Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Mr Pug's Canteen: Το μαγαζί στο Χαλάνδρι οι ουρές φτάνουν στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο!

22 Μαρτίου 2018 14:42
Mr Pug's Canteen: Το μαγαζί στο Χαλάνδρι οι ουρές φτάνουν στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο!

Για να δοκιμάσεις αυθεντικά bao buns, δεν χρειάζεται να κάνεις ταξίδι μέχρι την Κίνα, την Ταιβάν, την Ταϊλάνδη ή την Σιγκαπούρη.

Αν βρεθείς στην οδό Κατσουλιέρη 6, στο Χαλάνδρι, το Mr Pug Canteen σου υπόσχεται μια γαστρονομική εμπειρία-όνειρο. Πίσω από αυτή βρίσκεται ο Γιώργος Βενιέρης.

Τα πεντανόστιμα bao buns (τα ασιατικά ψωμάκια ατμού -που στο σχηματισμό τους σου θυμίζουν tacos- και μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι χωρά ο νους σου) λιώνουν στο στόμα και έχουν γίνει λατρεία για τους street food lovers.

Πριν από λίγες ημέρες, παίκτες του MasterChef που βγήκαν νικητές σε εξωτερική δοκιμασία, απόλαυσαν ένα μοναδικό έπαθλο: επισκέφθηκαν το Mr Pug Canteen και ο Γιώργος Βενιέρης τους «μύησε» στα μυστικά του food trend που έχει ξετρελάνει τους Αθηναίους.

Ο κόσμος που συρρέει στο μαγαζί για να γευτεί τα bao buns σχηματίζει ουρές.

Και δεν υπερβάλλουμε. Απόδειξη;

«Αγαπητοί μας πελάτες, λόγω της μεγάλης αγάπης που δείξατε στα bao buns, τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα δεν θα μπορέσουμε να «ανεφοδιαστούμε». Σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας και την κατανόησή σας. Τα λέμε από Δευτέρα».

Ο παίκτης του MasterChef, Χρήστος Γλωσσίδης, είναι παλιός γνώριμος του Γιώργου Βενιέρη.

«Είναι από τα πουλέν μου. Τον ξέρω από πιτσιρικά. Ήμουν δάσκαλος στη σχολή και είναι χαρά να βλέπεις τους μαθητές που είχες να εξελίσσονται και να φτάνουν σε ένα επίπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σεφ για τον Χρήστο.

Ο Χρήστος Γλωσσίδης εργαζόταν παλαιότερα στο μαγαζί και ξεχώριζε τόσο για την αποδοτικότητά του όσο και τις δεξιότητές του στην επικοινωνία: «Ο Χρήστος ήταν ένα «χρυσό» παιδί εδώ πέρα γιατί είχε επικοινωνία και με τον πελάτη. Άμα τον άκουγες να περιγράφει τα bao buns, ήθελες να φας κιόλας. Ηταν χαρούμενος με αυτό που κάνει».

Ο Γιώργος Βενιέρης εξηγεί την φιλοσοφία πίσω από την καντίνα του:

«Είναι μια τάση που δημιουργούμε σιγά σιγά στην αγορά. Ξεκίνησε από ένα αστείο και έχει γίνει viral πάρα πολύ γρήγορα. Έχω εστιατόρια και είμαι ειδικευμένος στο κομμάτι της ασιατικής κουζίνας. Δεν τολμάω να πω ότι ξέρω ασιατική κουζίνα αλλά είμαι από αυτούς που την ξέρουν λίγο περισσότερο.

Εχω ένα εστιατόριο στο Mύκονο, το Mr Pug το μόνιμο, και ένα μέρος του μενού που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν τα bao buns, τα οποία είναι ασιατικά ψωμάκια ατμού που τα συναντάς στην Κίνα και την Ταιβάν και δεν περνούν καθόλου από φούρνο.

Οι γεμίσεις που βάζουμε μέσα έχουν να κάνουν πάντα με Ασία. Είναι μια καντίνα αλλά ουσιαστικά μεταφράζεται σε μια «κουζίνα με παράθυρο».

Αυτή είναι η ουσία και η νέα τάση. Πρέπει οι σεφ να μην είμαστε μόνο στο «fine dining»: στο αποστειρωμένο με μια σάλα, ένα τσιμπιδάκι. Πρέπει να απευθυνόμαστε και στον απλό κόσμο.

Το να κάνει ένας μεγάλος σεφ μια καντίνα, σημαίνει ότι προσπαθεί να εκλαικεύσει λίγο την υψηλή γαστρονομία, να προσπαθήσει να δώσει με 2 και με 3 ευρώ ένα πολύ υψηλό αποτέλεσμα».

«Η φύση της καντίνας είναι το να προσφέρει κάτι εξαιρετικό σε ένα πολύ χαμηλό κόστος. Αυτό θεωρώ ότι είναι και η γαστρονομία. Είναι το πώς δίνει αγάπη στον κόσμο.

Δεν χρειάζεται να σου δώσει κάποιος τον μισθό ενός μήνα για να φάει καλά. Αρκεί με λίγα λεφτά να καταλάβει το όνειρό σου και τη σύλληψή σου» ανέφερε χαρακτηριστικά o Xρήστος Γλωσσίδης.

Πέρα από bao buns μπορείς να δοκιμάσεις τα churros: μια εκδοχή λουκουμά με λεπτό ζυμάρι και τραγανή κρούστα.

Μr Pug Canteen

Κατσουλιέρη 6, στο Χαλάνδρι

Πηγή: bovary.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share