Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Pax Burgers: Τα πιο λαχταριστά μπέργκερ της Θεσσαλονίκης τώρα και στην... Αθήνα!

Στην Αιόλου!

10 Οκτωβρίου 2018 13:25
Pax Burgers: Τα πιο λαχταριστά μπέργκερ της Θεσσαλονίκης τώρα και στην... Αθήνα!

Είναι ένα από τα γνωστά κι αγαπημένα μπεργκεράδικα της συμπρωτεύουσας καταφτάνει και στην πόλη μας.

Όσοι, μάλιστα, έτυχε να περάσουν από το πρόσφατο Burger Fest γεύτηκαν τις συνταγές του που κάνουν κυριολεκτικά τους θαμώνες τους να παραληρούν, ενώ κέρδισαν το τρίτο βραβείο για το καλύτερο burger: η κάθοδός τους στην Αθήνα φαίνεται ότι ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές.

Ο λόγος για τα american style Pax Burgers που πλέον θα μπορούμε να απολαμβάνουμε σε ένα καινούργιο all day casual dinner.

Η ιστορία τους ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, όπου έμαθαν πώς φτιάχνεται το αυθεντικό αμερικάνικο burger.

Η πορεία τους συνεχίστηκε, ωστόσο, δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, όπου το 2013 άνοιξε το πρώτο κατάστημα κι άρχισε να σερβίρει τα «Pretty Amazing and Xtraordinary burgers» που έδωσαν στην αλυσίδα και το όνομά της. Αγαπήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ως γνωστόν είναι λάτρεις του καλού φαγητού, οπότε σύντομα προστέθηκαν ακόμα δυο μαγαζιά.

Το μότο τους είναι: «We are passionate about burgers… We are the Burgeristas» και αποκαλύπτει το πάθος της ομάδας για την τέχνη του αυθεντικού burger.

Στην οδό Αιόλου, πλέον, σε ένα παλιό νεοκλασικό κτίριο που έχει ανακαινιστεί,- όμως η πέτρα του έχει διατηρηθεί, καθώς και κάποια παλιά κομμάτια μωσαϊκού που έχουν χρησιμοποιηθεί για το πάτωμα-, τα Pax Burgers λειτουργούν με τη λογική του counter service.

Εσείς παραγγέλνετε και κάθεστε, ενώ θα σας δώσουν ένα buzzer κι όταν το γεύμα σας σας θα είναι έτοιμο, θα σας ειδοποιήσουν για να το παραλάβετε.

Αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε και στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού, ενώ από την ανοιχτή κουζίνα μπορείτε να βλέπετε την παρασκευή του φαγητού, που ξεκινάει με την παραγγελία σας. Όλα τα burgers εδώ είναι σπιτικά, φτιάχνονται με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας.

Επίσης, θα βρείτε και παραλλαγές με χειροποίητα buns που ψήνονται επί τόπου καθημερινά, αλλά και μπιφτέκι από κοτόπουλο (παναρισμένο ή σχάρας) ή μια παραλλαγή για χορτοφάγους, με μανιτάρια πορτομπέλο, feta mix, μαγιονέζα, ψητά τοματίνια και ρόκα.

Επιλέξτε ανάμεσα στο Pax με american cheddar, pax sauce, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, το Breakfast με τυρί ωρίμανσης cheddar, μπέικον, τηγανιτό αβγό, μαγιονέζα, tomato jam, μαρούλι, τομάτα και κρεμμύδι, το Cheese & Bacon , με τυρί ωρίμανσης cheddar, μπέικον μαγιονέζα, tomato jam, μαρούλι, τομάτα και κρεμμύδι, αλλά και το BBQ, με smokey barbecue sauce, μαγιονέζα, μαρούλι, τομάτα, και κρεμμύδι.

Για τους λάτρεις των έθνικ γεύσεων ιδανική επιλογή είναι το The Mexican, με chili con carne, american cheddar, frizzled onions, spicy mayo sauce, ψιλοκομμένη τομάτα, jalapenos, κρεμμύδι, sour cream sauce, ή το κλασικό αμερικάνικο Tower, με ψωμί brioche, american cheddar, tomato jam, onion rings, πίκλες, smoked chili mayo sauce, μαρούλι, τομάτα και κρεμμύδι.

Αν πάλι αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, τότε προτιμήστε το Red Hot Pepper, με red hot pepper sauce, μοτσαρέλα, μαγιονέζα, μαρούλι, τομάτα και κρεμμύδι.

Επίσης, δύο signature επιλογές που έχουν κερδίσει την προτίμηση του κοινού είναι το Goat Cheese & Truffle, με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo sauce, αλλά και το Bourbon Bacon Jam με bacon omelet, bourbon bacon jam, queso cheese sauce και ψιλοκομμένο μπέικον.

Συνοδεύστε το φαγητό σας παραδοσιακά με fresh fries που κόβονται μέσα στο κατάστημα και σπιτικές χειροποίητες σως, από αγνά υλικά.

Εμείς, ξεχωρίζουμε τις Truffle Fries με λάδι τρούφας, παρμεζάνα, πράσινα κρεμμυδάκια και truffle mayo sauce, αλλά και τις Chili Con Carne Fries,με chilli con carne, queso cheese sauce και τηγανιτό αβγό.

Από σαλάτες έχετε τρεις επιλογές: την Coleslaw, με λάχανο, καρότο και coleslaw dressing, την House, μια ανάμεικτη σαλάτα με μαρούλι, λόλα κόκκινη, ρόκα και house dressing και την all time claissic Chicken caesarμε φιλέτο κοτόπουλο σχάρας.

Tέλος, πρέπει να ξέρετε ότι τα Pax Burgers φημίζονται για τις προσφορές τους, οπότε αν εγγραφείτε στο Pax club, - θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του καταστήματος- θα έχετε ένα free welcome gift, αποκτώντας ένα burger στην επόμενη επίσκεψή σας, ενώ αν θέλετε μπορείτε να παραγγείλετε και το Ρax Deal, που περιλαμβάνει ένα burger, French Fries κι ένα αναψυκτικό ή μπύρα με 6.90 ευρώ μόνο.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Πέμπτη και Κυριακή: 12 μμ- 12 π.μ

Παρασκευή και Σάββατο: 12:00 μμ- 01:00 π.μ.

Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12, 2103238151

bovary.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share