Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πλατεία Αγίου Γεωργίου: Τα μαγαζιά - αριστουργήματα στην πιο καλοκαιρινή πλατεία της Αθήνας!

Για καλοκαιρινές βόλτες!

5 Ιουνίου 2018 15:20
Πλατεία Αγίου Γεωργίου: Τα μαγαζιά - αριστουργήματα στην πιο καλοκαιρινή πλατεία της Αθήνας!

Οι κάτοικοι της Κυψέλης αλλά και οι θεατρόφιλοι την ξέρουν καλά, αφού η Πλατεία του Αγίου Γεωργίου αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης για φαγητό μετά την παράσταση, αφού τα θέατρα αφθονούν στην περιοχή.

Εδώ, επίσης, έχουν γυριστεί και πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αφού το συγκεκριμένο σημείο είναι γεμάτο δέντρα - θα έλεγε κανείς ότι θυμίζει την πλατεία ενός μικρού χωριού. Προσέξτε, επίσης, τον φανοστάτη, μια μπαρόκ σύνθεση με τρεις στεφανωμένους έρωτες που περιστρέφονται γύρω από ένα μεταλλικό στύλο. Μάλλον κατασκευάστηκε γύρω στα 1900 και πιθανολογείται ότι κοσμούσε την είσοδο του δημοτικού θεάτρου της Αθήνας, που κατασκευάστηκε από τον Ε. Τσίλερ.

Όμως, η πλατεία Αγίου Γεωργίου φημίζεται, επίσης, για τα υπέροχα ταβερνάκια που σερβίρουν αξεπέραστες λιχουδιές και τώρα το καλοκαίρι βγάζουν τραπεζάκια έξω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Κυβέλη:

Πήρε το όνομά της από τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και φημίζεται για τα ασυναγώνιστα μεζεδάκια της. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε κολοκυθοκεφτέδες- είναι το πιάτο-σουξέ όλης της περιοχής- , το «κοτόπουλο χαρακίρι», που έρχεται στο τραπέζι περασμένο στη σούβλα, την φρουτάλια (η ομελέτα που φτιάχνουν στη Άνδρο), ενώ εξαιρετικά είναι τα τυριά της και οι αλοιφές που έρχονται από τον Όλυμπο και την Ήπειρο.

Συνοδεύστε το γεύμα σας με τσιπουράκι από τη Πρέβεζα, ή το δικό τους χύμα κρασί- από τα καλύτερα που υπάρχουν στην κατηγορία του. Για το τέλος, συνήθως κερνούν χαλβά, αλλά θα βρείτε πάντα σπιτικό κορμό, cheese cake κι ένα γλυκό του κουταλιού που σερβίρεται με γιαούρτι.

Επτανήσου 15 (Πλατεία Αγίου Γεωργίου), 210 8219406

Οι νοστιμιές της Μαίρης

Ένα ελληνικό παραδοσιακό μαγειρείο, που σερβίρει μαμαδίστικο φαγητό.Το επιμελείται η ίδια η Μαίρη, που με τη ζωντάνια και τον αέρα της ξέρει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα στο μαγαζί της. Καθημερινά θα βρείτε όλα τα γνωστά ελληνικά μαγειρευτά πιάτα, όπως τα υπέροχα all time classic κεφτεδάκια, σουτζουκάκια με όσο πρέπει κύμινο, κοκκινιστό μοσχάρι, θαλασσινά με κοφτό μακαρόνι, φοβερούς λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, σπιτικές πίτες, μπακαλιάρο πλακί, γεμιστά κι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε , όλα φρέσκα και μαγειρεμένα με αγάπη.

Επίσης, φτιάχνουν μια πολύ καλή πίτσα, όχι με λεπτές ζύμες και τέτοια, αλλά εκείνη που τρώγαμε όταν ήμασταν μικροί. Εκτός από τα μαγειρευτά, από τη σχάρα βγαίνουν μπιφτέκια, μπριζόλες και αφράτο συκώτι.

Extra tip: Προσέξτε στα τραπεζάκια γύρω σας, σίγουρα θα δείτε πολλούς αγαπημένους σας καλλιτέχνες, γιατί η Μαίρη είναι εξαιρετικά φιλότεχνη, οπότε ο χώρος της είναι σημείο συνάντησης .

Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, 210 8229239

Διόνυσος

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι σε αυτό το ιστορικό πλέον σουβλατζίδικο, θα φάτε τον καλύτερο γύρο της Αθήνας. Άνοιξε το 1954 από τον Κρητικό Γεώργιο Ανδριανάκη και τα παιδιά του, που έχουν αναλάβει την επιχείρηση, συνεχίζουν την παράδοση, προσφέροντάς με τα πιο ζουμερά τυλιχτά.

Φυσικά θα βρείτε και μια ποικιλία από μαγειρεμένα φαγητά, πιάτα της ώρας, κιμάδες και θαλασσινά, που οι νοσταλγοί της παλιάς Αθήνας μπορείτε να συνοδεύσετε με την εξαιρετική ρετσίνα.

Ιθάκης 9-12, Κυψέλη, τ210 8211369, 210 8819079, 210 8236320

Ιτ’ς α βίλατζ

Είπαμε ότι το συγκεκριμένο σημείο μοιάζει με χωριό κι αυτό φαίνεται να ενέπνευσε κι τους ιδιοκτήτες αυτού του χαριτωμένου καφέ, που σερβίρει επίσης πολύ νόστιμα γλυκίσματα. Στα συν του η χαρούμενη διακόσμησή του- οι καναπέδες και τα ξύλινα τραπέζια με τα πολύχρωμα μαξιλάρια- θα σας φτιάξουν τη διάθεση- αλλά και το ευγενέστατο προσωπικό του. Επίσης, συχνά, διοργανώνει πάρτι, αλλά και φεστιβάλ που αφήνουν τη δική τους σφραγίδα στην περιοχή.
Να δοκιμάσετε, επίσης, την σπιτική λεμονάδα, την πίτσα του, ενώ να ξέρετε ότι σερβίρει πρωινό και brunch.

Πλατεία Αγ.Γεωργίου , Κυψέλη, 21 0822 0222

Πηγή: bovary.gr
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share