Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4+1 μαγαζιά σε Χαλάνδρι και Ψυχικό που θα λατρέψεις!

Το πράσινο είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτές τις περιοχές!

12 Ιουνίου 2020 16:32
4+1 μαγαζιά σε Χαλάνδρι και Ψυχικό που θα λατρέψεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεταξύ της ηρεμίας που επικρατεί στο Παλαιό Ψυχικό με τις επιβλητικές κατοικίες και της ολοζώντανης πιάτσας που έχει δημιουργηθεί στο ύψος του Φάρου, στο Νέο Ψυχικό και στο γειτονικό Χαλάνδρι, περιοχές που δεν απέχουν πολύ από το κέντρο της πόλης, υπάρχει μια γοητευτική αντίθεση.

Το πράσινο είναι κυρίαρχο στοιχείο, όπως και τα φημισμένα στέκια που συνοψίζουν το τρίπτυχο φινέτσα-υψηλή γαστρονομία-χαλαρή διασκέδαση αλλά και οι δημοφιλείς εμπορικές τους αγορές-ιδιαίτερα του Χαλανδρίου, που μαζί με τα πολύ καλά cocktail bars ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά!

Ξεχωριστές πιάτσες στην πόλη, με θρυλικά μαγαζιά που δίνουν το "παρών", συγκεντρώνουν κυρίως 30something κόσμο και παραμένουν στις classy επιλογές του αθηναϊκού κοινού.

Πάμε λοιπόν, να δούμε κάποια μαγαζιά που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν!

Butcher's Burger & Steak House

Έχει φτάσει το burger σε άλλο επίπεδο τόσο στη γεύση και την ποιότητα και το μέγεθος, όσο και στους πρότυπους και δημιουργικούς συνδυασμούς...Και πως αλλιώς αφού, το Butcher's Burgers & Steak House αποτελεί επιχειρηματική κίνηση της οικογένειας Αλαφούζου που δραστηριοποιείται στο χώρο των κρεάτων -με δική τους φάρμα και κρεοπωλεία σε όλη την Αθήνα- εδώ και 4 γενιές!

Έχοντας λοιπόν το απόλυτο know how του χώρου, ο Σπύρος Αλαφούζος πριν 6 χρόνια έκανε την αρχή στο χώρο της εστίασης στο Χαλάνδρι με το Butcher's Burger & Steak House το οποίο σήμερα έχει "κατακτήσει" όλα τα προάστια της Αθήνας με τα ομώνυμα μαγαζιά σε Περιστέρι, Πλατεία Κεφαλαρίου, Σύνταγμα, Ηλιούπολη, Αχαρναί και σύντομα Αγία Παρασκευή!

Όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, ελευθέρας βοσκής τα οποία παρασκευάζονται στο εργαστήριο τους, ο κιμάς είναι 100% μοσχαρίσιος και πλάθεται καθημερινά στο κρεοπωλείο (ακόμα και Κυριακή!) και καταλήγει σε ζουμερά και λαχταριστά burgers από κλασικές μέχρι εναλλακτικές gourmet επιλογές και σε... μεγέθη από Medium (100 γρ. μπιφτέκι), Large (200 γρ.) και XLarge (400 γρ.), μέχρι XXXlarge (600γραμ.) και συνεχίζει... με το βραβευμένο ως καλύτερο burger της χρονιάς, το Σταβλίσιο burger με 600γρ. ή 1.200γρ. μπιφτέκι, και το μεγαλύτερο Burger της Ελλάδας "La Butcher Familia" burger με 1.200γρ ή 2.000γρ μπιφτέκι για τους πολύ... τολμηρούς!

Must try: Τα steaks ξηρής ωρίμανσης (από 30 εως 60 ημέρες) όπως το Rib Eye και το T-bone, το Buffalo burger (με ελληνικό βουβαλίσιο κρέας) και το Jack Daniels burger!

Κυριακή - Πέμπτη: 13:00 - 01:00

Παρασκευή & Σάββατο: 13:00 - 02:00

Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι, Τ. 210 6890500

Site: butchersburger-steak.gr

Facebook: Butcher's Burger & Butcher's Steak House

Instagram: butchers_burger_steak_house

Δείτε τα υπόλοιπα καταστήματα Butcher's Burgers & Steak House σε όλη την Αθήνα εδώ!

Ψαράκια & Θαλασσινά

"Κρυμμένο" σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου σε ένα νεοκλασικό κτήριο με μια ατμοσφαιρική αυλή! Μετά την επιτυχημένη του πορεία στην Κηφισιά και τη Βάρκιζα, το τρίτο "παιδί" της οικογένειας συνεχίζει με την ίδια ποιότητα να μας "τρατάρει" ολόφρεσκες λιχουδιές της θάλασσας και πεντανόστιμα μεζεδάκια, που θα συνοδεύσουν με εξαιρετικό χύμα κρασί, ούζο ή τσιπουράκι.

Καθημερινά: 13:00 - 00:00

Κ. Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, Τ. 210 6890500

Site: www.psarakiakaithalassina.gr

Facebook: Ψαράκια & Θαλασσινά (Χαλάνδρι)

Instagram: psarakia

Πιάτσα Καλαμάκι

Δοκιμάστε καλαμάκι και σαλάτα με ψητά λαχανικά, μερίδες με κεμπάπ αλλά και λουκάνικο θαλασσινών, τυλιχτά με καλαμαράκια και μπιφτέκια λαχανικών ακόμη και Burger με μανιτάρια ή ρεβυθοκεφτέδες! Οι επιλογές σας είναι πολλές, πρωτότυπες και ιδιαίτερα νόστιμες!

Αυτό που πρέπει να τονιστεί όμως, είναι ότι όταν κάνετε μια παραγγελία από το Πιάτσα Καλαμάκι, μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλειά σας.

Τηρούνται στον μέγιστο βαθμό όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές, για να διαφυλαχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δημόσια υγεία. Οι εβδομαδιαίες απολυμάνσεις με ειδικό υγρό, η παροχή αντισηπτικού, μάσκας και γαντιών σε όλους τους υπαλλήλους των καταστημάτων, αποτελεί πρώτιστη μέριμνα.

Κυριακή - Πέμπτη: 12:00 - 02:00

Παρασκευή & Σάββατο: 12:00 - 04:00

Ηρακλείου 2, (Πεζόδρομος), Χαλάνδρι Τ.: 210 6801555

Site: piatsakalamaki-chalandri.gr

Facebook: Πιάτσα Καλαμάκι Χαλανδρίου

Instagram: piatsakalamakichalandriou

the ΤΖΙΝΤΖΕΡ bar

Από τη μια είναι στο κέντρο του Χαλανδρίου και από την άλλη απέχει από το θόρυβο και την πολυκοσμία καθώς είναι "κρυμμένο" από το δρόμο. Περνώντας τον διάδρομο που οδηγεί στην μπροστά αυλή αντικρίζουμε ένα ειδυλλιακό σκηνικό! Ο χώρος είναι μεγάλος με ξεχωριστές γωνιές, έντονο το στοιχείο του ξύλου ενώ το συναντήσαμε ανανεωμένο μετά την πρόσφατη προσθήκη της πίσω αυλής.

Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον, απολαμβάνουμε από το πρωί αυθεντικό espresso του ιταλικού οίκου ABC caffegroup, σε διαφορετικές gourmet ποικιλίες Αrabica και Robusta με ονομασία προέλευσης, που ετοιμάζεται στον open space μπουφέ! Από την άλλη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κουζίνα του, τόσο οι προτάσεις του Frech breakfast & brunch menu (καθημερινά 10:00 - 18:00) όσο και lunch & dinner (μετά τις 14:00) που προτείνει ένα γευστικό ταξίδι καθώς τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από διάφορες χώρες.

Εξίσου δυνατό είναι το κομμάτι του bar που από νωρίς σερβίρει ευφάνταστες προτάσεις low abv cocktails αλλά πολλές επιλογές σε singature και κλασικά cocktails. Εκτός από τις cocktail lists, το bar μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για την ενημερωμένη κάβα και τα premium spirits!

Highlight: Εξίσου προσεγμένο το κομμάτι της μουσικής από τους Djs αλλά και τα lives (περίπου 2 φορές το μήνα)

Must taste: Τα new entries του μενού... τα λαχταριστά pancakes και την πίτσα!

Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 2:00
Σάββατο & Κυριακή: 10:00 - 4:00
Cocktails: 17:00 - 00:00
BBQ: 13:00 - 21:00

Site: www.ginger-bar.gr

Facebook: Ginger

Site: gingerchalandri

Veri Table

Μπαίνοντας στο ισόγειο του εστιατορίου Veri Table, έχει κανείς την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια μικρή γειτονιά του Παρισιού. Η μεγάλη δύναμη όμως βρίσκεται στον πάνω όροφο, όπου κυριαρχεί μια υπέροχη ανοιχτή κάβα.

Από τα ψαγμένα πιάτα του καταλόγου του Veri Table είναι τα φιλετάκια μπαρμπουνιού, με αρακά, λεμόνι και σος από τα κόκαλά τους, το μαγιάτικο με σπαράγγια και αρωματισμένο πουρέ αβοκάντο, ενώ συχνά ο σεφ Alain Parodi φτιάχνει και συνταγές με περιστέρια, που ο ίδιος τα θεωρεί το «καλύτερο κρέας».

Τρίτη - Πέμπτη: 17:00 - 01:00

Παρασκευή & Σάββατο: 12:00 - 01:00

Κυριακή & Δευτέρα: Κλειστά

Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, Τ. 211 1829109

Site: veritable.gr

Facebook: Alain Parodi VERi TABLE

Instagram: veritablebistroathens

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share