Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

To Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος !

26 Ιουλίου 2018 11:40
To Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος !

Tο άρτιο αρχιτεκτονικά και τεχνολογικά έργο, συµβάλλει σηµαντικά στην προβολή του σύγχρονου πολιτισµού της χώρας. Διαβάστε παρακάτω...

Το εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος (έκτασης 210.000 τ.µ.), µε πρωτοποριακό, οικολογικό σχεδιασµό που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW), περιλαµβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Από την έναρξη της λειτουργίας του (Ιούνιος 2016) έχει προσελκύσει µεγάλο πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσµο. Εντός του κέντρου εντυπωσιακή είναι η µεγάλη τεχνητή λίµνη. Κάθε µήνα στον πολυλειτουργικό αυτό χώρο διοργανώνονται φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Το κανάλι, ο στίβος και το υπαίθριο γυµναστήριο συγκεντρώνουν επισκέπτες, οι οποίοι όχι µόνο αθλούνται, αλλά χρησιµοποιούν και τα ενοικιαζόµενα ποδήλατα που βρίσκονται στον χώρο ενώ υπάρχει all day café-bar-restaurant στην είσοδο της Αγοράς.

Θερινό ωράριο: 06:00 π.µ.-00:00, χειµερινό: 06:00 -20:00. Το πάρκο λειτουργεί από το πρωί έως τη δύση του ήλιου. Είσοδος στο πάρκο: δωρεάν.

Πρόσβαση:

  • Με µικρό ιδιωτικό λεωφορείο του ΚΠΙΣΝ (shuttle bus), το οποίο ξεκινά από την πλατεία Συντάγµατος, κάνει στάση στον σταθµό µετρό Συγγρού-Φιξ και καταλήγει στο Κέντρο.
  • Με λεωφορείο ή συνδυασµό µετρό-λεωφορείου Από την πλατεία Συντάγµατος, γραµµές Β2, 550, που διέρχονται από τον σταθµό µετρό Συγγρού-Φιξ. Αποβιβάζεστε στη στάση «Ωνάσειο» και κατευθύνεστε νότια.
  • Με τραµ Aπό την πλατεία Συντάγµατος αποβιβάζεστε στη στάση «Τζιτζιφιές» και κατευθύνεστε προς Καλλιθέα.

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, Τ. 216 8091000,
www.snfcc.org

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share