Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Fly Dog στην Νέα Ιωνία: Γκουρμέ εστιατόριο για... σκύλους!

Για να τρώει νόστιμα και υγιεινά ο τετράποδος φίλος σας!

23 Απριλίου 2018 16:27
Fly Dog στην Νέα Ιωνία: Γκουρμέ εστιατόριο για... σκύλους!

Σχεδόν όλοι μας δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο τι τρώμε καθημερινά. Ποιες τροφές κάνουν καλό στον οργανισμό μας, ποιες τροφές βοηθούν να διατηρήσουμε ένα ισορροπημένο σωματότυπο, ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγουμε. Η σημασία της διατροφής είναι πλέον αποδεδειγμένη, γι' αυτό και θεωρείται το προληπτικό μέσο για διάφορα προβλήματα υγείας τόσο σε εμάς τους ίδιους, όσο και στους τετράποδους φίλους μας.

Αν έχετε, λοιπόν, σκύλο καλό θα ήταν να επανεξετάσετε τις τροφές που καταναλώνει σε καθημερινή βάση ή ακόμη καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Και υπάρχει κάποιος εκεί έξω που έκανε την αγάπη του για την καλή διατροφή του σκύλου, επάγγελμα, και ετοιμάζει με τα χεράκια του καθημερινά τα πιο νόστιμα και υγιεινά γεύματα.

Το FLYDOG, ένα μαγειρείο για σκύλους, άνοιξε πρόσφατα στη Νέα Ιωνία (Αγνώστων Ηρώων 108) και ο υπεύθυνός του, Βαγγέλης Ισμυρλής, μας υποδέχθηκε για να μας ξεναγήσει, αλλά και να μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά του.

Το FLYDOG, ένα μαγειρείο για σκύλους, άνοιξε πρόσφατα στη Νέα Ιωνία (Αγνώστων Ηρώων 108)
Το FLYDOG, ένα μαγειρείο για σκύλους, άνοιξε πρόσφατα στη Νέα Ιωνία (Αγνώστων Ηρώων 108) ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Κέρκυρα: Συνελήφθη ο πατέρας του μωρού για τον θάνατο της πεθεράς του!


Επαγγελματίας σεφ, ο Βαγγέλης κατάλαβε γρήγορα πως η αγάπη του για ζώα είναι μεγαλύτερη από εκείνη για τους ανθρώπους κι έτσι αποφάσισε να αφιερώσει όσα έμαθε στη σχολή μαγειρικής, στην ετοιμασία κατάλληλων γευμάτων για σκύλους. Το όνομα που επέλεξε για την επιχείρησή του δείχνει αυτή ακριβώς την αγάπη του, καθώς το FLYDOG, είναι συντομία του “FeedLoveYourDog”, με το οποίο μπορεί να τον βρει κανείς στα socialmedia. «Όλα ξεκίνησαν όταν από τη Zoe, το σκυλί μου. Άρχισα να της μαγειρεύω, μίλησα με κτηνιάτρους, έκανα προσωπική έρευνα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι με συγκεκριμένες συνταγές μπορείς όχι μόνο να βελτιώσεις τη ζωή του σκύλου σου, αλλά και να τον σώσεις από ασθένειες, να τον κάνεις να σταματήσει να μαδάει, να μην μυρίζει, καθώς και να ζει περισσότερο», ανέφερε ο Βαγγέλης. Παράλληλα, όπως τόνισε αν αποφασίσετε να εμπιστευτείτε τις συνταγές του, θα δείτε αποτελέσματα στο σκύλο σας μέσα σε μόλις δέκα ημέρες. Πραγματικά εντυπωσιακό.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα μπορεί να ακούγεται καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα, δεν είναι όμως για το εξωτερικό, αφού υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα εξελίσσεται. «Στην Ελλάδα είμαστε από τους πρώτους που το επιχειρήσαμε. Ο κόσμος πάντως δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται και αγαπούν τα τετράποδά τους και δεν ξέρουν τι να τα ταΐσουν. Εδώ μπορούν να με ρωτήσουν και να φτιάξουμε ένα συγκεκριμένο μενού για το σκύλο τους. Φυσικά, αυτό πηγαίνει ανάλογα με το βάρος, αλλά και τις τροφές που ενδείκνυται να καταναλώσει ή πρέπει να αποφύγει», ήταν τα λόγια του σεφ.

Πάντα υπάρχουν και οι δύσκολες περιπτώσεις. Σκυλιά που λόγω αλλεργίας, μπορούν να καταναλώσουν ελάχιστες τροφές. Και γι' αυτό θα βρείτε λύση, αφού το διατροφολόγιο μπορεί να διαμορφωθεί με βάση το σκύλο σας. Όπως ακριβώς θα λειτουργούσε και ένας ειδικός στον οποίο θα αναθέτατε τη δύσκολη δουλειά να «φτιάξει» τη διατροφή σας, προκειμένου να δείτε αποτελέσματα στην υγεία σας. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που ετοιμάζει με τα χέρια του ο κ. Βαγγέλης διατίθεται μέσω e-shop, αλλά μπορείτε να τον επισκεφτείτε και οι ίδιοι για να πάρετε από κοντά τις πολύτιμες συμβουλές του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Στα ύψη η τηλεθέαση χωρίς ανταγωνισμό! Τα νούμερα μίλησαν!

Όσο αφορά την πιο «δυνατή» γευστική λιχουδιά που μπορείτε να προμηθευτείτε για τον σκύλο σας; Αυτή είναι το «GoldBlend», το οποίο είναι μια συνταγή γεμάτη πρωτεΐνες και περιέχει προβατίνα, μοσχάρι, γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχαρίσιο συκώτι, αυγό, πουρέ λαχανικών, συμπλήρωμα ασβεστίου και πολλά ακόμα που θα δώσουν στον τετράποδο φίλο σας όσα χρειάζεται για να καλύψει διατροφικά κενά και να επαναφέρει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Δεν λείπουν, βέβαια, και τα πιο γκουρμέ πιάτα, όπως τα φλέικς από συκώτι ή σαρδέλα, τα οποία αποτελούν ένα ιδιαίτερα γευστικό σνακ και έχουν γίνει ήδη bestseller. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα και πηγαίνουν φυσικά ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας.

Μία από τις πιο εύκολες, αλλά παράλληλα θρεπτικές συνταγές του Βαγγέλη Ισμυρλή, μπορείτε να την δοκιμάσετε και οι ίδιοι σπίτι σας, καθώς δεν απαιτούνται ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε περίεργα υλικά.

Μας έδειξε πώς φτιάχνεται το «BeefLight», το οποίο πρόκειται για μια συνταγή με χαμηλά λιπαρά που βοηθάει στο να κάψει ο σκύλος το αποθηκευμένο λίπος, ενώ παράλληλα προκαλεί κορεσμό και μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Τι θα χρειαστείτε για τη συγκεκριμένη συνταγή;

Υλικά
800 γραμμάρια κιμά
200 γραμμάρια πουρέ λαχανικών της αρεσκείας σας
10 ml λάδι με μείγμα μυρωδικών
1 αυγό
1 ml μηλόξυδο
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να την κάνει ο καθένας. Αρχικά, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνετε, όπως ακριβώς τον κιμά για τα μπιφτέκια. Στη συνέχεια κι αφού έχει δέσει το μίγμα, το βάζετε σε ένα ταψί και το απλώνετε. Το ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς και είναι έτοιμο. Όπως τόνισε ο Βαγγέλης, δεν χρειάζεται παραπάνω λεπτά ψήσιμο, καθώς δεν θέλουμε να χάσει τη μάζα του, αλλά και τα θρεπτικά του στοιχεία. Διατηρείται στο ψυγείο σας για περίπου 15 ημέρες και είναι σίγουρο ότι ο σκύλος σας θα το λατρέψει.

Πηγή: news247.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share