Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η έξοδος στη Γλυφάδα, είναι από τα must που πρέπει να ζήσεις!

Εκεί στο νότο, όπου η διασκέδαση κάνει κρότο!

16 Μαΐου 2019 09:01
Η έξοδος στη Γλυφάδα, είναι από τα must που πρέπει να ζήσεις!

Ρεπορτάζ-κείμενο: Ειρήνη Μιχαλούδη ([email protected])

Ένας happy πλανήτης που λες πως πάντα έχει καλοκαίρι, αυτό είναι η Γλυφάδα. Αυτό το vibe νοιώθει όποιος, είτε για πρώτη είτε για πολλοστή φορά, φτάνει στο βασιλιά των νοτίων προαστίων, στον ορισμό της σικ γειτονιάς, του lifestyle και του made in Greece Μαϊάμι!

Την πόλη που ευλογούν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη που «στεγάζονται» σε έναν ναό -στολίδι στην πολύβουη πλατεία και πιο κάτω η λαμπερή Εσπερίδων και η Λαοδίκης μια δυνατή πιάτσα για ποτό, φαγητό και βραδιές αξημέρωτες με μουσικές, ντυσίματα και πρόσωπα για selfies και insta stories...

Luxary μπουτίκ, άνετα μεγάλα πεζοδρόμια, υπέροχες βιτρίνες για window και φανατικό shopping με brands που βγάζουν τον stylish εαυτό σου. Λαμπερά εστιατόρια για να δεις και να σε δουν, διάσημοι σεφ πίσω στις κουζίνες, διάσημοι γενικά να περπατούν δίπλα σου, δρόμοι με καφετέριες και μπαρ, η περίφημη «μπιφτεκούπολη» στην Κωνσταντινουπόλεως που διαρκώς εκπλήσσει με τις νέες αφίξεις. Όλα τα έχει εδώ, και πάνω απ' όλα υπάρχει η θάλασσα που στέκει αγέρωχη ως ντεκόρ σε πίνακα.

Περπατήσαμε κάτω από τον πρώτο ανοιξιάτικο ήλιο σε δρόμους της Γλυφάδας που έκρυβαν εκπλήξεις, γαστρονομικές, μπαρίστικες, καλλιτεχνικές, βρήκαμε τις νέες αφίξεις και συλλέξαμε τα καλύτερα μαγαζιά για άλλη μια ευκαιρία για έξοδο.

Padam

Αν ήταν λουλούδι θα ήταν... Padam από τη Μαλαισία που σκορπά αύρα δύναμης και ευζωίας. Αυτή είναι η νέα άφιξη στην γραφική και ήρεμη Πανδώρας που άνθισε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο και παρά το ότι κάνει τα πρώτα του βήματα στη γλυφαδιώτικη πιάτσα, έχει κάνει ήδη «θόρυβο» με πολλά θριαμβευτικά «ντεσιμπέλ» καλής κριτικής.


Μαγαζί με άποψη, μοντέρνα αισθητική με προσεγμένη στη λεπτομέρεια διακόσμηση και ένας φωτεινός χώρος 500 τ.μ. που χωρά άνετα πάνω από 300 χαρούμενα άτομα. Το all day cafe restaurant διαθέτει ασυμβίβαστο γαστρονομικό πνεύμα με international κουζίνα αλλά και sushi κατάλογο, συνοδευόμενα από εκλεκτά κρασιά και cocktails.

Το Padam δε σταματά εδώ. Κάθε βδομάδα εκπλήσσει με live βραδιές με διάσημους καλλιτέχνες από τον λαϊκό και έντεχνο χώρο -και όχι μόνο. Από το πρωί για καφέ, σνακ και κουβεντούλα.


Καθημερινά από τις 08:00, Πανδώρας 18, Γλυφάδα, Τ. 210 8980997, Facebook: PadamGlyfada

Silar
Η πάντα ζωηρή πλατεία Εσπερίδων, απέκτησε πρόσφατα ένα νέο γευστικό λόγο επίσκεψης που αναμφίβολα θα μετατραπεί σε στέκι.

Ο executive σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, ετοιμάζει πιάτα που παραπέμπουν σε τέχνη, αποθεώνοντας το fine dining με μενού που προσανατολίζεται στην μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα, με fusion εκδοχές και υλικά από κάθε γωνιά της χώρας.

Υψηλή γαστρονομία σε ένα μίνιμαλ αισθητικής χώρο με ανοιχτές τζαμαρίες με θέα την περατζάδα.
Τρ- Κυρ. 19:00-00:00, Δευτέρα κλειστά.
Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, Τ. 210 8982831, 210 0103573, https://silarrestaurant.com

Divan
Φρέσκια, γευστική πινελιά στη Ζησιμοπούλου που ακούει στο όνομα Divan και αγαπά με πάθος γεύσεις που θυμίζουν 100% ανατολή!

Εδώ δηλαδή, στην καρδιά της Γλυφάδας, η ανατολή παντρεύεται με τη Δύση σε έναν γάμο που στήνεται καθημερινά με το καλύτερο τραπέζι και τα εκλεκτότερα εδέσματα.

Στο all day restaurant, που εξέπληξε ντόπιους και επισκέπτες πριν από περίπου ένα χρόνο, ο θαμώνας ζει μια ανεπανάληπτη shisha εμπειρία, με εξωτικές γεύσεις καπνού από τη Γερμανία. Δευ.-Παρ. 16:00-02:00, Σαβ.-Κυρ. 21:00-02:00


Ζησιμοπούλου 9, Γλυφάδα, Τ. 215 5505313, www.divanathens.gr

Vintage Tostou

Ιδιαίτερο όνομα για ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο μαγαζάκι που θυμίζει... amuse bouche. Το χαριτωμένο bistrot cafe bar, έχει μια ιστορία που σίγουρα θα ρωτήσεις.

Η τοστού (ή ψωμού όπως ήταν στην πραγματικότητα το προσωνύμιό της), ήταν μια αρχόντισσα της belle epoque που την αποκαλούσαν έτσι γιατί συνήθιζε να ζυμώνει καθημερινά ψωμιά, κέικ και κουλούρια.

Μια σύγχρονη τοστού λοιπόν βρίσκεται στη δραστήρια κουζίνα και φουρνίζει καθημερινά ατομικές πίτσες, πολύσπορα σνακ, ομελέτες, μπρουσκέτες, cookies και cakes, pancakes... Το μακριά από mainstream all day μαγαζί, σερβίρει και σαλάτες- όπως με κινόα, τόνο ή σολομό για after work lunch.

Δευ-Σαβ 07:30-00:30, Κυρ. 10:30-00:30, Σάββα Λαζαρίδη 8, Γλυφάδα, Τ. 215 5558487, www.vintagetostou.gr

Tokyo Joe

Οι συστάσεις γίνονται γρήγορα. Joe είναι ο σεφ που επιμελείται ένα value for money sushi bar σε μια όμορφη φωλίτσα της Γλυφάδας.

Η neon ροζ πινακίδα τραβάει το βλέμμα αλλά εδώ η ουσία είναι η γεύση. Signature πιάτα όπως το Dynamite με αβοκάντο, αγγούρι και κόκκινο massago ψίχα καβουριού με καυτερή σος μαγιονέζα και σταγόνες yuzu ή το Mario Roll με futomaki με σολομό μ τυρί philadelphia και teriyaki σος σερβίρονται σε έναν εκπληκτικό χώρο που «μυρίζει» Τόκιο.


Τον Joe θα τον βρείτε και στη Βουλιαγμένη (Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Τ. 210 8961038) και η ολόφρεσκια άφιξη στην Κηφισιά (Γεωργίου Δροσίνη 8, Τ. 210 8082011).
Κυρ.-Πεμπ.13:00-00:30, Παρ. -Σαβ. 13:00-01:00, Ζησιμοπούλου 9, Τ. 210 8983069, www.tokyojoe.gr

Charlie

Υπάρχει το mainstream, υπάρχουν τα δήθεν μαγαζιά και υπάρχει και το Charlie. Μια σταλίτσα μαγαζί, σαν φλιτζανάκι του καφέ, το espresso bar με ψαγμένη, καλλιτεχνική διακόσμηση και μποέμικη αύρα και αυλή, μοιράζει χαμόγελα καλή παρέα και καλό καφέ.

Στο μενού του θα διαβάσετε αρωματικά τσάγια, χειροποίητα ροφήματα αλλά και ποτά και cocktails για όταν πέφτει η νύχτα -και όχι μόνο φυσικά.


Καθημερινά από τις 08:00, Φοίβης 11, Γλυφάδα, Τ. 211 4008550, Facebook: Charlieespressobar

Enoteca

Στην καρδιά της Γλυφάδας, αυτό το wine bar restaurant δε το χάνεις ποτέ. Στην σικ βουή της Ζησιμοπούλου, γεύεσαι ιταλικές γεύσεις από αυθεντικό ιταλιάνικο μενού, κρατώντας στο χέρι σου και ένα εκλεκτό κρασί από τις 180 και πλέον ετικέτες, κυρίως ξένες ποικιλίες και ελληνικές, αλλά προσεκτικά επιλεγμένες.

Πίτσες και ζυμαρικά, θαλασσινά και μοντέρνες σαλάτες, χορταστικά γεύματα όλα μέσα σε μια αισθητικά άρτια αίθουσα με γυάλινους τοίχους για άπλετο φως και βλέμμα στον...εξωτερικό κόσμο.


Καθημερινά από τις 13:00, Ζησιμοπούλου 7, Τ. 210 8940007, Facebook: ENOTECA-da-Salvatore

57
Fifty Seven
Εικοσιτέσερις ώρες, εφτά ημέρες στο 57.

Το all day restaurant bar στον αριθμό 57 της Κύπρου, έτσι δεν το ξεχνάς ποτέ, συγκεντρώνει τους πρωινούς τύπους από νωρίς το πρωί για καφέ και brunch, τους all day τύπους που χαλαρώνουν στη μπάρα για ένα ποτό και συνεχίζει για ένα απολαυστικό δείπνο με και απολαμβάνει το υπόλοιπο της βραδιάς στην πίστα χορεύοντας στους ρυθμούς του dj με all time classic όπως ντίσκο, funky... αλλά και live βραδιές με γνωστούς καλλιτέχνες.
Καθημερινά από τις 08:00 Κύπρου 57, Γλυφάδα, Τ. 210 8942949, Facebook: FiftySevenRestoBar

Mutfak
Mutfak μεταφράζεται στα τούρκικα ως κουζίνα και πράγματι από τους φούρνους του εστιατορίου, φουρνίζονται και ξεφουρνίζονται πιάτα με παραδοσιακές συνταγές από την Κωνσταντινούπολη.

Ντολμαδάκια γιαλατζί, λαχματζούν, πίτα Καισαρείας, κεμπάπ, πίτες, σουτζούκια, γύρος, αρνάκι και καλοψημένα κρέατα, πλούσιες σάλτσες που θα σας ταξιδέψουν στην Πόλη, μέσα σε έναν όμορφο, ανανεωμένο χώρο. Και επειδή ταξίδι στην Ανατολή χωρίς ναργιλέ δε γίνεται, απολαύστε παραδοσιακό ναργιλέ για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.


Καθημερινά από τις 13:00, Δευτέρα κλειστά, Κυρ. 12:00, Λαοδίκης 38, Τ. 210 8949060, www.mutfak.gr

Σαρδελάκι
Το όνομά του σας προϊδεάζει για τη θαλασσινή γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσετε εδώ. Πιάτα που μυρίζουν...θάλασσα όπως κριθαρότο θαλασσινών, καλαμαράκι, λιγκουίνι με μύδια και κυδώνια, μύδια αχνιστά, σφυρίδα στα κάρβουνα...

Στην κουζίνα του εστιατορίου ετοιμάζονται νοστιμιές και εμπνευσμένες δημιουργίες που χαρακτηρίζονται τόσο από τη γεύση τους όσο και από την value for money φιλοσοφία τους.


Καθημερινά από τις 12:00, Πανδώρας 16, Γλυφάδα, Τ. 211 402 1195, https://sardelaki.info

Feedέl Asador
Μπορεί συνειρμικά το Feddέl να παραπέμπει στον Φιντέλ Κάστρο, αλλά έλα όμως που δεν είναι ακριβώς έτσι! Το πρώτο feed σημαίνει τροφή, τρέφομαι και το έl από το ελληνικά, άρα τρέφομαι ελληνικά!

Όσο για το Asador, αυτό είναι τεχνική μαγειρέματος πιάτων σε ανοιχτή φλόγα. Η ομάδα του Feedέl Asador, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο, εγγυάται πιάτα που «μιλούν» φωναχτά για τη μοναδικότητά τους συνδυασμένα τέλεια με πολλές ετικέτες κρασιών αλλά και cocktails.


Καθημερινά από τις 18:00, Σαβ-Κυρ. 14:00, Κύπρου 19 & Ναπολέοντος Ζέρβα 24, Τ. 210 8980066, Facebook: Feedel.Asador

Holy Spirit
Από το 2012 οπότε και μπήκε δυναμικά στη ζωή των Γλυφαδιωτών αποτελεί ένα σταθερό meeting point για σπέσιαλ cocktails που συνδυάζουν την αλάνθαστη τεχνική του μάστερ του bartending, Xavier Μισαηλίδη, με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από συνταγές με εφευρετικότητα, ενταγμένες σε μια ασίγαστη διάθεση για πάρτι που γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα!


Καθημερινά από τις 09:00, Λαοδίκης 41, Τ. 210 8982650, www.holy-alliance.com

Vittoria Gati
Ιταλικός αέρας πνέει σε αυτό το elegant εστιατόριο που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2018 και ήδη έχει κερδίσει τις καρδιές όλων όσοι το επιλέγουν για ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι.

Από το πρωί για μυρωδάτο καφέ και σνακ μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές από το μενού που αποτελεί μια φρέσκια και δημιουργική εκδοχή της ιταλικής κουζίνας, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές. Από λαχταριστές πίτσες και ολόφρεσκα και χειροποίητα ζυμαρικά, μέχρι κρεατικά εισαγωγής τα πιάτα αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται απολαυστικά με signature cocktails που ετοιμάζονται στην μπάρα
Καθημερινά από τις 10:00, Πλατεία Νυμφών 1, Τ. 210 8944491, www.vittoriagati.com

Burger Joint
Όταν στη Γλυφάδα σκέφτονται burger, στο μυαλό όλων έρχεται ένα όνομα: Burger Joint! Το κοινό του είναι φανατικό και οι προτάσεις του ακαταμάχητες. Βασισμένο σε αμερικανικά γευστικά πρότυπα, το Burger Joint θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα στην πόλη.

Εδώ, πλάθουν καθημερινά ζουμερά χειροποίητα burgers από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus–δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία– χωρίς προσθήκη άλλων υλικών ή μπαχαρικών, τα οποία, με το που δοθεί η παραγγελία, ψήνονται medium-well ώστε να είναι ζουμερά και απολαυστικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις τη γευστική εμπειρία εδώ είναι με κάποιο από λαχταριστά, homemade επιδόρπια και παγωτά. Μπορείς να απολαύσεις όλα τα παραπάνω μαζί με κάποιο από τα φοβερά milkshakes,τη σπιτική λεμονάδα ή και με κάποιο cocktail!


Καθημερινά από τις 12:00, Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940260, www.burgerjoint.gr

Mezze Glyfada
Σε έναν φωτεινό, καθαρό χώρο που «αναπνέει» ατμοσφαιρικό minimal country style όπου το παλιό συνδυάζεται με το μοντέρνο, θα δοκιμάσετε πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση με προτάσεις της θάλασσας αλλά και της στεριάς, φτιαγμένες με φροντίδα και άριστες πρώτες ύλες.

Το σύγχρονο μεζεδοπωλείο, αγαπιέται αναμφίβολα από τους νότιους καλοφαγάδες.


Καθημερινά από τις 12:00, Αγγέλου Μεταξά 34 & Φοίβης 11, www.mezzeglyfada.gr

Nomi
Με μητροπολιτικό αέρα και ιταλική κουζίνα στην καρδιά της Γλυφάδας, κανείς δε μπορεί να του αντισταθεί. Εστιατόριο που θυμίζει Νέα Υόρκη με ζεστά υλικά, όπως το ξύλο, μαρμάρινες λεπτομέρειες και βελούδο δίνουν στο Nomi τη σπιρτάδα και τη σοφιστικέ αύρα που θέλεις σε ένα ναό της γαστρονομίας.

Ζυμαρικά, πίτσες, ορεκτικά, σαλάτες, φοκάτσια και ότι ιταλικό λαχταρά ο ουρανίσκος βρίσκονται εδώ στη Λαοδίκης 47!
Καθημερινά από τις 17:00, Σαβ.-Κυρ. από τις 13:00, Λαοδίκης 47, Τ. 210 8986015, Facebook: NOMI-Italian-Restaurant.

Πασιφάη
Με... φόρα από τη Μυθολογία, ήταν κόρη του ήλιου και σύζυγος του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, το παραδοσιακό αυτό μεζεδοπωλείο φέρνει την κρητική κουζίνα και εν γένει την κρητική διατροφή, στις γειτονιές της Αθήνας.

Με ζωή 19 χρόνων, η Πασιφάη πετυχαίνει εκεί που ίσως άλλα εστιατόρια αποτυγχάνουν: να παντρέψουν τις άριστες πρώτες ύλες με την απλότητα. Λίγα υλικά λοιπόν και άριστες πρώτες ύλες «μπερδεύτηκαν» και δημιουργήθηκαν πιάτα που σέβονται την κρητική παράδοση.
Καθημερινά από τις 17:00, Λαζαράκη 63, Τ. 210 9944024, https://pasifai.gr

Δείτε όλα τα μαγαζιά στην Αθήνα στο Athensmagazine.gr!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share