Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

7 εστιατόρια στην Αθήνα που θα σου θυμίσουν το φαγητό της...μαμάς και έχουν προσιτές τιμές!

Είναι όλα εξαιρετικά!

17 Σεπτεμβρίου 2018 13:27
7 εστιατόρια στην Αθήνα που θα σου θυμίσουν το φαγητό της...μαμάς και έχουν προσιτές τιμές!

Φτάνει το μεσημέρι και σε έχει πιάσει πείνα, αλλά ούτε χρόνο να μαγειρέψεις έχεις, -ούτε φρόντισες από το προηγούμενο βράδυ για τον «άρτον τον επιούσιον»- κι επιπλέον έχεις βαρεθεί να τρως κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια;

Μήπως σου έχει λείψει ένα καλό πιάτο μαγειρεμένο από τα χεράκια της μαμάς σου, αλλά ως ενήλικας πλέον ντρέπεσαι να το ζητάς καθημερινά;

Η πλουραλιστική γαστρονομική σκηνή της Αθήνας έχει τη λύση στο πρόβλημα, γι' αυτό το κι εμείς βρήκαμε τέλεια παραδοσιακά στέκια για να φας σαν στο σπίτι σου.

1) Μάνα κουζίνα κουζίνα

Το μαρτυράει και το όνομά του: σε αυτό το μοντέρνο μαγειρείο θα βρείτε εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα, μαγειρεμένα με αγάπη και φροντίδα. Το μεσημεριανό μενού ανανεώνεται καθημερινά με συνταγές από όλη την Ελλάδα, που ακολουθούν έθιμα, εκκλησιαστικές και άλλες τοπικές παραδόσεις και μαγειρεύονται μόνο με εποχιακά, τοπικά και ΠΟΠ προϊόντα.

Εσείς απλώς πρέπει να πλησιάσετε τη βιτρίνα και να διαλέξετε το πιάτο που θα σας κάνει κλικ. Δοκιμάστε, αν τον πετύχετε, τον φοβερό μουσακά με ψητά λαχανικά, αλλά και μια ιδιαίτερη ρεβιθάδα με κοκκινιστά ρεβίθια στον νταβά, καραμελωμένα κρεμμύδια και μελιτζάνες.

Αιόλου 27, Αθήνα, 105 51,210 3252335

2) Το κουδουνάκι

O κυρίες Γωγώ και Σία Ξινού, δίδυμες αδερφές και ολόφτυστες, διατηρούν ένα από πιο παλιά μεζεδοπωλεία στη περιοχή του Ψυρρή- το μαγαζί τους υπάρχει από το 1987, παρακαλώ- μαγειρεύοντας σπιτικό φαγητό, που αν το δοκιμάσετε μια φορά θα πάθετε εξάρτηση. Κι επειδή είναι γνωστές Ψυρριώτισσες, τρώγοντας θα μάθετε ιστορίες, αλλά και όλα τα νέα της γειτονιάς.

Να ξέρετε, επίσης, ότι κάτω από κάθε τραπέζι υπάρχει και το παλιό κουδουνάκι, που μπορείτε να χτυπήσετε, αν χρειαστείτε βοήθεια. Δοκιμάστε το συκώτι τους, τα πικάντικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, αλλά και τα γεμιστά κρεμμύδια με κιμά, όλα σε πολύ καλές τιμές.

Ήβης 15, Ψυρρή, 210 3236909

3) Μπούκα

Γνωστό στέκι των φοιτητών αλλά και των δικηγόρων, που καθημερινά αλλάζει το μενού του, προσφέροντας τις γνωστές συνταγές, άλλοτε μαγειρεμένες με τον κλασικό τρόπο, άλλοτε σε πιο ψαγμένες εκδοχές.

Φημίζεται για την ποιότητά του, αλλά και τις καταπληκτικές του τιμές του, γι' αυτό και θα δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι τις ώρες αιχμής. Δοκιμάστε μυδοπίλαφο και λεμονάτο μοσχάρι με τηγανητές πατατούλες να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Σολωμού 15, Εξάρχεια, 210 3800365

4) Φιλίππου

Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στην Ξενοκράτους βρίσκεται από το 1968, ένα από τα πιο ονομαστά μαγειρεία των Αθηνών.

Στα τραπέζια έχουν καθίσει σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κλάδο, για να γευτούν την κουζίνα της οικογένειας Φιλίππου, που ξέρει και κρατάει τις παραδόσεις.

Στις σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνονται ο κόκορας με τα μακαρόνια, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, το αρνάκι κρασάτο με θυμάρι και δεντρολίβανο και οι μελιτζάνες με τυριά.

Στο τέλος θα σας κεράσουν και σιμιγδαλένιο χαλβά.

Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, 210 7216390

5) Μαρτίνης

Συνδεδεμένο με την ιστορία των Πατησίων, πάνω από και σαράντα πέντε χρόνια το εστιατόριο της οικογένειας Μαρτίνη με την πανέμορφη αυλή του αντιστέκεται με πείσμα στη ταχύτητα και μαγειρεύει καθημερινά περίπου σαράντα διαφορετικά πιάτα, που επιμελείται ο σεφ Βασίλης Σπανογιάννης μαζί με τον βοηθό του Κώστα Άκουρο.

Όλες οι συνταγές τους βασίζονται στην πλούσια, πατροπαράδοτη κουζίνα της Ελλάδας και σίγουρα θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε με τόση ποικιλία. Αξίζει, πάντως, να δοκιμάσετε το κατσικάκι στο φούρνο με λαχανικά, τις αγκινάρες αλά πολίτα, αλλά και τις σουπιές με σπανάκι.

Πατησίων 289 & Ιακωβάτων, Πατήσια, 2102111063

6) Zoe’s Premium Latteria

Σε ένα ιστορικό κτίριο στην Ακαδημίας, η παράδοση συναντάει τη νέα εποχή σε ένα ιδιαίτερο μαγειρείο με αγνές γεύσεις και φρέσκα υλικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Καθημερινά το μενού του αλλάζει, ακολουθώντας την εποχικότητα και εκπλήσσοντας συνεχώς τους σταθερούς του θαμώνες. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε ψητή σαρδέλα, αλλά και τα κανελόνια με πολύ ελαφριά μπεσαμέλ.

Το μαγαζί, επίσης, είναι γνωστό και για τα γλυκά του κουταλιού που έρχονται από τα νησιά χωρίς συντηρητικά, το σπιτικό ρυζόγαλο, αλλά και τις χειροποίητες κρέμες σε διάφορες γεύσεις (με φρούτα εποχής, με μαστίχα, με στέβια). Φεύγοντας μπορείτε να αγοράσετε και καλούδια για το σπίτι, ώστε να πειραματιστείτε και μόνοι σας στην κουζίνα.

Ακαδημίας 37 και Ομήρου, Κολωνάκι, 213 0344023

7) Οικονόμου

Σταθερή αξία στον χρόνο, το μαγειρείο του Οικονόμου στα πολυσύχναστα πλέον άνω Πετράλωνα, έχει ταΐσει γενιές και γενιές, αφού υπάρχει από το 1930.

Παραδοσιακή διακόσμηση και κουζίνα που θα σας γυρίσει πίσω στον χρόνο, διαθέτει πολύ καλές επιλογές σε πιάτα μαγειρευτά άλλα και της ώρας.

Δοκιμάστε σπιτικά φασολάκια, μελιτζάνες στο φούρνο ιμάμ, αρνάκι στο φούρνο, αλλά και στιφάδο μοσχάρι ή κουνέλι. Και μια συμβουλή: μην προσπεράσετε τους πίνακες στους τοίχους, είναι έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων που τα έχουν χαρίσει οι ίδιοι στους ιδιοκτήτες, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το καλό φαγητό που μαγειρεύουν!

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα, 210 3467555

bovary.gr
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share