επίδραση του πολιτισμού και της κοινωνίας, ο Slim και η Cavale δημιουργούν μια δική τους πραγματικότητα, ζωντανεύοντας τα πιο τρελά όνειρα τους. Ένα δωμάτιο απόλυτης ελευθερίας του νου και της φαντασίας. Ένα μέρος ψυχικής και σωματικής έξαρσης που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με τα όριά τους.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδουλίδου
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Νέλλη Καρρά
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Επιμέλεια μουσικής: Ονησίφορος Ονησιφόρου
Επιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος
Photo credit: Νίκος Κουστένης

Παίζουν:

Ονησίφορος Ονησιφόρου, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Γιώργος Λιάκος.

Θέατρο Φούρνος

Τετάρτη

21:00

Πέμπτη

Είναι γεγονός: Η Αθήνα αποκτά επιτέλους το δικό της... Σέντραλ Παρκ!

21:00

13 Μαρτίου 2019 - 11 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

12€ (γενική είσοδος)
10€ (άνω των 65 ετών)
8€ (φοιτητικό)
5€ (ατέλειες, άνεργοι)

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Για τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες παραστάσεων: 210 6460748

«Rock story» της Λείας Βιτάλη

Η παράσταση Rock Story, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, παρουσιάζεται στο θέατρο Αργώ.

Το ροκ είναι επιλογή ζωής. Ενίοτε και θανάτου. Ο Λέο, ο κεντρικός ήρωας οδεύει από την απόλυτη ελευθερία και τον ασυμβίβαστο έρωτα στην αυτοκαταστροφή. Οικογενειακό περιβάλλον, χημικές ουσίες, μουσικές, έρωτας και στο κέντρο ένας νέος άνδρας που ανυπομονεί να φθάσει στην κορυφή. Ελλάδα του '80. Μια ροκ συναυλία. Ο ήρωας θα ξεπεράσει τα όρια και θα αφήσει την τελευταία του πνοή πάνω στη σκηνή. Ποιος είναι; Τι ζητούσε από τη ζωή και πώς έφτασε εκεί; Στα τρία λεπτά που μεσολαβούν από τη ζωή στον θάνατο περνάει από μπροστά του όλη του η ζωή σαν ταινία του σινεμά.

Ένα έργο γραμμένο με συγκίνηση και χιούμορ που αναζητά τα αίτια πίσω από τον πρόωρο θάνατο ενός ροκ ειδώλου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά Κοστούμια:Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Boηθός σκηνοθέτη: Νίκη Σπανού
Φωτογραφίες- Video art:Γιάννης Βολιώτης
Video παράστασης: Διονύσης Σιδηροκαστρίτης
Επικοινωνία του θεάτρου ΑΡΓΩ: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Πρωταγωνιστούν:

Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργος Ζιόβας, Βασίλης Παναγιωτίδης, Δήμητρα Βαμβακάρη, Έλια Βεργανελάκη.

Θέατρο Αργώ

Δευτέρα

21:00

Τρίτη

21:00

Τετάρτη

21:00

24 Μαρτίου 2019 - 17 Απριλίου 2019

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο: 12€

«Νόρα» του Χένρικ Ίψεν

«Η Νόρα παίζει το θέατρο της ζωής στην εντέλεια. Το οδηγεί μαζοχιστικά στα άκρα μέχρι που να εκραγεί, να διασπασθεί και να απελευθερώσει τον ναρκωμένο πυρήνα του Εγώ. Η Νόρα συμβολίζει τον αγώνα του θεάτρου να πάει πέρα, ή μάλλον πίσω, από τον θεατρικό εαυτό του και να γίνει ζωή. Να αυτοπυρποληθεί, να αγγίξει το αθέατο, το Τίποτα. Αυτό το άλλο θέατρο, το θέατρο πίσω από την σκηνή, είναι εκείνο που δεν μπορεί να είναι "θέατρο". Το Κουκλόσπιτο του Ίψεν είναι, τελικά, μια μελέτη πάνω στο "είναι" του θεάτρου.

Μουσικό Φεστιβάλ Αθήνας: Θα διεξαχθεί στο άδειο αεροδρόμιο του Ελληνικού!

Γιατί το παιχνίδι στο Κουκλόσπιτο παίζεται μεταξύ του φοβισμένου, κατασκευασμένου Εγώ και του καταχωνιασμένου αληθινού εαυτού που αγωνίζεται να πάρει ανάσα. Την στιγμή που παίρνει ανάσα, όμως, αντιμετωπίζει ένα κενό. Αυτό είναι το τίμημα της αυτογνωσίας. Και αυτό είναι το κίνητρο του θεάτρου. Δηλαδή της ζωής. Μ’ αυτό το τίποτα μας αφήνει η Νόρα κλείνοντας την πόρτα του θεάτρου πίσω της και μπαίνοντας στον χώρο και τον χρόνο του αθέατου".

Σκηνοθεσία-Σκηνική εγκατάσταση: Θεόδωρος Τερζόπουλος

Διανομή:
Νόρα: Σοφία Χιλλ
Κρόγκσταντ: Τάσος Δήμας
Χέλμερ: Αντώνης Μυριαγκός

Θέατρο Άττις

Τετάρτη

21:00

Πέμπτη

21:00

Παρασκευή

21:00

Σάββατο

21:00

Κυριακή

19:00

Εισιτήρια

15€ (γενική είσοδος)/ 12€ (φοιτητικό/ ανεργίας)

«Ο άνθρωπος που γελά» του Βίκτωρος Ουγκώ

Το πιο πολιτικό έργο του Βίκτωρ Ουγκώ αποκαλύπτεται πίσω από ένα θυελλώδες ειδύλλιο. Χάρη στην ιδιοφυή γραφή του κορυφαίου Γάλλου λογοτέχνη, μια ερωτική υπόθεση μάς θέτει ενώπιον της ακρότητας της εξουσίας. Μας δείχνει πόσο αποκρουστικό μπορεί να είναι το "αληθινό" της πρόσωπο, όταν εκφράζεται στην πιο χυδαία και απροκάλυπτη μορφή της.

Ένα χειμαρρώδες πολιτικό ρομαντικό μυθιστόρημα συνιστά την πρώτη ύλη για μια ανατρεπτική παράσταση σύγχρονου μουσικού θεάτρου σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Αμπαζή, Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Μια ομάδα ταλαντούχων ερμηνευτών - ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί επί σκηνής, αναλαμβάνει να υπηρετήσει την πολυδιάστατη και απαιτητική μουσικοθεατρική παρτιτούρα, όπου συνυπάρχουν ισότιμα όλα τα μέσα της σκηνικής αφήγησης.

Ο άνθρωπος που γελά δημοσιεύτηκε το 1869, δύο μόλις χρόνια πριν από την εξέγερση της Παρισινής Κομμούνας. Χωρίς ποτέ να έχει την απήχηση όπως άλλα έργα του Ουγκώ με μνημειώδη χαρακτήρα, δεν στερείται του μεγαλείου τους. Κάθε ζήτημα – κοινωνική ανισότητα, αλλοτρίωση από την επαφή με την εξουσία, πολιτική ευθύνη του ανθρώπου για παρέμβαση, συντριβή του ατόμου έναντι του συστήματος, λανθάνει και αποκαλύπτεται αριστοτεχνικά πίσω από μια πλοκή που ανάγει τον έρωτα σε κινητήριο δύναμη. Ακριβώς με τον ίδιο απροσδόκητο μα ουσιώδη τρόπο, αποκαλύπτεται η υπαρξιακή τραγικότητα του ανθρώπου όταν υφίσταται τις στρεβλώσεις της εξουσίας. Στην περίπτωσή μας, είναι η μάσκα του εύθυμου σαλτιμπάγκου με το βίαιο και τεχνητό γέλιο του κεντρικού ήρωα. Άλλωστε ο άνθρωπος που γελά, δεν γελά ποτέ από επιλογή. Το χαμόγελό του αντικατοπτρίζει την παραμόρφωση που επιφέρει η εξουσία με τον πιο ακραίο και ευθύ τρόπο.

Λονδίνο, αρχές του 18ου αιώνα. Μια αυστηρά δομημένη, αριστοκρατική κοινωνία με απολύτως διακριτά όρια μεταξύ των τάξεων. Ο πλούτος και η υψηλή θέση στην ιεραρχία προκαλεί αλαζονεία. Ο λαός, άνθρωποι εξαθλιωμένοι, άβουλοι, τρομοκρατημένοι, χωρίς διάθεση για αντίσταση και κάποιες φορές χωρίς ελπίδα. Σε αυτό το σκληρό περιβάλλον, ο Γκουίνπλεϊν, ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο -ένα μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο ως εκδίκηση από τον βασιλιά, βιώνει τον απόλυτο έρωτα με την τυφλή Ντία. Η σχέση τους φαίνεται να είναι ό,τι πιο σημαντικό για εκείνον. Ως μέλος ενός θιάσου, σύντομα, θα γίνει διάσημος λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Όταν τολμήσει να υψώσει το ανάστημά του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αναλγησία των ισχυρών.

Συντελεστές:

Ντορέτα Πέππα, Μετάφραση
Έλσα Ανδριανού, Διασκευή - Λιμπρέτο
Θοδωρής Αμπαζής, Σύνθεση, Σκηνοθεσία
Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Σκηνογραφία
Νίκη Ψυχογιού, Κοστούμια
Αγγελική Στελλάτου, Χορογραφία
Νίκος Σωτηρόπουλος, Φωτισμοί
Ελεάνα Τσίχλη, Βοηθός Σκηνοθέτης
Μελίνα Παιονίδου, Μουσική διδασκαλία
Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Β΄βοηθός σκηνοθέτη
Κωνσταντίνος Καρδακάρης, Γ΄βοηθός σκηνοθέτη
Βιβή Σπαθούλα, Δραματολόγος παράστασης
Φωτογράφος παραστάσεις: Ελίνα Γιουνανλή

Διανομή:

Θανάσης Ακοκκαλίδης, Νέλη Αλκάδη, Θανάσης Βλαβιανός, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Μαρία Δελετζέ, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Πάρις Θωμόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Θοδωρής Κοτεπάνος, Ελίτα Κουνάδη, Νέστωρ Κοψιδάς, Δαυίδ Μαλτέζε, Ελένη Μπούκλη, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Αρετή Πασχάλη, Αιμιλιανός Σταματάκης, Λυδία Τζανουδάκη, Σπύρος Τσεκούρας, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Βαγγέλης Ψωμάς

Η παράσταση έχει αγγλικούς υπέρτιτλους.

Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex - Σκηνή Κοτοπούλη

Τετάρτη

20:30

Πέμπτη

20:30

Παρασκευή

20:30

Σάββατο

20:30

Κυριακή

19:00

22 Μαρτίου 2019 - 26 Μαΐου 2019

Εισιτήρια

Σάββατο, Κυριακή & επίσημες αργίες
Πλατεία 18€
Θεωρεία – Ά Εξώστης (Β’ Ζώνη) 15€
Β΄ Εξώστης (Γ’ Ζώνη) 5€

Τετάρτη & Πέμπτη
Γενική Είσοδος 15€

Παρασκευή
Γενική Είσοδος 13€

«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου στο Εθνικό

Ο Μισάνθρωπος, ένα από τα καλύτερα έργα του Μολιέρου, γεννά χαρακτήρες που δομούνται αριστοτεχνικά σε μια δηκτική κωμωδία που αποκαλύπτει την υποκρισία κάθε κοινωνίας και κάθε εποχής. Μια παράσταση στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η έξοχη μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη από τη Χρύσα Προκοπάκη, καθιστά τις λέξεις φονικά όπλα στα στόματα ευγενών υπάρξεων.

Ο Αλσέστ, μέλος της "καλής κοινωνίας", είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως, η αγαπημένη του, διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται και πως απορρίπτει τον δρόμο της αληθινής αγάπης, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.

Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.

Συντελεστές:

Χρύσα Προκοπάκη, Μετάφραση
Γιάννης Χουβαρδάς, Σκηνοθεσία
Εύα Μανιδάκη, Σκηνικά
Ιωάννα Τσάμη, Κοστούμια
Σταυρούλα Σιάμου, Κίνηση
Κορνήλιος Σελαμσής, Μουσική
Σίμος Σαρκετζής, Φωτισμοί
Παντελής Μάκκας, Σχεδιασμός video
Γρηγόρης Ελευθερίου, Μουσικός συνεργάτης
Άντα Πουράνη, Βοηθός σκηνοθέτη
Δήμητρα Μητσάκη, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη
Ιωάννα Πιταούλη, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη
Ελένη Αραποστάθη, Βοηθός σκηνογράφου

Παίζουν:

Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιάννης Βογιατζής, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Δημήτρης Παπανικολάου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Έλενα Τοπαλίδου.

Μουσικοί επί σκηνής: Γρηγόρης Ελευθερίου

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η παράσταση με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ - Κεντρική Σκηνή

Τετάρτη

19:00

Πέμπτη

20:30

Παρασκευή

20:30

Σάββατο

20:30

Κυριακή

19:00

10 Μαρτίου 2019 - 26 Μαΐου 2019

Εισιτήρια

25€ (Διακεκριμένη ζώνη), 18€ (Α΄ Ζώνη), 15€ (A΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 15€ (Α΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)
Κάθε Παρασκευή: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 13€ (Α΄και Β΄ Εξώστης)
Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (κάθε Πέμπτη)
Άνω 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη)
Κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη)
ΑΜΕΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)
Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)

«Play off» Βασισμένο στην ιδέα του Rick Abbot «play on».

Η Φιλίτσα Φιλίδου γράφει το έργο «Ο πιο αισχρός φόνος» και αναλαμβάνει να γίνει και παραγωγός της παράστασης της. Οι ηθοποιοί παλεύουν με τις νευρώσεις τους καθώς τίποτα δεν πάει καλά. Η ημέρα της παράστασης πλησιάζει και εκείνοι δεν ξέρουν όχι μόνο τα λόγια που λένε, καθώς η Φιλίτσα τους φέρνει κάθε φορά καινούριο κείμενο, αλλά δεν μπορούν να τα βρουν και μεταξύ τους. Διαφωνίες, τσακωμοί άγχος τους φέρνουν αντιμέτωπους με την σκηνοθέτη τους, την Τσέρυ που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις πανικού που έχει και την εξάρτηση της από τον καφέ. Άραγε η παράσταση θα ανέβει; Ποιοι τελικά θα καταφέρουν να ζήσουν την πιο αισχρή παράσταση που ανέβηκε στα χρονικά ή τον πιο αισχρό φόνο που συνέβη σε μια θεατρική σκηνή;

Η παράσταση ανεβαίνει από τους τελειόφοιτους του 92 Artschool.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια-διασκευή: Μεράβογλου Έφη
Κοστούμια-σκηνικά: 92 Artschool
Φωτογραφίες: Αριστέα Ανύση
Βίντεο: Αριστέα Ανύση – Γιώργος Κάλτσας

Παίζουν:

Αγγελική Κουρεμπή, Γιώργος Γκαλημανάς, Μαίρη Ματσούκα, Χριστίνα Νικολούλια, Ανδριάνα Σταυριδοπούλου, Κωνσταντίνα Βάρδα, Μυγδαλιά Ανδρέου, Βασίλης Ντόντος, Γιώργος Κάλτσας και Δήμητρα Βακάλη.

Εργοτάξιον

Τετάρτη

20:30

Εισιτήρια

5€

Τηλέφωνο: 6983930220

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις στην Αθήνα στο Athensmagazine.gr!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share