Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανακαλύψαμε το καλύτερο street food της Αθήνας! «Άραξε» στο Κουκάκι και σερβίρει εξωτικές γεύσεις σε τιμές… tuk tuk!

2 Απριλίου 2018 10:15
Ανακαλύψαμε το καλύτερο street food της Αθήνας! «Άραξε» στο Κουκάκι και σερβίρει εξωτικές γεύσεις σε τιμές… tuk tuk!

Φωτογραφίες: Τίτη Βελοπούλου

Είναι πολλά χρόνια που γνωρίζω τον Μπάμπη Ασκερίδη, πόσο μάλλον την αγάπη και τη γνώση του για την Ταϊλανδέζικη κουζίνα (είχα δοκιμάσει τις μαγειρικές του ικανότητες στο εστιατόριο Buba). Όταν λοιπόν έμαθα ότι άνοιξε μαζί με τον φίλο του Κώστα πριν λίγους μήνες το δικό του μαγαζί στο Κουκάκι ήθελα να δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!

Πάνω στην πολύβουη Βεΐκου, το Τuk tuk (όνομα που δανείστηκε από το χαρακτηριστικό τρίκυκλο οικονομικό μεταφορικό μέσο των Ταϊλανδών) είναι ένα αυθεντικό street food που δίνει την αίσθηση τυπικού πλανόδιου πάγκου, από αυτούς που συναντάς στις γειτονιές της Μπανγκόγκ!

Steamed buns

Αυτή άλλωστε ήταν και η φιλοσοφία...

Μικροσκοπικός χώρος με ελάχιστους πάγκους αλλά με τόσα υπέροχα χρώματα, ασιατικά διακοσμητικά και ethnic πινελιές που σου φτιάχνουν αμέσως τη διάθεση και σε ταξιδεύουν...

Όπως άλλωστε στις υπαίθριες αγορές, εδώ το ενδιαφέρον μονοπωλεί η open cuisine όπου ο Μπάμπης και οι Ταϊλανδές μαγείρισσες ετοιμάζουν τα πιάτα μπροστά στα μάτια μας!

Όσο για τα φαγητό, εκτός από τις τιμές, μόνο street food δεν είναι! Κάθε άλλο, θυμίζει και σε γεύση και σε παρουσίαση φαγητό εστιατορίου.

Στο Tuk tuk λοιπόν θα φάμε μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές γεύσεις της Ταϊλάνδης μέσα όμως από τις «πειραγμένες» συνταγές του Μπάμπη.

noodles

Άλλωστε ο ίδιος ταξιδεύει συχνά στην Ασία. Mάλιστα στην πρόσφατη 6μηνη περιπλάνησή του στη χώρα στάθηκε δίπλα σε ντόπιες μαγείρισσες μαθαίνοντας τα μυστικά της γαστρονομίας του τόπου!

Steamed Buns

Εμείς πάντως ξεκινήσαμε το γευστικό μας ταξίδι με τα ιδιαίτερα noodles Phat See Ew, το chicken satay με μια ντελικάτη peanuts sauce, τη δροσερή «τροπική» σαλάτα son tum που φτιάχνεται σε πήλινο γουδί και τα αφράτα steamed buns (τα κινέζικα ψωμάκια ατμού με πάπια)!

κοτόπουλο satay

Μια αχνιστή σούπα για αρχή

Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με μια ασιάτικη μπύρα και φύγαμε πλήρως ικανοποιημένοι και από τις γεύσεις, αλλά και από τον λογαριασμό, ευχάριστη έκπληξη στο τέλος! (€10/άτομο)

Som Tum

Tip: Αυτό που μας άρεσε είναι ότι υπάρχουν και προτάσεις του «ενός πιάτου», ένα πλήρες γεύμα για κάποιον που έρχεται μόνος, όπως ένα Gai Yang (thai style bbq chicken με σαλάτα παπάγια) ή μια τραγανή Peking duck!

Δεν γίνονται κρατήσεις. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγο (άλλωστε αλλάζουν γρήγορα τα τραπέζια), αλλά πραγματικά αξίζει η αναμονή!

Δευτ.-Σαβ. 17:30-23:30 & Κυρ. 14:00-20:00

Kαι take out!
Βεϊκου 40, Κουκάκι, Τ. 211 4051947

Facebook Page

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share