Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δωρεάν ξενάγηση σε Αρεοπαγίτου, Κεραμεικό, Στύλους Ολυμπίου Διός (πρόγραμμα)

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών!

4 Ιουνίου 2018 09:25
Δωρεάν ξενάγηση σε Αρεοπαγίτου, Κεραμεικό, Στύλους Ολυμπίου Διός (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Αθηνών κινείται εκτός θεάτρων και πραγματοποιεί δράσεις μέσα στην πόλη με δωρεάν συμμετοχή του κοινού.

Το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για ένα Βιώσιμο Ιστορικό Κέντρο, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Φεστιβάλ Αθηνών και το «Άνοιγμα στην Πόλη». Οι φετινές εκδηλώσεις με τίτλο «Αθήνα τόποι Μνήμης» περιλαμβάνουν τρεις περιπάτους σε εμβληματικά σημεία της πόλης:

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 4 Ιουνίου: 18:30. Περίπατος στους ιστορικούς πεζόδρομους της Αθήνας, από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Αποστόλου Παύλου μέχρι το Δημόσιο Σήμα.
Μια μοναδική περιήγηση με την αρχιτέκτονα Μαρία Καλτσά στους αγαπημένους πεζόδρομους της Αθήνας, ένας περίπατος που συνδέει τρία τοπία, το αρχαιολογικό και το αστικό μαζί με το φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας την αδιάλειπτη συνέχεια της πόλης μέσα στους αιώνες, και προσφέροντας ένα δείγμα σύγχρονης γραφής. Ο περίπατος θα καταλήξει στο Δημόσιο Σήμα, όπου η Χάρις Στούπα, Αρχαιολόγος (Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών) θα παρουσιάσει την ιστορία αυτού του ιδιαίτερου σημείου της Αθήνας. (Συνάντηση: πλάτωμα, απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Ακροπόλεως.18:20).

Τρίτη 12 Ιουνίου: 18:45. Περίπατος στον Κεραμεικό.
Με τον καταξιωμένο καθηγητή – αναστηλωτή της Ακρόπολης Μανόλη Κορρέ. Μην χάσετε τον ξεχωριστό περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο του κοιμητηρίου του Κεραμεικού, στα όρια της αρχαίας πόλης των Αθηνών, που έχει πολλές ιστορίες να μας διηγηθεί μέσα από τα σπουδαία του ευρήματα. (Συνάντηση: είσοδος αρχαιολογικού χώρου – εκδοτήρια Μουσείου Κεραμεικού, Ερμού 148. 18:30)

Φωτογραφία από περσινό περίπατο με τον Μανόλη Κορρέ

Τετάρτη 20 Ιουνίου: 19:00. Περίπατος στους Στύλους Ολυμπίου Διος - Κοίτη του Ιλισού.
Περίπατος στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου και την περιοχή του Μέτς με την Αρχαιολόγο – ερευνήτρια Μυρτώ Λίτσα. Ένα ταξίδι στο παρελθόν από την αρχαιότητα μέχρι τoν 19o αι. στα ιερά του Ολυμπιείου και στην κοίτη του Ιλισού. (Συνάντηση: Πύλη Αδριανού. 18:45 ).

Η συμμετοχή στους περιπάτους είναι δωρεάν. Για τους αρχαιολογικούς χώρους απαιτείται η καταβολή τέλους εισόδου:
- αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού: 8 €/κατ’ άτομο, μειωμένο εισιτήριο 4€.
- αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίου: 6 €/κατ’ άτομο, μειωμένο εισιτήριο 3€.
Δωρεάν είσοδος για φοιτητές και ανέργους, με την επίδειξη της σχετικής κάρτας.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share