Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ωραία Κοιμωμένη: Η παράσταση που θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τα Μπαλέτα Μπολσόι!

Μην το χάσετε!

25 Φεβρουαρίου 2019 15:38
Ωραία Κοιμωμένη: Η παράσταση που θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τα Μπαλέτα Μπολσόι!

Τα Μπαλέτα Μπολσόι παρουσιάζουν την Ωραία Κοιμωμένη, ένα από τα πιο παραμυθένια μπαλέτα στην ιστορία του κλασικού χορού, ντυμένη με την ονειρική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και χορογραφημένο από τον σπουδαίο Γιούρι Γκριγκόροβιτς.

Μια μαγευτική παράσταση που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας και φέρνει στη σκηνή αμέτρητους μαγικούς χαρακτήρες, ξωτικά, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Παπουτσωμένο Γάτο και την όμορφη νεαρή πριγκίπισσα Αυγή, την οποία ενσαρκώνει η Όλγα Σμιρνόβα, ένα «πραγματικά σπάνιο ταλέντο» (The Telegraph).

«Η Ωραία Κοιμωμένη»

Στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, η πριγκίπισσα Αυγή, που την είχε καταραστεί η κακιά μάγισσα Καραμπός, πέφτει σε βαθύ ύπνο για εκατό χρόνια. Μόνο το φιλί ενός πρίγκιπα θα μπορέσει να λύσει τα μάγια. Η μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow). Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: τη «Χρυσή εποχή» (7/4/2019) και τη «Σουίτα Κάρμεν–Πετρούσκα» (19/5/2019).

«Η Ωραία Κοιμωμένη»

Διάρκεια: 2 ώρες και 50 λεπτά (με ένα διάλειμμα)

Μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι Χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς (λιμπρέτο πάνω στο αντίστοιχο των Ιβάν Βσεβολόσκι και Μαριούς Πετιπά) Διανομή Πριγκίπισσα Αυγή Όλγα Σμιρνόβα Πρίγκιπας Ντεζιρέ Σεμυόν Τσούντιν Μάγισσα Καραμπός Αλεξέι Λοπαρέβιτς Νεράιδα Πασχαλιά Γιούλια Στεπάνοβα Τελετάρχης Βιτάλι Μπικτιμίροφ Γαλάζιο Πουλί Αρτέμι Μπελιάκοφ Πριγκίπισσα Φλορίν Αναστασία Ντενίσοβα

Κυριακή 17 Μαρτίου, 18:00 Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Τιμές εισιτηρίων 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share