Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Που πρέπει να πας για να φας τα καλύτερα burger στην Αθήνα;

O απόλυτος οδηγός!

14 Φεβρουαρίου 2019 08:46
Που πρέπει να πας για να φας τα καλύτερα burger στην Αθήνα;

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μπέργκερ που φαίνεται νόστιμο και λαχταριστό στα μάτια σου, αλλά τελικά δεν ικανοποιεί το ίδιο τον ουρανίσκο σου.

Κι δυστυχώς αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, μιας και οι παράγοντες για να χαρακτηριστεί ένα μπέργκερ παντανόστιμο είναι πολλοί.

Καλή επιλογή στην σος, σωστό ψήσιμο στο μπιφτέκι και ισορροπημένη επιλογή υλικών ώστε σε μία μπουκιά να γεύεσαι ό,τι υπάρχει στην γέμιση και όχι μόνο το κρέας, πράγμα που σίγουρα έχει συμβεί σε πολλούς.

Ετσι, λοιπόν, πέρα από τους παραπάνω παράγοντες, τους οποίους ο κάθε σεφ καλείτε να λύσει, ώστε να έχει εγγυημένη επιτυχία, υπάρχουν επιπλέον και οι παραξενιές των πελατών.

Αλλοι δίνουν βάση στο μέγεθος, άλλοι προτιμούν κάτι ιδιαίτερο που δεν βρίσκεις παντού και άλλοι απλώς θέλουν τα λεφτά και η αναμονή τους να πιάσουν τόπο.

Οι παρακάτω επιλογές καλύπτουν όλα τα γούστα και αυτό γιατί εδώ θα βρεις και περίεργα μπέργκερ και τεράστια και αυτά που έχουν καταφέρει με τα χρόνια να κερδίσουν την καλύτερη φήμη και τις καλύτερες κριτικές από πολλά άλλα μπεργκεράδικα στην Αθήνα.

Εμείς λοιπόν ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

  • Μπέργκερ XXL

Μπαρ Μπε Κιού

Μόλις πρωτοάνοιξε έκανε πανικό, κι αυτό τόσο εξαιτίας των τεράστιων μερίδων του, όσο και των ιδιαίτερων υλικών του.

Σήμερα το Μπαρ Μπε Κιου έχει μαγαζιά στην Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά και την Μεταμόρφωση κι αν αναρωτιέσαι ναι έχει ακόμη ουρές.

Στο Μπαρ Μπε Κιου λοιπόν αν θέλεις να φας όλο σου το μπέργκερ τότε θα πρέπει να πας σχεδόν νηστικός, καθώς οι μερίδες είναι όντως τεράστιες.

Το Μπαρ Μπε Κιου, λοιπόν, σερβίρει μπέργκερ τεραστίων διαστάσεων όπως το Θερμινέιτορ, που μέσα έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι Angus 200gr, γεμιστό με μπλε τυρί Δανίας και λιωμένο Προβολόνε, πικάντικη μαγιονέζα σκόρδου, καπνιστό μπέικον ψημένο στον φούρνο, σαλάμι μπύρας και μορταδέλλα Αλεξάνδρειας με πιπέρι και φυστίκι Αιγίνης.

Εκεί θα βρεις κι άλλα μπέργκερ με πρωτότυπη γέμιση, όπως το Juicy Lucy με μαρμελάδα ντομάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μάλιστα το μπέργκερ δεν είναι η μόνη υπερβολή στο πιάτο σου, καθώς και οι τηγανιτές πατάτες δίπλα σχηματίζουν βουνό.

Facebook: ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ

Barbara Que

Προσεγμένο μαγαζί με μοντέρνα ατμόσφαιρα και πολλές επιλογές στον κατάλογο, ακόμη και για όσους δεν τρώνε κρέας.

Στο Barbara Que Burger θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις χορταστικό μπέργκερ με 100% μοσχαρίσιο κιμά και να βάλεις μέσα ότι τραβάει η όρεξή σου.

Από τηγανιτό αβγό, καραμελωμένα κρεμμύδια, BBQ σος, μέχρι μανιτάρια, λάδι τρούφας,, cottage cheese, πιπεριές κλπ.

Η σπεσιαλιτέ τους είναι το μπέργκερ που έχει πάρει το ονομα του μαγαζιο μεμείγμα ρουμιών, σιρόπι μελιού, δαμάσκηνο και bitters κερασιού,

Τέλος όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες δεν υπάρχει περίπτωση να το επισκεφτείς για φαγητό και να μην φύγεις χορτασμένος.

Facebook: BarBara Que

  • Ιδιαίτερα

Big Kahuna

Εχει γίνει γνωστό σε όλους τους Αθηναίους ως το μαγαζί που σερβίρει μπέργκερ με κροκόδειλο.

To Big Kahuna (τεράστιο κύμα) δηλαδή είναι σίγουρα ένα μαγαζί στο οποίο θα δεις και θα γεφτείς πράγματα που πιθανώς να μην έχεις ακούσει ξάνα.

Το κρέας κροκόδειλου, το μοσχάρι kobe και το φιλέτο αστακού από Τζαμάικα είναι μερικά από τα πράγματα, λοιπόν, που δεν έχεις την ευκαιρία να φας κάθε μέρα.

Τα μπέργκερ που ξεχωρίσαμε εμείς είναι δύο.

Το πρώτο είναι το Predator με brioche bun Burger και patty απο φιλέτο κροκοδειλου με chipotle mayo, λάχανο, καραμελωμένα κρεμμύρια, ψημένο ανανά, τσίλι, κόλιανδρο και λάιμ.

Οσο για το δεύτερο, αυτό ακούει στο όνομα «ΒFC» που έχει μέσα τηγανητά φιλέτα κοτόπουλο με caribbean spices, πουρέ περουβιανής πατάτας και Jalapeño mayo.

Facebook: Big Kahuna

Berliner

Ο λόγος που κάνει το Berliner στο Νέο Ηράκλειο ιδιαίτερο είναι επειδή εκτός από τα κλασικά μπέργκερ του έχει και άλλες πιο εκκεντρικές προτάσεις που όμως θα σε ενδιέφερε να δοκιμάσεις.

Oπως για παράδειγμα μία πρωτοποριακή επιλογή είναι το waffle peanut chicken burger με βάση βάφλας, κρέμα φυστικοβούτυρου, ψιλοκομμένο μπέικον και σιρόπι σφένδαμου.

Αν πάλι είναι πολύ υπερβολικό για τα γούστα σου μπορείς να δοκιμάσεις το απλό waffle burger με βάση βάφλας, μπιφτέκι 200 γρ. από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, μπέικον, σάλτσα από τσένταρ και σιρόπι σφένδαμου.

Εκτός από τα μπέργκερ αυτό που επίσης μας έκανε εντύπωση είναι και ο χώρος. Μοντέρνος, μίνιμαλ, φωτεινός... ότι πρέπει για μεσημέρι Κυριακής.

Facebook: Berliner

  • Top of the top

Goody's

Με μια λέξη εγγύηση. Η πιο κλασική και σταθερή επιλογή όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα ακούει στο όνομα Goody's τα οποία άλλωστε μας έμαθαν πρώτα από όλους τι εστί καλό μπέργκερ.

Μάλιστα, ο κατάλογος έχει εμπλουτιστεί με νεές επιλογές δίνοντας σε όλους έναν ακόμη λόγο να επισκεφθούν τα καταστήματα της αλυσίδας και να απολαύσουν το φαγητό τους στο cozy περιβάλλον.

Πέρα από τις γνωστές σε όλους επιλογές για μπέργκερ στα Goody's πριν από λίγες ημέρες έκανε την εμφάνισή του ένα νέο πιάτο (ή μάλλον τρία) που αναμένεται να γίνει talk-of-the-town.

Ο λόγος για το «The Original Hellmann’s BBQ Pulled Burgers», ένα λατρεμένο πιάτο της αμερικανικής κουζίνας του Νότου το οποίο έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε πλέον και εδώ, μέσω των Goody's.

Eμπνευσμένο από τα γνήσια αμερικανικά burger & smoke houses και θα αλλάξει όσα πιστεύατε για τα burgers.

To μπιφτέκι αντικαθίστατα με το ιδιαίτερο προϊόν pulled meat το οποίο συνίσταται σε μια τεχνική επεξεργασίας αργομαγειρεμένων τρυφερών κομματιών μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος που ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα στους χυμούς τους και σε original Hellmann’s BBQ sauce.

Το πιάτο συνοδεύεται με την Original Hellmann’s BBQ Sauce (λατρεμένη επιλογή). Επίσης, το BBQ Pulled Beef αποτελείται από αφράτο ψωμάκι brioche, ζουμερά κομμάτια pulled beef, μπέικον, τριμμένο τυρί edam, μαγιονέζα και κρεμμύδι.

Και για όσους προτιμούν το χοιρινό, το πιάτο διατίθεται και με ζουμερά κομμάτια pulled pork, με το όνομα BBQ Pulled Pork.

Τέλειο συνοδευτικό οι dirty fries με pulled beef/pulled pork. Country style πατάτες με ζουμερά κομμάτια αργομαγειρεμένου μοσχαρίσιου ή χοιρινού κρέατος μαριναρισμένο με Original Hellmann’s BBQ sauce και τριμμένη φέτα. Μια γεύση που θα κάνετε πολύ καιρό να ξεχάσετε.

Juicy Grill

Ισως ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα στην Αθήνα.

Το Juicy Grill έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να χτίσει αυτή την φήμη θέτοντας υποψηφιότητα για τα καλύτερα μπεργκαράδικα της Αθήνας.

Κι αυτό γιατί εκτός από τα κλασικά αμερικάνικα μπέργκερ που όμως είναι πεντανόστιμα, έχει και άλλες πιο πρωτότυπες επιλογές.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τις προτάσεις του, οι οποίες έχουν το κάτι μοντέρνο, χωρίς όμως να «φεύγουν» από μπέργερ που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Από την μία το New Yorker, με μπιφτέκι γεμιστό με μοτσαρέλλα, τηγανητό αυγό, μπέικον, ντομάτα και μαρούλι και από την άλλη το spicy Miss Lily με μοσχαρίσιο μπιφτέκι τυλιγμένο με bacon, emendal, cheddar, iceberg, ντομάτα και σως sriracha mayo.

Μην ξεχάσετε όταν το επισκεφτείτε να αφήσετε και λίγο χώρο για τα γλυκά του, καθώς τα κέικ του με παγωτό είναι το κάτι άλλο.

Τhe Burger Joint

Σταθερή αξία στην Γλυφάδα.

Το μαγαζί του γνωστού σεφ Γιώργου Παπακώστα πλέον έχει γίνει ένα από τα πιο hot στέκια για μπέργκερ στην Γλυφάδα.

Ισως ένα από τα συστατικά της επιτυχίας του είναι το φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus, δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία που ψήνονται πάντα medium-well, ώστε να είναι ζουμερά.

Σταθερή αξία που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το Unami με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo sauce, το The Brisket με τσένταρ, brisket, BBQ sauce, onion rings και BJ mayo και το Μεξικάνικο με τσένταρ, ντομάτα, jalapenos, guacamole και BJ mayo sauce.

Facebook: The Burger Joint


iefimerida.gr

TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share