Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

6 μαγαζιά σε Γκάζι και Μεταξουργείο που θα λατρέψεις!

Δυτικά της Πειραιώς απλώνεται η "συνοικία της διασκέδασης"!

15 Μαΐου 2019 08:17
6 μαγαζιά σε Γκάζι και Μεταξουργείο που θα λατρέψεις!

Το όνομά του παραπέμπει στο εργοστάσιο φωταερίου που λειτουργούσε από το 1862 έως το 1984 και σήμερα στεγάζει την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, έναν σημαντικό πολιτιστικό πολυχώρο.

Στις αρχές του 20ού αιώνα δεν είχε καθόλου καλή φήμη, καθώς ήταν γεμάτη με οίκους ανοχής. Σταδιακά εμφανίστηκαν λίγα "ψαγμένα" μαγαζιά, τα οποία αρχικά ανακάλυψε πρώτη η gay αθηναϊκή κοινότητα, ώσπου από τα τέλη του 1990 και κυρίως με την άφιξη του σταθμού του μετρό "Κεραμεικός", το Γκάζι γέμισε cafes,bars,μεζεδοπωλεία αλλά και lives σκηνές.

Αυτό έπληξε τον αρχικά alternative και hidden χαρακτήρα της, μετατρέποντάς την σε mainstream πιάτσα.

Σε απόσταση αναπνοής από το Γκάζι, το Μεταξουργείο κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Η ονομασία οφείλεται στον πρώην βιομηχανικό κτήριο που στεγάζει σήμερα την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων που στα χρόνια του Όθωνα λειτουργούσε ως εργοστάσιο επεξεργασίας μεταξιού.

Τα εναπομείναντα χαμηλά σπιτάκια, η street art, η κεντρική ολάνθιστη πλατεία αλλά και τα διάσπαρτα στέκια στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και στους μικρούς πεζόδρομους δίνουν "χρώμα" και ενέργεια σε αυτή την εναλλακτική πιάτσα του αθηναϊκού χάρτη.

Πάμε να δούμε κάποια από τα πολλά μαγαζιά σε αυτές τις δύο περιοχές!

Flamme Rouge

Πριν από 5 χρόνια μας συστήθηκε ως ένα από τα πρώτα cycle cafes στην Αθήνα, όμως, το Flamme Rouge στο Γκάζι είναι πολύ περισσότερα από ένα bike friendly cafe!1.Για την κρυμμένη urban αυλή του που ανοίγει κάθε καλοκαίρι! Φέτος μας περιμένει πιο… «πράσινη» και άκρως ανανεωμένη για άραγμα κάτω από τον αστικό ουρανό! Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Όμικρον δύο

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε στο Γκάζι, ένα βήμα από το σταθμό του μετρό, έκανε τη διαφορά. Όχι μόνο για τον μοντέρνο χώρο του που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, αλλά κυρίως για την εκπληκτική ταράτσα του που μάλιστα φέτος μας περιμένει άκρως ανανεωμένη! Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Gazi College

Το "πρωτότοκο αδελφάκι" των Gazi College έκανε την εμφάνισή του εδώ το 2010 φέρνοντας την ανατροπή με το προχωρημένο και urban design, τα πληθωρικά πρωινά, αλλά και πολλές απολαύσεις...όλα χειροποίητα και σε value for money τιμές. Τα βράδια μας φτιάχνει το κέφι με signature cocktails!

Zafran

Από τη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του οι λάτρεις της Ινδικής κουζίνας σπεύδουν να δοκιμάσουν μοναδικές αυθεντικές γεύσεις! Προσεγμένος χώρος με ethnic στοιχεία χωρίς να βαραίνει, και μια αυλή έκπληξη στο πίσω μέρος! Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Saorsa

Ένα από τα αρκετά δημοφιλή μέρη στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η πλατεία Αυδή στον Κεραμεικό.Έγινε γνωστή από τότε που άνοιξε το φημισμένο καφέ Μπλε Παπαγάλος με τον κόσμο του να δίνει τον παρόν από το πρωί μέχρι το βράδυ τόσο μέσα στον προσεγμένο χώρο, όσο και στα τραπεζάκια του έξω στην πλατεία! Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Μπλε Παπαγάλος

All day στέκι vintage αισθητικής, που υποδέχεται το κοινό του στη δροσερή αυλή με το φερ φορζέ και θέα την πλατεία! Όσο για το καλαίσθητο εσωτερικό του χώρο, τα βράδια γίνεται ακόμα πιο ατμοσφαιρικός.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share