Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το αποθεωτικό αφιέρωμα του Guardian για το Κουκάκι! (photos)

Τα μαγαζιά για brunch, γκουρμέ, wine bars και στέκια που ανέβασαν επίπεδο τη γειτονιά

14 Σεπτεμβρίου 2018 16:13
Το αποθεωτικό αφιέρωμα του Guardian για το Κουκάκι! (photos)

Ένα απολαυστικό αφιέρωμα στην Αθήνα έκανε o Guardian, αναφέροντας όλα όσα δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να κάνει όταν βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα. Στη λίστα με τα must-go και μια ολόκληρη γειτονιά της Αθήνας.

Χωρίς να ξεχνά το Μουσείο της Ακρόπολης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και το τσίπουρο, το κατσικίσιο τυρί, γνωστές καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια, η βρετανική εφημερίδα επικεντρώνεται στις ομορφιές μίας γειτονιάς.

Και αυτή η γειτονιά δεν είναι άλλη από το Κουκάκι, η πυκνοκατοικημένη περιοχή του κέντρου που έχει καταφέρει σε βάθος χρόνου να αποκτήσει μια δική της ταυτότητα. Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μαγαζιά έχουν ανοίξει στην περιοχή, μετατρέποντάς την από φοιτητικό προορισμό σε στέκι των πιο ψαγμένων.

Φαίνεται μάλιστα πως αυτό που εντυπωσίασε τον Guardian, εκτός από τα μαγαζιά, είναι πως στο Κουκάκι θα δεις ανθρώπους πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους.

Σχεδιαστές μόδας, ανθρώπους της τέχνης, ηθοποιούς, φοιτητές, ακόμη και παππούδες να παίζουν με το κομπολόι τους σε καλά κρυμμένα καφενεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απόλυτη κίνηση ματ για το Mega: Μεγάλο "μπαμ" στο κανάλι!

Επιπλέον πόντους στο Κουκάκι, στην αύρα της γειτονιάς, προσέθεσε το γεγονός ότι η περιοχή γέμισε Airbnb και συνεπώς οι τουρίστες μπορούν, αν το θέλουν, να αναμειχθούν με τους Αθηναίους και να ζήσουν για λίγες ημέρες στη σκιά της Ακρόπολης, ή έστω αρκετά κοντά σε αυτήν.

Όσο για το πού να πας; Το καλό δεν είναι μόνο πως οι επιλογές είναι πολλές, αλλά υπάρχουν και διαφορετικά μέρη ανάλογα με την περίσταση. Δύο σε ένα δηλαδή!

Monsieur Βarbu και 7 Cactus για brunch!

Διαφορετικά μαγαζιά με εξίσου ωραίες επιλογές.

Αρχικά οι ρετρό πινελιές στο Monsieur Barbu και οι πολύχρωμες γωνίες δίνουν άλλο αέρα στο Σαββατοκύριακό σου. Και αυτό γιατί, εκτός από το να δοκιμάζεις διάφορες γεύσεις, θα σε πιάσει και η μανία των Instagrammers που φωτογραφίζονται όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Όταν λοιπόν φωτογραφίσεις και περιηγηθείς με το βλέμμα σου για μερικά λεπτά στον χώρο, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα μπέργκερ του, τις τορτίγιες του και φυσικά τα pancakes του και τα scrambled eggs του.

Μαρκ. Μπότσαρη 49, / Τηλέφωνο: 210-9247555

Από την άλλη, το 7 Cactus έχει άλλη αισθητική, πιο μίνιμαλ, με πολλούς κάκτους και φραγκόσυκα γύρω γύρω.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι το μενού του, το οποίο έχει κάτι από Μάνη, κάτι από Νάξο και γενικά κάτι από Ελλάδα. Εκεί δεν θα πας να σκάσεις από το φαγητό, αλλά να δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές λιχουδιές, όπως καγιανά, μικρασιατικό κουλούρι και μπρουσκέτες με σύγκλινο.

Δημητρακοπούλου 7 / Tηλέφωνο: 213-0452865

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είστε γελοίοι..." - Χοντροί τσακωμοί στον ΣΚΑΙ με... άρωμα Τανιμανίδη! Η αποχώρηση από το Survivor που φέρνει "τριγμούς"!

Ποτό στο Μπελ Ρέυ για δύο

Η αλήθεια είναι πως αν βρεθείς στο Μπελ Ρέυ θα βρεις αρκετές παρέες. Ωστόσο, ο πολύ χαμηλός φωτισμός, η τζαζ (και μερικές φορές απαλή house) μουσική και οι πολλές επιλογές σε ποτά και κοκτέιλ έχουν ως αποτέλεσμα να είναι ιδανικός προορισμός για να βγεις χαλαρό ραντεβού.

Πάντως στο μενού θα βρεις και νόστιμες σαλάτες και σάντουιτς, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι κακή ιδέα να το επισκεφτείς το απόγευμα ή μετά τη δουλειά.

Φαλήρου 88 / Tηλέφωνο: 213-0326450

Στο Ρίζα Ρίζα για παρέα

Το Ρίζα Ρίζα από την άλλη είναι για να το επισκεφτείς με κόσμο. Μεγάλα τραπέζια, φωτεινός χώρος, παριζιάνικη αισθητική και παρεΐστικο μενού.
Οι διάφοροι μεζέδες και τα λαχταριστά τύπου finger food είναι και οι καλύτερες επιλογές αν μετά από πολύωρες συζητήσεις, θελήσετε να τσιμπήσετε και κάτι.

Δράκου 19 / Τηλέφωνο: 6947-781864

Στο μουσικό καφενείο για ρακόμελο και μεζέ

Σήμα κατατεθέν του είναι οι χρωματιστές καρέκλες, ενώ για όσους έχουν σπουδάζει σε Χαροκόπειο ή Πάντειο σίγουρα θα έχουν περάσει μετά το μάθημα. Είναι γνωστό για το ρακόμελό του και τις μεγάλων διαστάσεων ποικιλίες του, ενώ σερβίρει από καφέ το πρωί μέχρι κοκτέιλ το βράδυ. Σίγουρα αν είσαι φοιτητής ή σ΄αρέσουν τα μουσικά καφενεία θα το κάνεις στέκι σου.

Πλ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 7 / Τηλέφωνο: 210-9310518

Balcony Restaurant Bar για γκουρμέ φαγητό με θέα

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή Βεΐκου & Δημητρακοπούλου, υπάρχει ένα εστιατόριο που φημίζεται τόσο για το φαγητό του, όσο και για την θέα του που βλέπει μέχρι Ακρόπολη.

Το μενού έχει την υπογραφή του Νίκου Φωτιάδη, ενώ στην κουζίνα τον Σίμο Τριανταφύλλου και ο κατάλογος εκφράζει τη νέα ελληνική κουζίνα και με νεο-παραδοσιακές «comfort» γεύσεις, και πιο τολμηρές επιλογές.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τα επιδόρπια του έτσι ώστε να έχεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία στο Balcony Restaurant Bar.

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου/ Τηλέφωνο: 2114118437

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικός στον ΣΚΑΙ με την Τατιάνα Στεφανίδου: Οι ομαδικές απολύσεις και... αποχωρήσεις λίγο πριν την πρεμιέρα! (video)

Materia Prima wine bar & cava για κρασί οπωσδήποτε

Έχοντας πάνω από 300 ετικέτες κρασιού, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις αυτό που είναι πιο κοντά στα γούστα σου.

Άλλωστε ο χώρος σε εμπνέει καθώς είναι ζεστός, λιτός και φιλόξενος, ενώ οι Βeatles, και ο Πέρσι Σλετζ σου «κρατούν συντροφιά» όσο δοκιμάζεις το κρασί σου.

Μην ξεχάσεις επίσης πριν φύγεις να ρίξεις μία ματιά στη βιβλιοθήκη της Prima Materia που διαθέτει πολλές και πρωτότυπες οινο-ιστορίες.

Φαλήρου 68 / Τηλέφωνο: 210-9245935



Πηγή: Ο Guardian αποθεώνει το Κουκάκι -Τα μαγαζιά για brunch, γκουρμέ, wine bars και στέκια που ανέβασαν επίπεδο τη γειτονιά [εικόνες] | iefimerida.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share