Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λεμονόκηπος: Το αρχοντικό του 1920 που θα γίνει το στέκι που...ευωδιάζει τα καλοκαίρια!

Στην Φιλαδέλφεια!

17 Ιουλίου 2018 08:00
Λεμονόκηπος: Το αρχοντικό του 1920 που θα γίνει το στέκι που...ευωδιάζει τα καλοκαίρια!

Ένα υπέροχο αρχοντικό του 1920 μεταμορφώθηκε σε ένα σπιτικό χώρο στη Φιλαδέλφεια από τα αδέρφια Μιχάλη και Γιάννη Ντικίδη, που φυσικά έγινε γνωστό χάρη στον φημισμένο του λεμονόκηπο,- από όπου και το όνομά του- που τώρα το καλοκαίρι ευωδιάζει και αποτελεί μια μικρή όαση δροσιάς για τις ζεστές νύχτες.

Στο εσωτερικό του, μια υπέροχη σάλα, με ελαφρώς country style αισθητική κι αριστοκρατική αύρα, είναι το δημιούργημα της γυναίκας του Γιάννη, της Σόφι που με τις εικαστικές της παρεμβάσεις, μετέτρεψε ένα παραμελημένο συντριβάνι σε «χρυσό» τζάκι, αναδεικνύοντας την υπέροχη πέτρα του, ζωγράφισε τις κολώνες στο χέρι, το όπως και τις καρέκλες, τα τραπέζια και τους καθρέφτες.

Στα τζάμια μπήκε βιτρώ, οι παραδοσιακές πόρτες χειροτεχνήθηκαν με σεβασμό και σε συνδυασμό με τα υπέροχα πλακάκια, ενώ τα σκαλιστά έπιπλα και τα φωτιστικά από φυσικό γυαλί δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει τον χρόνο.

Οι ιδιοκτήτες του Λεμονόκηπου κατάγονται από την Πόλη, οπότε έμπειρος σεφ Πάρης Βροντής και η ομάδα του ακολουθούν τους μικρασιάτικους δρόμους, ετοιμάζοντας πιάτα, που ζήλευε ακόμα και η Λωξάνδρα. Να ξέρετε, όμως, ότι το μενού αλλάζει τακτικά, διατηρώντας πάντα το ύφος του.

Ξεκινήστε με το χαϊντάρι, ένα τζατζίκι αλλιώτικο από όλα τα άλλα, με τριμμένο καρότο, δυόσμο και γλυκάνισο, που θα εκτιμήσουν οι μερακλήδες, και τα πολίτικα γεμιστά βαρελότα, με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά μπερδεμένο , μαγειρεμένο με έντονα μπαχάρια και πλιγούρι, τα οποία συνοδεύονται με καπνιστή κρέμα τυριού. Αν πάλι αγαπάτε τις πιο πικάντικες γεύσεις, οι φλογέρες Καισαρείας με παστουρμά, συνδυάζονται αρμονικά με μαστιχωτό κασέρι, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές πάνω σε αρωματική κρέμα τυριού με μέλι. Πολύ καλό είναι και το λουκάνικο με σουσάμι, σε καραμελωμένο μέλι και μπούκοβο.

Από τα κυρίως ξεχωρίζουν τα μπογαλάκια μελιτζάνας με χουνκιάρ μπεγεντί και κασέρι, το εκπληκτικό κεμπάπ, τα σμυρναίικα σουτζουκάκια που έρχονται σε πήλινο με κρούστα από γιαούρτι, τα αργοψημένα μοσχαρίσια μάγουλα, ενώ θα βρείτε και πολλά ακόμη κρεατικά, όλα χειροποίητα και σπιτικά.

Το απόλυτο must, πάντως, είναι το σκουρόχρωμο κοκοράκι γιουβέτσι, μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί, με σπιτικό πελτέ πιπεριάς, ντομάτα και ανατολίτικο κριθαράκι με έντονα μπαχαρικά.

Στην κάβα του θα βρείτε μια πολύ καλή ποικιλία από λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά, ενώ αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά και στην κατηγορία «τα ιδιαίτερα» όπου θα βρείτε μερικές σπάνιες ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες, όπως το Σαμος Gran Cru, ένα υπέροχο μοσχάτο, ή τη μαυροδάφνη Πατρών από το κτήμα Χάχαλη.

Αν απέχετε από το αλκοόλ, μπορείτε να δοκιμάσετε το Nature, ένα ελαφρύ μοσχάτο Αλεξάνδρειας, από το κτήμα Miguel Trres.

Για επιδόρπιο σας περιμένουν η αρωματική κι ελαφριά κανελόπιτα, με παγωτό κανέλα, η τάρτα κανταΐφι­ με γιαούρτι, παγωτό καϊμάκι και πικάντικο μέλι, ή τα πιο μοντέρνα τυλιχτά μπουρεκάκια σοκολάτας με φουντούκια και παγωτό μπανάνα. Καινούργια άφιξη δε στον κατάλογο και ο κορμός semifreddo λευκής σοκολάτας με σάλτσα φράουλας και δροσερό δυόσμο!

Στα συν η πολύ καλή μουσική υπόκρουση από διάφορες δεκαετίες και το ευγενικό προσωπικό. Κατά καιρούς, επίσης, διοργανώνονται και ενδιαφέροντα lives, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα του μαγαζιού στο Facebook.

Τιμή: 15-22 ευρώ το άτομο

Ώρες λειτουργίας: 11:00- 01: 00 καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102588611

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share