Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Aυτά είναι τα καλύτερα στέκια της πόλης για παγωτό!

Ιδανικές προτάσεις!

20 Μαΐου 2020 10:07
Aυτά είναι τα καλύτερα στέκια της πόλης για παγωτό!

Τώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει θεαματικά αναζητάς μικρές οάσεις όπου θα απολαύσεις λαχταριστά παγωτά και γλυκά μαζί με έναν παγωμένο αρωματικό καφέ! Σου δείχνουμε τα πιο δροσερά στέκια της πόλης! Διαβάστε παρακάτω...

SOLO GELATO:

Μια βόλτα στο Χαλάνδρι κρύβει πάντα εκπλήξεις - ναι είναι μια περιοχή που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να εξερευνούμε.

Στην πρόσφατη βόλτα μας ανακαλύψαμε ένα στέκι που έχει να προτείνει το καλύτερο φρέσκο χειροποίητο ιταλικό παγωτό με ελάχιστα λιπαρά και σε δεκάδες γεύσεις, όπως παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, στρατσιατέλα, καζάν ντι πι με βουβαλίσιο γάλα, βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστίκι Σικελίας, φουντούκι Πιεμόντε, σοκολάτα Τζιαντούγια!

Κι επειδή μετά την γεύση θελήσαμε να ικανοποιήσουμε και την περιέργειά μας, ενημερωθήκαμε πως το Solo Gelato έχει κερδίσει την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012 (τίποτε δεν είναι τυχαίο) και πως ο ιδιοκτήτης Νίκος Χριστογεώργος επιμένει να ακολουθεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, παρασκευάζοντας παγωτά από αγνές πρώτες ύλες.

Αν πάλι θέλεις να μην περιοριστείς σε ένα μπολη ή χωνάκι φρέσκου χειροποίητου ιταλικού παγωτού μπορείς να επιλέξεις μαφιόζικα Κανόλι Σικελίας με ρικότα και γιορτινά πανετόνε αλλά και τάρτες με αλμυρή καραμέλα, προφιτερόλ ή αυθεντικό ρυζόγαλο.

Ιδανική στάση και για το πρωινό σου, στο Solo Gelato θα βρεις αρωματικό καφέ που θα συνδυάσεις με φρέσκια μηλόπιτα, lemon pie, brownies και cookies!


Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6813622.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το http://sologelato.gr/ και την σελίδα στο facebook,

ΧΑΡΑ:

Μία παραδοσιακή πολίτικη συνταγή ήταν η αφορμή να φτιαχτεί ένα εργαστήρι απόλαυσης της Χαράς στην Πατησίων που για σχεδόν 50 χρόνια κάνει πιο γλυκά και δροσερά τα καλοκαίρια μας (και όχι μόνο), διατηρώντας πάντα την ίδια ποιότητα με τα πιο αγνά υλικά.

Από τις αγαπημένες δημιουργίες όπως το Σικάγο και το Καϊμάκι με βουβαλίσιο η πρόβειο γάλα, το Πασά ντοντουρμά (καϊμάκι με μπακλαβά), το Χανούμ Ντοντουρμά (κρέμα βανίλια με κανταϊφι) το Γκιουζέλ εκμέκ με βουβαλίσια κρέμα μέχρι τις καινούριες γεύσεις όπως το Fragolina di bosco και την πιο πρόσφατη Bananero, όλες συναρπάζουν!

Ο ιδιοκτήτης κ. Παπουτσής συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση του παγωτού πολλά χρόνια τώρα, προσθέτοντας ωστόσο μοντέρνες πινελιές για τις νέες γενιές που γίνονται λάτρεις του αυθεντικού παγωτού...

Αν πάλι υπάρχει διάθεση για κλασικό γλυκό μπορείς να επιλέξεις τις επιτυχημένες συνταγές όπως το προφιτερόλ και το γαλακτομπούρεκο που χρόνια τώρα έχει κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς «γλυκατζήδες» της Αθήνας.

Επίσης μπορείς να έχεις όλες αυτές τις γλυκιές δημιουργίες σε οποιαδήποτε ιδιαίτερη στιγμή, απλά, αναθέτοντας στην Χαρά το catering.

Διεύθυνση : Μόνο Πατησίων 339, τηλ: 2102287288 – 6948622407

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.xara.gr Fb: www.facebook.com/xara339/

AΡΓΥΡΩ:

Ένα καινούργιο απολαυστικό στέκι η Αργυρώ στην Πλ. Κανάρη είναι ένας από τους λόγους για μία βόλτα στο Πασαλιμάνι.

Εδώ και έναν χρόνο περίπου ξαφνιάζει με τις υπέροχες επιλογές γεύσεων και την άριστη ποιότητα των υλικών με το αγνό γάλα και τα φρέσκα φρούτα.

Η ανάλαφρη διακόσμηση με τα απαλά χρώματα σε βάζουν σε μια όμορφη διάθεση και σε προετοιμάζουν να γνωρίσεις την απόλυτη γεύση του καλοκαιριού: Το παγωτό!

Ένα διάφανο εργαστήριο που μπορείς να παρακολουθείς την παρασκευή του παγωτού και να δεις από κοντά την επεξεργασία των πρώτων υλών από το πρώτο στάδιο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που θα φτάσει σε σένα.

Εδώ υπάρχουν 24 γεύσεις που με plus κάποιες εναλλασσόμενες φτάνουν τις 36, οπότε μιλάμε για μια μεγάλη γκάμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό θαμώνα.

Να ξέρεις πως εκτός από τα παγωτά θα βρεις και ολόφρεσκα χειροποίητα γλυκά όπως βάφλα, πορτοκαλόπιτα αλλά και το σουφλέ σοκολάτας Valrhona, όπως και τα ροφήματα με παγωτό Affogato, Gelato Milkshake και το ιταλικό Sorbeto soda που υπάρχει μόνο εδώ.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 1:00 το βράδι.

Διεύθυνση : Αργυρώ Αγγέλου Μεταξά 7-9, πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι, τηλ: 210 4111212

Fb: www.facebook.com/Argiro.Pasalimani

Μελιστάλακτο:

Για φρέσκο πεντανόστιμο παγωτό πάμε στο Μελιστάλακτο (http://www.melistalakto.gr/) στον Πειραιά.

Δεν είναι τυχαίο πως στα 15 χρόνια παρουσίας του ζαχαροπλαστείου, οι θαμώνες του επιμένουν στην αρμονία των συνταγών και στις αξίες των πιο αγνών και φρέσκων υλικών.

Γιατί εδώ βρίσκουμε τις πιο γλυκές προτάσεις σε ice creams που ξεχωρίζουν για την γευστική τους υπεροχή και την υψηλή ποιότητά τους σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων!

Eάν πάλι έχουμε όρεξη για κάτι διαφορετικό, κάνουμε σπέσιαλ παραγγελίες, όπως την πολυώροφη γαμήλια τούρτα μας ή την τούρτα γενεθλίων για το παιδικό πάρτι που διοργανώνουμε.

Με λίγα λόγια, το ζαχαροπλαστείο Μελιστάλακτο δημιουργεί λαχταριστές συνταγές μεράκι, σεβασμό και αγάπη για να συνοδεύει πάντα τις γλυκές στιγμές της ζωής μας – και αυτό είναι νόμος...

Μία δοκιμή θα σε πείσει..

Λεωφ. Αθηνών – Πειραιώς 67 & Δωδεκανήσου

18541 Πειραιάς | Τ. 210 4810091

[email protected] | www.melistalakto.gr | facebook/zaxaroplasteiamelistalakto

AΦOI ΑΣΗΜΑΚOΠΟΥΛΟΙ:

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο παράδεισος των γλυκατζήδων -και όχι άδικα- αφού εδώ και 102 χρόνια η οικογενειακή επιχείρηση στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έχει καταφέρει να κρατήσει την πρώτη θέση στις καρδιές των κατοίκων και να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική σκηνή της πόλης με τις γλυκιές δημιουργίες που ετοιμάζει καθημερινά.

Σήμερα η τρίτη γενιά, η Τζέιν και η Χριστίνα επιμένουν στην αυθεντικότητα των πρώτων υλών, τη ποιότητα των παρασκευασμάτων καθώς και το σεβασμό στην παράδοση, όπου είναι και το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Στη μεγάλη ποικιλία των γλυκών τους, ξεχωρίζει το γαλακτομπούρεκο με τη μυρωδάτη πλούσια κρέμα πρόβειου γάλακτος από μικρούς κτηνοτρόφους και το τραγανό χρυσό φύλλο με φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους, αλλά και τα σοκολατοειδή, όπως η μους και η πάστα «ποντικάκι» με εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτας!

Μη φύγετε αν δεν προμηθευτείτε αυθεντικό παγωτό από φρέσκο αγελαδινό και πρόβειο γάλα, γευστικό αρωματικό τσουρέκι και νόστιμα κουλουράκια!

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σάβ. 07:00-22:00, Κυρ. 08:00-15:30.

Διεύθυνση: Xαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ. 210 3610092

Site: www.asimakopouloi.com

#patisserie #dessert #delicious

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share