Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Balcony Restaurant & bar: Έχει αλήθεια την ομορφοτερη κρυμμένη ταράτσα στην Αθήνα με μοναδική θέα;

2 Απριλίου 2018 18:47
Balcony Restaurant & bar: Έχει αλήθεια την ομορφοτερη κρυμμένη ταράτσα στην Αθήνα με μοναδική θέα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ που οδηγεί η γκρι πόρτα επί της Βεΐκου στον αριθμό 1;

Στο Balcony Restaurant & bar, μια από τις ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις που ανακαλύψαμε πριν ένα χρόνο σε αυτό το υπέροχο διατηρητέο κτήριο στο Κουκάκι, ένα βήμα από το μουσείο της Ακρόπολης!

Μια μικρή αναπάντεχη όαση στο κέντρο της Αθήνας...

Ο χώρος πολύ προσεγμένος σε classy ύφος, λούζεται από φυσικό φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσα από τα μεγάλα παράθυρα, ενώ την ώρα δίνει την αίσθηση σπιτιού! Όσο για το μυστικό του, είναι η κρυμμένη ταράτσα με μοναδική θέα στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και στο Αθηναϊκό αστικό τοπίο της ολοζώντανης γειτονιάς!

Το μενού του, φόρος τιμής στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, υπόσχεται ένα γαστρονομικό ταξίδι μέσα από ιδιαίτερες πρώτες ύλες που επιλέγονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Η κάρτα αλλάζει ανάλογα την εποχή, ενώ οι συνταγές μέσα από την δημιουργική ματιά του Βασίλη Ρούσσου αναδεικνύουν υλικά άγνωστα στο ευρύ κοινό όπως το μπλε καβούρι Χαλκιδικής, αλλά και άλλα τοπικά εδέσματα όπως μανιάτικα τσαΐτια και γκογκίζες Μάνης!

Δομιμάστε τους ποντιακούς γιοχάδες και το ριζότο με μπλε καβούρι! Από τα highligts και η εκλεπτυσμένη εκδοχή... σούβλας με μοσχάρι black angus με μεσογειακή μαρινάδα!

Έκδηλη είναι και η αδυναμία του σε άξιους εκπροσώπους τους ελληνικού αμπελώνα σε μια ικανοποιητική οινική λίστα!

Καθημερινά 12:00-01:00.
Value for money!


Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Τ. 211 4118437, www.balconyathens.com ,

Facebook page

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share