Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άλφιcon: Ανακαλύψαμε ένα ολοκαίνουριο μπιστρό στο κέντρο για το οποία πολύ σύντομα θα μιλάει όλη η πόλη!

27 Μαρτίου 2018 12:35
Άλφιcon: Ανακαλύψαμε ένα ολοκαίνουριο μπιστρό στο κέντρο για το οποία πολύ σύντομα θα μιλάει όλη η πόλη!

Κείμενο - Φωτογραφίες: Κατερίνα Ρίγκου (krigou@dousiscom.gr)

Κάνοντας βόλτα στο Παγκράτι για να δω τι νέο υπάρχει στην ούτως ή άλλως hot πιάτσα της Αθήνας που πλέον ακούγεται και προτιμάται ακόμα περισσότερο, ανακάλυψα σε ένα μικρό πεζοδρομημένο στενό, την οδό Ηρώνδα στις παρυφές του Παγκρατίου, παράλληλα της Βασ. Κωνσταντίνου, το ολοκαίνουριο Άλφιcon.

Και όταν λέμε ολοκαίνουργιο... έχει λίγες περισσότερες από 10 μέρες που λειτουργεί! Πρόκειται για μια άφιξη που είμαι σίγουρη ότι θα συζητηθεί στην πόλη, τόσο για το concept και τη φιλοσοφίας της γαστρονομίας της, όσο και για το μενού αυτό καθ΄αυτό. Αντιπροσωπεύοντας όπως φαίνεται εξαιρετικά, τη νέα, σύγχρονη τάση στην ελληνική γαστρονομία, το Άλφιcon, συστήνει στο αθηναϊκό κοινό την απλούστερη, γευστική και χωρίς στερεότυπα τάση στο φαγητό, με φιλοσοφία την ισορροπία και το ''πάντρεμα" των γεύσεων, την άριστη πρώτη ύλη και τους συνδυασμούς που τόσο τεχνικά όσο και γευστικά καταλήγουν σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η ιδέα και η υλοποίηση της, ανήκει εξολοκλήρου στους 2 νεαρούς και ταλαντούχους chefs και ιδιοκτήτες, Δημήτρη Ζύμπα και Νίκο Βοργιά, που μετά από την εξαιρετική πορεία τους σε κουζίνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την εμπειρία και τις επιρροές από αυτές, θέλησαν να αναδείξουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσω ενός καινούριο project. Το εμπνευσμένο μικρό μενού της αστικής κουζίνας τους, το συστήνουν στο ιδιαίτερο, φιλόξενο και ατμοσφαιρικό, minimal αισθητικής χώρο του Άλφιcon, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό σε μια από τις πιο γραφικές και παλιές συνοικίες της Αθήνας. Η επιλογή του χώρου δεν έγινε καθόλου τυχαία, καθώς επιδιώκουν το εστιατόριο να απομακρυνθεί από τη λογική της "πιάτσας'' και να γίνει το ίδιο food destination, το οποίο απ΄ ότι φαίνεται είναι μόνο θέμα χρόνου.

Σε συνεργασία με μικρούς τοπικούς παραγωγούς, σε όλη την Ελλάδα, το πραγματικά value for money μενού στοχεύει στην ανάδειξη των αγνών ελληνικών γεύσεων, στο ''μοίρασμα" του φαγητού που γίνεται σε στάδια ''καθοδηγώντας" τους επισκέπτες και προτείνοντας τους κάτι καινούριο, ισορροπημένο και εξαιρετικά γευστικό!

Πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή είναι και η οινική λίστα που περιλαμβάνει φυσικά ελληνικά κρασιά (κρασιά με τη λιγότερη δυνατή ανθρώπινη παρέμβαση).

Το πρωτότυπο όνομα είναι εμπνευσμένο από το συνδυασμό 2 λέξεων, από το κριθάρι (άλφι) και τις εικόνες (icon) οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο concept του εστιατορίου! Πρόκειται για καλλιτεχνικές φωτογραφίες που κοσμούν τους τoίχους με διαφορετική θεματική (οι φωτογραφίες αλλάζουν κάθε 3 μήνες όπως και το μενού).

Οι ίδιοι οι chef όσο και ο μετρ Τάσος Υφαντίδης, είναι εκείνοι που θα σας σερβίρουν τόσο τα πιάτα όσο και τα κρασιά για να σας ''ξεναγήσουν'' όσο το δυνατό καλύτερα στην γαστρονομική αυτή, ξεχωριστή εμπειρία!

Τετ. Σαβ. 17:00 - -23:30 / Κυρ. 14:00 - 18:30 / Δευτ.& Τρ. κλειστά

Info: Ηρώνδα 8, Παγκράτι, Τ. 216 9005059

Facebook page

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share