Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τετάρτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (26/09) στην πρωτεύουσα!

Όσα μπορείτε να κάνετε!

26 Σεπτεμβρίου 2018 16:45
Τετάρτη στην Αθήνα: Ατζέντα εκδηλώσεων για σήμερα (26/09) στην πρωτεύουσα!

Ο παγκοσμίου φήμης χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Κόβεντ Γκάρντεν, Κάρλος Ακόστα, έρχεται με το 25μελές μπαλέτο του στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21:00, και γιορτάζει τα 30 χρόνια του στον χορό, ερμηνεύοντας μερικά από τα πιο εμβληματικά του έργα, λίγες ημέρες πριν εμφανιστεί στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.



O Κουβανός χορευτής Κάρλος Ακόστα, ο οποίος από πολλούς έχει συγκριθεί με τα «ιερά τέρατα» του μπαλέτου Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ήταν κορυφαίος του Βασιλικού Μπαλέτου του Κόβεντ Γκάρντεν από το 2003 έως το 2015 και έχει χορέψει με τα μεγαλύτερα Μπαλέτα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των American Ballet Theater, Bolshoi Ballet και Paris Opera Ballet. Μερικοί από τους ρόλους που ερμήνευσε και αποθεώθηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν είναι του Siegfried (Λίμνη των Κύκνων), Albrecht (Giselle), The Prince (Καρυοθραύστης), Prince Florimund (Ωραία Κοιμωμένη). Έχει σκηνοθετήσει τον Δον Κιχώτη και είναι ο δημιουργός της Carmen, μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Βασιλικού Μπαλέτου. Τη σεζόν 2017/18 επέστρεψε ως βασικός τιμώμενος προσκεκλημένος του Βασιλικού Μπαλέτου του Κόβεντ Γκάρντεν.

Ο Ακόστα έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία στη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Olivier (2007) για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στο χορό, το Βραβείο Benois de la Danse (2008) και το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής των Διεθνών Βραβείων Χορού το 2014, την ίδια χρονιά που του απονεμήθηκε και το παράσημο της Βρετανικής Αυροκρατορίας «Commander of the Most Excellent Order the British Empire» (CBE) για την προσφορά του στο μπαλέτο.

Η ομάδα χορού Acosta Danza, που ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Κάρλος Ακόστα, έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους χορογράφους και έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα Θέατρα της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου.

Το Acosta Danza, με επικεφαλής τον Κάρλος Ακόστα, θα παρουσιάσει ένα ειδικά επιλεγμένο ρεπερτόριο, σε μια μοναδική εμφάνιση στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή τους στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τις ελληνικές πρεμιέρες δύο χορογραφιών της Sidi Larbi Cherkaoui, του «Mermaid» και του «Faun» που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κριτικούς παγκοσμίως. Μαζί τους θα παρουσιαστούν τα έργα «Impronta» της Maria Rovira, «De Punto a Cabo» του Alexis Fernández, εμπνευσμένο από την Κούβα, και το «Rooster» του Christopher Bruce σε μουσική μερικών από τα διασημότερα τραγούδια των Rolling Stones.

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθούν στον οργανισμό Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους)

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Coeurs pour Tous Hellas συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Impronta

Ερμηνεία: Zeleidy Crespo
Χορογραφία: Maria Rovira
Μουσική: José V. Gavilondo
Φωτισμοί: Pedro Benitez

Το «Impronta» είναι ένα νέο έργο που δημιουργήθηκε για το Acosta Danza και έκανε πρεμιέρα στην Αβάνα τον Φεβρουάριο του 2018. Είναι ένα χορευτικό solo που συνδυάζει τον μοντέρνο και τον σύγχρονο χορό, όπου η κορυφαία χορεύτρια Z. Crespo ερμηνεύει την Βασίλισσα της Θάλασσας.

Mermaid

Ερμηνεία: Κάρλος Ακόστα και Marta Ortega
Χορογραφία: Sidi Larbi Cherkaoui
Βοηθός χορογράφου: Jason Kittelberger
Μουσική: Woojae Park, Sidi Larbi Cherkaoui / Πρόσθετη μουσική: Erik Satie
Φωτισμοί: Fabiana Piccioli
Κοστούμια: Hussein Chalayan

Αντί να αναδημιουργήσει στην κυριολεξία την εικόνα μιας γοργόνας, η Cherkaoui τοποθετεί τη Marta Ortega πάνω σε πουέντ. Όπως ένα ψάρι που προσπαθεί να περπατήσει έξω από το νερό ή ένας ξένος σε άγνωστο έδαφος, έτσι και η γοργόνα αναζητά βοήθεια και καθοδήγηση -την οποία βρίσκει στον παρτενέρ της Κάρλος Ακόστα.

De Punto a Cabo

Ερμηνεία: Acosta Danza
Χορογραφία: Alexis Fernández (Maca)
Μουσική: Kumar, Kike Wolf – από τα κουβανέζικα του José White και του Omar Sosa
Κοστούμια: Vladimir Cuenca
Φωτισμοί: Adam Carrée και Pedro Benítez

Ο Maca εμπνεύστηκε αυτό το έργο από τη σύγχρονη Κούβα, μια χώρα αντιθέσεων. Αντιπροσωπεύει τις αντιθέσεις ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο, τη φτώχεια και την ανάπτυξη, το κλασικό και το αναπάντεχο… το πραγματικά υπέροχο.

Faun

Ερμηνεία: Zeleidy Crespo και Carlos Luis Blanco
Χορογραφία: Sidi Larbi Cherkaoui
Καθοδήγηση Δοκιμών: Daisy Phillips και Daniel Proietto
Μουσική: Claude Debussy / Πρόσθετη μουσική: Nitin Sawhney
Κοστούμια: Hussein Chalayan
Φωτισμοί: Adam Carrée

Το «Faun» είναι συμπαραγωγή του Θεάτρου Sadler‘s Wells με το θέατρο National de Chaillot, το Φόρουμ Χορού του Μονακό, το Εθνικό Θέατρο της Καταλονίας, το Mercat de les Flors, την Όπερα της Ντιζόν και το Grand Theatre του Λουξεμβούργου.

Rooster

Ερμηνεία: Κάρλος Ακόστα και Μπαλέτο Acosta Danza
Χορογραφία: Christopher Bruce
Βοηθός χορογράφου: Steven Brett
Μουσική: The Rolling Stones συμπεριλαμβανομένων των Little Red Rooster, Lady Jane, Not Fade Away, Paint it Black, Ruby Tuesday, Play with Fire και του Sympathy for the Devil
Φωτισμοί: Tina MacHugh (παρουσιάστηκε από την Christina R. Giannelli)
Κοστούμια: Marian Bruce

Το «Rooster» είναι μια γιορτή της μουσικής και της εποχής μερικών από των πιο εμβληματικών τραγουδιών των Rolling Stones.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00

Εισιτήρια

Διακεκριμένη Ζώνη: 120€
Α Ζώνη: 100€
Β Ζώνη: 85€
Γ Ζώνη: 70€
Δ Ζώνη: 50€
Άνω Διάζωμα: 25€ - 30€



«Μαθήματα πολέμου» στο Μέγαρο Μουσικής

Η παράσταση «Μαθήματα Πολέμου» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Α. Τριάντη μόνο για 10 παραστάσεις από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου κάθε βράδυ στις 21.00.

Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να πλαισιώνεται επί σκηνής από ομάδα νέων ηθοποιών. Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη. Ιστορικός σύμβουλος, η Δρ. Ανδρονίκη Μακρή.

Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων, ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική και οικουμενική ουσία της "τραγωδίας του πολέμου", τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο. Η παράσταση επιχειρεί να αποτελέσει ένα γόνιμο μάθημα: σε γνωστικό επίπεδο, συνδυάζοντας τη γνώση του αρχαίου ιστορικού λόγου με τον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό• σε ψυχαγωγικό επίπεδο, επικοινωνώντας τα τραγικά συναισθήματα που παράγει η πολεμική βία.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Καραμήτρου
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Ηθοποιοί:
Δημήτρης Λιγνάδης, Aurora Marion, Κώστας Νικούλι, Ανδρέας Καρτσάτος, Κατερίνα Πατσιάνη.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

26 Σεπτεμβρίου 2018 Τετάρτη 21:00
27 Σεπτεμβρίου 2018 Πέμπτη 21:00
28 Σεπτεμβρίου 2018 Παρασκευή 21:00
29 Σεπτεμβρίου 2018 Σάββατο 21:00
30 Σεπτεμβρίου 2018 Κυριακή 21:00
6 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
13 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
20 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
27 Νοεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
3 Δεκεμβρίου 2018 Δευτέρα 21:00
11 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
18 Δεκεμβρίου 2018 Τρίτη 21:00
21 Σεπτεμβρίου 2018 - 18 Δεκεμβρίου 2018

Εισιτήρια
10€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)
15€ (γενική είσοδος)



Ο Τόνι Σφήνος στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Τόνι Σφήνος θα βρίσκεται στο Κηποθέατρο Παπάγου, για μια απρόσμενα τρελή νύχτα, με ρυθμούς των δεκαετιών του '60, του '70 και του '80 και θα μας χαρίσει ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου-Χολαργού 2018.

Κηποθέατρο Παπάγου
Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς Τηλέφωνο: 210 6520412

26 Σεπτεμβρίου 2018
21:00

Είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη προσκλήσεως.



«Αντιγόνη» του Σοφοκλή στον Άγιο Δημήτριο

O Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Ερμηνεύουν:

Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης

Χορός:

Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη.

Στο πλαίσιο των «Φθινοπωρινών Γιορτών στην πόλη 2018» του Αγίου Δημητρίου.
1ο Γυμνάσιο - 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου
Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23 Τηλέφωνο: 2109751400, 2109769885

26 Σεπτεμβρίου 2018
20:30

Εισιτήρια

Είσοδος με πρόσκληση.



«Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου στη Νέα Σμύρνη

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, παρουσιάζοντας το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου ποιητή.

Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της Ελένης, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις που επέλεξαν οι άνδρες διαχρονικά για να την κερδίσουν, είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς.

Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά ολοκάθαρα ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας.

Συντελεστές:

Διδασκαλία ερμηνείας / σκηνική όψη / Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ένδυμα /εικαστικά αντικείμενα / μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου
Traillers: Φοίβος Αβδελιώδης
Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά

Παίζει: Βερόνικα Αργέντζη

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ "Ιωνικές Γιορτές" του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Άλσος Νέας Σμύρνης
Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου

26 Σεπτεμβρίου 2018
20:30

Γενική Είσοδος: 8€ / Για δημότες - κατοίκους Δήμου Νέας Σμύρνης: 5€

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share