Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

6 μαγαζιά σε Γκάζι και Μεταξουργείο που θα λατρέψεις!

Δυτικά της Πειραιώς απλώνεται η "συνοικία της διασκέδασης"!

29 Μαΐου 2020 21:42
6 μαγαζιά σε Γκάζι και Μεταξουργείο που θα λατρέψεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γκάζι... Το όνομά του παραπέμπει στο εργοστάσιο φωταερίου που λειτουργούσε από το 1862 έως το 1984 και σήμερα στεγάζει την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έναν σημαντικό πολιτιστικό πολυχώρο.

Στις αρχές του 20ού αιώνα η περιοχή δεν είχε καθόλου καλή φήμη, καθώς ήταν γεμάτη με οίκους ανοχής. Σταδιακά εμφανίστηκαν λίγα "ψαγμένα" μαγαζιά, τα οποία αρχικά ανακάλυψε πρώτη η gay αθηναϊκή κοινότητα, ώσπου από τα τέλη του 1990 και κυρίως με την άφιξη του σταθμού του μετρό "Κεραμεικός", το Γκάζι γέμισε cafes,bars,μεζεδοπωλεία αλλά και lives σκηνές.

Αυτό έπληξε τον αρχικά alternative και hidden χαρακτήρα της, μετατρέποντάς την σε mainstream πιάτσα.

Σε απόσταση αναπνοής από το Γκάζι, το Μεταξουργείο κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Η ονομασία οφείλεται στον πρώην βιομηχανικό κτήριο που στεγάζει σήμερα την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων που στα χρόνια του Όθωνα λειτουργούσε ως εργοστάσιο επεξεργασίας μεταξιού.

Τα εναπομείναντα χαμηλά σπιτάκια, η street art, η κεντρική ολάνθιστη πλατεία αλλά και τα διάσπαρτα στέκια στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και στους μικρούς πεζόδρομους δίνουν "χρώμα" και ενέργεια σε αυτή την εναλλακτική πιάτσα του αθηναϊκού χάρτη.

Πάμε να δούμε κάποια από τα πολλά μαγαζιά σε αυτές τις δύο περιοχές!

Όμικρον δύο

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Γκάζι, ένα βήμα από το σταθμό του μετρό, έκανε τη διαφορά. Όχι μόνο για τον μοντέρνο χώρο του που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, αλλά κυρίως για την εκπληκτική ταράτσα του που μάλιστα φέτος μας περιμένει άκρως ανανεωμένη!

Η έμπειρη ομάδα mixologits και chefs μας καλεί σε μια μοναδική εμπειρία με μοναδική θέα την urban Τεχνόπολη και τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης! Ένα επιλεγμένο comfort μενού με ethnic επιρροές θα σας ταξιδέψει στις κουζίνες του κόσμου, ενώ η άκρως ενημερωμένη cocktail list θα σας συντροφεύει «μεθυστικά» σε κάθε ονειροπόληση… Iδανική ώρα το σούρουπο (19:00-22:00) για after office drinks με ατμοσφαιρικές μουσικές! Stay tuned για τα events και τα full moon parties!

Secret: Από φέτος η ταράτσα θα παραμένει ανοιχτή όλο το χρόνο!

Καθημερινά από 10:00-όσο πάει

Τριπτολέμου 34 Γκάζι, Τ. 210 3460853

Facebook: Omikron2

Instagram: omikron2coffeebar

Hookaholic

Κοιτώντας από έξω αυτό το μαγαζί, δεν σου πάει το μυαλό ότι μπορεί να σου παρέχει Ναργιλέ. Ένα μαγαζί κυριλέ, lounge cafe-bar με μουσική ανάλογη του χώρου. Το Hookaholic, είναι ένα μαγαζί το οποίο έχει 3 ορόφους για να εξυπηρετήσει το κοινό του. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος, είναι ότι πρέπει για το χειμώνα, ενώ την άνοιξη ανοίγει τα μπαλκονάκια που έχει στον πρώτο όροφο για να απολαύσεις την δροσιά.

Το καλοκαίρι όμως, γίνεται ακόμα καλύτερο μιας και έχει roof garden, για να μπορείς να απολαύσεις τα κοκτέιλ του μαγαζιού, κάνοντας έναν υπέροχο ναργιλέ ενώ παράλληλα χαζεύεις την θέα που έχει.

Ευμολπιδών 33, Γκάζι, Τ. 210 3464222

Facebook: Hookaholic

Instagram: hookaholicgazi

Το Ψάρι

Τόσο το όνομά του μαγαζιού, όσο και το μενού του αποδεικνύει ότι εδώ οι λάτρεις της ψαροφαγίας θα βρουν τον... μάστορα τους! Μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και θαλασσινά (ανάλογα με το τι πέφτει στα δίχτυα των ψαράδων), ενώ δεν λείπουν τα ντελικάτα σεβίτσε, το καρπάτσιο λαυράκι, η αχινοσαλάτα κι αν είστε τυχεροί μια μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα όστρακα (ανάμεσά τους και πετροσωλήνες!)

Δευτέρα - Παρασκευή: 17:00 - 01:00

Σάββατο: 13:00 - 01:00

Κυριακή: 13:00 - 17:00

Χαλκιδικής 52, Γκάζι Τ. 211 4159519

Facebook: Το Ψάρι

Instagram: topsari.athens

Zafran

Από τη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του οι λάτρεις της Ινδικής κουζίνας σπεύδουν να δοκιμάσουν μοναδικές αυθεντικές γεύσεις! Προσεγμένος χώρος με ethnic στοιχεία χωρίς να βαραίνει, και μια αυλή έκπληξη στο πίσω μέρος!

Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή: 12:00 - 01:00

Παρασκευή: 12:00 - 03:00

Σάββατο: 12:00 - 04:00

Περσεφόνης 25, Γκάζι T. 210 3478986

Facebook: Zafran Indian Kitchen

Instagram: zafran.gr

Saorsa

«Saorsa», σε άπταιστα σκωτσέζικα, σημαίνει ελευθερία και αυτήν ακριβώς την αίσθηση ελευθερίας θα νιώσετε στην ανοιχτή αυλή του. Θα βολευτείτε στα σκιερά τραπέζια του, προστατευμένοι από τη φασαρία της πόλης, με φόντο κτίσματα μιας περασμένης εποχής, που έχουν κάτι από τη γοητεία της παλαιάς Αθήνας.

Δευτέρα: 8:00 - 1:00

Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 09:00 - 02:00

Πέμπτη: 9:00 - 3:00

Παρασκευή: 9:00 - 4:00

Κυριακή: 10:00 - 2:00

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο Τ. 210 5235960

Facebook: Saorsa Athens

Instagram: saorsaathens

Μπλε Παπαγάλος

Αρχικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσέξεις τις σκαλιστές πολυθρόνες, τα στρογγυλά τραπεζάκια ή τα έπιπλα φερ-φορζέ. Ακόμη και τα παλιομοδίτικα τασάκια, ο κρεμαστός τοίχος στα δεξιά, τα «κρυφά» φωτιστικά και ένα vintage ποδήλατο (στον πάνω όροφο) θα σε μεταφέρουν σε μία άλλη, πιθανώς άγνωστη για σένα, εποχή.

Και παρ΄όλο που όλο αυτό ακούγεται πολύ «γεμάτο», μόλις παραγγείλεις το ποτό σου και ακούσεις μερικά τραγούδια σε ρυθμούς swing, θα σου έρθει αμέσως η όρεξη για φλερτ, χορό και ατελείωτες συζητήσεις.

Καθημερινά: 09:00 - 02:00

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, Τ. 211 5443771

Facebook: Μπλε Παπαγάλος

Instagram: blepapagalos

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share