Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ξεχάστε όσα ξέρατε! Εδώ το σουβλάκι εκτός από νόστιμο είναι και... gourmet!

Θα ξετρελαθείτε!

8 Απριλίου 2018 08:41
Ξεχάστε όσα ξέρατε! Εδώ το σουβλάκι εκτός από νόστιμο είναι και... gourmet!

To Hoocut δεν είναι ακόμα ένα σουβλατζίδικο, αλλά το νέο απόκτημα της ομάδας του διάσημου εστιατορίου Cookoovaya, δηλαδή του Περικλή Κοσκινά, του Νίκου Καραθάνου, του Κλεομένη Ζουρνατζή και των αδελφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου. Ένα street food στέκι... γρήγορου αλλά και ποιοτικού φαγητού στο κέντρο της Αθήνας.



Η “συμμορία των 5” αποφάσισε να δώσει μια άλλη οπτική σε όσα ξέραμε έως σήμερα για το “εθνικό” μας φαγητό, το σουβλάκι. Οι σπουδαίοι σεφ σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα πιο... gourmet σουβλάκι, με υψηλής ποιότητας κρέατα και φρέσκα υλικά, όπου μας το προσφέρουν μέσα από το μαγαζί που έχουν στήσει από την αρχές του χρόνου.



Μέσα στο νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι, βρίσκεται ένα χασάπικο, ένα μανάβικο και ένας φούρνος, τα οποία λειτουργούν το καθένα ξεχωριστά, αλλά και... συμπληρωματικά. Μπροστά τους ένας μεγάλος πάγκος και στα δεξιά οι ψησταριές. Εδώ όλα γίνονται... μπροστά στα μάτια σας! Οι πίτες ετοιμάζονται και ψήνονται στο χώρο του αρτοποιείου, το κρέας κόβεται εκείνη τη στιγμή στο κρεοπωλείο, ενώ οι σεφ ψήνουν και ψιλοκόβουν το κρέας μπροστά σας, ενώ τα λαχανικά έρχονται από τα τελάρα του μανάβικου.

Και έτσι το χοιρινό, το μοσχάρι, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το βοδινό και η προβατίνα κόβονται σε πολύ λεπτές φέτες, αγκαλιάζονται από τη φρεσκοζυμωμένη πίτα και συνδυάζονται με τις σως, τις φρεσκοκομμένες πατάτες και τα μυρωδικά δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα που μόλις το αντικρίσεις... θα σου τρέξουν τα σάλια!

Το ότι το σουβλάκι εδώ είναι gourmet δεν σημαίνει ότι δεν είναι και γρήγορο. Απλά δεν είναι... βιαστικό, αφού οι 5 μάγειρες έχουν αφιερώσει χρόνο για να επιλέξουν για εσάς τα καλύτερα υλικά που θα συνθέσουν τα λαχταριστά σουβλάκια που σίγουρα θα σας μείνουν... αξέχαστα! Στα συν και οι υπηρεσία delivery!


Info: Hoocut, Καθημερινά 12:00-01:00. Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα, Τ. 210 3240026.

Facebook page

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share