Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χωρίς ζάχαρη, vegan, ωμοφαγικά: 6 ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για απόλαυση χωρίς ενοχές!

Αξίζουν μια επίσκεψη!

11 Δεκεμβρίου 2018 17:03
Χωρίς ζάχαρη, vegan, ωμοφαγικά: 6 ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για απόλαυση χωρίς ενοχές!

Η vegan διατροφή έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς με αποτέλεσμα συνεχώς να ξεπηδούν καινούργια εστιατόρια αλλά και ζαχαροπλαστεία που ειδικεύονται σε αυτή.

Θα αναρωτιέστε, βέβαια, αν ένα ωμοφαγικό γλυκό μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό όσο μια σοκολατίνα. Κι όμως, η απάντηση θα σας εκπλήξει, αν επισκεφτείτε τα ζαχαροπλαστεία που ετοιμάζουν μοναδικά επιδόρπια, αντικαθιστώντας την ζάχαρη από αγαύη ή χρησιμοποιώντας αποκλειστικά καρπούς και κακάο.

Ακόμα κι αν δεν είστε vegan, θα ενθουσιαστείτε! Eιδικά τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και τα γλυκά θα μπουν στο καθημερινό μας πρόγραμμα, οι ωμοφαγικές λιχουδιές είναι η λύση: υγιεινές, υπέροχες και χωρίς θερμίδες, μπορείτε να τις απολαμβάνετε χωρίς ενοχές!

1) Vegan Fairies

Η Αλεξάνδρα και η Πέννυ γνωρίστηκαν σε ένα μάθημα γιόγκα και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον vegan τρόπο ζωής. Έτσι ξεκίνησαν με ένα blog όπου δημοσίευσαν συνταγές και στη συνέχεια άνοιξαν τον δικό τους χώρο στη Νέα Ερυθραία, όπου άρχισαν να δημιουργούν raw vegan γλυκά και αλμυρά σνακ. Για τα γλυκά χρησιμοποιούν ξηρούς καρπούς, χουρμάδες, σιρόπι αγαύης, βύνη ριζιού, βύνη κριθαριού, σιρόπι σφένδαμου, δημητριακά, λάδι καρύδας και φρέσκα φρούτα!

Τα αλμυρά, από την άλλη, έχουν βάση τα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά. Επίσης, οι συσκευασίες είναι βιοδιασπώμενες, ανακυκλώσιμες και επαναχρησιμοποιούμενες κι επειδή προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν την χρήση χαρτιού, δεν θα δείτε τυπωμένο κατάλογο των προϊόντων.

Δοκιμάστε κέικ, bites, γκρανόλες και maracoon, ενώ τα κορίτσια φτιάχνουν και τούρτες, αρκεί να τις παραγγείλετε δυο μέρες πριν.

Ν. Πλαστήρα 29, Νέα Ερυθραία, 210 8070858

2) Φύσις

Από τα πρώτα καταστήματα στην Αθήνα, που άρχισαν να παρασκευάζουν γλυκά χωρίς γλουτένη, ζάχαρη και λακτόζη. Για τα γλυκά τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά βιολογικές πρώτες ύλες, από κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Τεχνητά αρώματα, συντηρητικά, διογκωτικές ύλες δεν υπάρχουν σε αυτή την κουζίνα. Όλα τα προϊόντα φτιάχνονται από φρούτα και βότανα εποχής, με ελαιόλαδο αντί για μαργαρίνη, και φυτικά αρωματικά, όπως το τσάι, η μαστίχα και το ροδόνερο, και βασίζονται σε παραδοσιακές μεθόδους. Επίσης, υπάρχουν και επιλογές χωρίς γαλακτοκομικά, για άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία ή δεν τα προτιμούν, αλλά και ειδικά προϊόντα για όσους έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς, αυγά κλπ.

Από τα must η πάστα διαίτης με τραγανή βάση χειροποίητου μπισκότου σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, με μους φυσικής βανίλιας και επικάλυψη σοκολάτα υγείας.

Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 2106090740 και Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267

3) Couel

Ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία της πόλης με ιστορία που ξεκινάει από το 1922, όταν ο Κωνσταντίνος Δημητρίου φτάνει στην Αθήνα από το Αϊδίνη της Μικράς Ασίας και αποφασίζει να ασχοληθεί με το εμπόριο και την παραγωγή φύλλου κρούστας και κανταϊφιού. Σήμερα η οικογένεια Δημητρίου που απαρτίζεται από ειδικά καταρτισμένα άτομα στο χώρο των τροφίμων με πανεπιστημιακές γνώσεις, συνεχίζει την παράδοση, αναζητώντας συνεχώς τις νέες διατροφικές τάσεις.

Γι’ αυτό στους καταλόγους τους έχουν προσθέσει γλυκά χωρίς ζάχαρηαλλά και vegan επιλογές όπως πανακότες, τούρτες, κουλουράκια, κεράσματα σοκολάτας και παγωτά.

Κεντρικό κατάστημα: Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή, Αθήνα

Υποκατάστημα: Ιπποκράτους 30, Αθήνα 210 36 06 220

4) Fresh

Τα αγαπημένα μας Fresh πάντα αναζητούν νέες τάσεις και πειραματίζονται, όποτε δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν και με την ωμοφαγία. Έτσι, έχουν δημιουργήσει γλυκά χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα –από κέικ και cheesecake μέχρι μαρμελάδες, τούρτες και παγωτά.

freshpatisserie.gr

5) Slim Bites

Είναι η πρώτη patisserie που άρχισε να φτιάχνει γλυκά με στέβια, έχοντας ως βασικό στόχο τα χειροποίητα, ολιγοθερμιδικά γλυκά, οι συνταγές των οποίων βασίζονται στη γαλλική ζαχαροπλαστική, χωρίς πάντως να λείπουν και οι επιρροές από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με motto το «Γλυκό από την Αρχή», τα Slim Bites ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής γλυκισμάτων, χωρίς την χρήση έτοιμων μιγμάτων και συντηρητικών.

Στα καταστήματά τους θα βρείτε μια πλούσια ποικιλία γλυκισμάτων, κατάλληλων για όσους ακολουθούν μια ποιοτική διατροφή ή τελούν υπό δίαιτα, καθώς και όσους έχουν περιορισμούς στο καθημερινό τους διατροφικό πρόγραμμα ή πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Εξαιρετική μια αφράτη μους πορτοκαλιού με sauce λεμονιού και μοσχολέμονου με βάση crumble βανίλιας Μαδαγασκάρης και επικάλυψη coulis μανταρίνι, ενώ μια δοκιμή αξίζουν και τα σορμπέ που βγαίνουν σε κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις.

http://www.slimbites.gr

6) Γη

Ο πρώτος vegan-raw χώρος στην Ελλάδα, αν και δεν είναι μόνο ζαχαροπλαστείο, αλλά και εστιατόριο, αξίζει μια αναφορά.

Σε ένα περιβάλλον που θυμίζει εξοχικό στη γαλλική επαρχία, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με εκλεκτά smothies και έναν vegan καπουτσίνο και να το συνοδεύσετε με ένα γλυκό. Εδώ το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και οι κρέμες δημιουργούνται από ενεργοποιημένους ξηρούς καρπούς και σπόρους, ενώ οι γλυκαντικές ύλες που χρησιμοποιούνται είναι σιρόπι σφένδαμου ή αγαύης, στέβια, χουρμάδες, σύκα, σταφίδες ή μέλι.

Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε προϊόντα για το σπίτι όπως χειροποίητες γκρανόλες, ξηρούς καρπούς, ροσσέ, cookies αλλά και να παραγγείλετε την τούρτα της αρεσκείας σας σε ό,τι γεύση προτιμάτε.

Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share