Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μην μείνεις μέσα! - 6+1 προτάσεις για αυτήν την βδομάδα!

12 Μαρτίου 2018 13:07
Μην μείνεις μέσα! - 6+1 προτάσεις για αυτήν την βδομάδα!

Από θέατρο και μουσική μέχρι φαγητό και ενδιαφέρουσες εκθέσεις, υπάρχουν λόγοι εκεί έξω να μη μείνεις μέσα. Μην τους αγνοείς

Υπάρχουν εκείνες οι εβδομάδες που δεν θέλεις με τίποτα να σηκωθείς από το κρεβάτι και να τις ξεκινήσεις. Γιατί η δουλειά στο γραφείο είναι πολλή, γιατί η διάθεσή σου δεν είναι στα καλύτερά της, γιατί, γιατί, γιατί.

Οι πιθανότητες να ξυπνήσεις μία Δευτέρα με τις παραπάνω τάσεις απομόνωσης, και 'κοιτάωτοταβανι'σμού είναι πολλές. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι οι λόγοι για να βγεις έξω και να ξεπεράσεις τη μιζέρια και το δράμα του εαυτού σου, είναι πολλοί περισσότεροι. Τι χάνεις λοιπόν, να τους δώσεις μία ευκαιρία;

Σταλινική κινηματογραφική Δευτέρα 12 Μαρτίου

Ο Armando Iannucci σκηνοθετεί μία από τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς και υπόσχεται να δώσει στη Δευτέρα μας το πουσάρισμα που χρειάζεται. ‘Ο Θάνατος του Στάλιν’ είναι μία σατιρική ταινία με κεντρικό πρόσωπο -ποιον άλλο;- τον Εθνοπατέρα. Πρωταγωνιστούν: Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Jason Isaacs, Rupert Friend, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Michael Palin, Paddy Considine, Simon Russell Beale.

Το Popcode, την προτείνει ανεπιφύλακτα. Κάτι θα ξέρει.

Τρίτη και 13 Μαρτίου με Στέφανο Κορκολή και Nicola Piovani

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται δύο μεγάλους συνθέτες για καλό σκοπό. Συγκεκριμένα, για τη στήριξη του Ιδρύματος ‘Coeurs pour tous Hellas’. Με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, ένα σύνολο 80 μουσικών υπό τη διεύθυνση του Αναστασίου Συμεωνίδη, οι δύο μεγάλοι συνθέτες, ο Ιταλός μαέστρος και μοναδικός στο είδος του Στέφανος Κορκολής ανεβαίνουν στη σκηνή για την υποστήριξη του Ιδρύματος που προσπαθεί για τα χαμόγελα άπορων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια. Μία διαφορετική, καθόλου γρουσούζικη Τρίτη, σε περιμένει.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 20.30

Τετάρτη 14 Μαρτίου, ‘σου μιλώ και κοκκινίζεις’
Ο Γιάννης Χαρούλης ξεκινάει τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς και από αυτήν την Τετάρτη, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα εμφανίζεται στη σκηνή και θα στήνει ένα μεγάλο αυθεντικό γλέντι. Αντίστοιχο με αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Στην Ακτή Πειραιώς

Πέμπτη 15 Μαρτίου και το 13ο Animfest είναι εδώ

Το αρχαιότερο Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, υποδέχεται περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες και μας περιμένει να το στηρίξουμε και να το παρακολουθήσουμε. Φετινός τιμώμενος καλλιτέχνης είναι ο Ισραηλινός Rony Oren, ενώ στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα υπάρξουν τιμητικά αφιερώματα στην Πολωνία και τις άλλες χώρες του Βίζεγκραντ, έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Animation της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και προβολές για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για παιδιά μεταναστών και προσφύγων.

Χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ: Ρομάντσο, (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, τ.: 216 7003325) | Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων "Σινέ Δράση", (Πάρκο Μ. Θεοδωράκη, Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια, τ.: 6974 371054) | Κινηματογράφος Δαναός, (Λ. Κηφισίας 109 - Μετρό Πανόρμου, τ.: 210 6922655) | Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης) | Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΤΕΑΠΗ | ΑΚΤΟ, (Ευελπίδων 11, Αθήνα, τ.: 210 5230130) | DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή, τ.: 210 6009800) | Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών, (Τοσίτσα 11, Εξάρχεια, Αθήνα, τ.: 210 8223205) | Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μεκρούρη", (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, τ.: 210 3452150) | Τριανόν, (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια, τ.: 210 8215469) | Θέατρο Παραμυθίας, (Παραμυθιάς 27 & Πλαταιών, Κεραμεικός, Μετρό Κεραμεικός, τ.:210 3457904)

Παρασκευή 16 Μαρτίου με τον Asaf Avidan
Ο εραστής της folk rock και της Americana έρχεται στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής για μία μοναδική συναυλία και το κοινό του ήδη, κρατάει στα χέρια του το περίφημο χαρτάκι της εισόδου. Ο Asaf Avidan παρέα με τον έκτο του δίσκο ‘The Study of Falling’ παίρνει την υπέροχη φωνή του και υπόσχεται να μας φτιάξει μία βραδιά γεμάτη μουσική και μελωδία.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 20.00

Σάββατο 17 Μαρτίου και οι Kadebostany θα είναι στο Fuzz, εσύ;



Το συγκρότημα που αγαπήθηκε από τη χώρα μας άμα τη εμφανίσει του, επιστρέφει στην Ελλάδα για μία ακόμη δυνατή συναυλία. Αυτή τη φορά, θα είναι στο Fuzz Live Music Club και στο πλαίσιο της ‘Monumental’ περιοδείας τους θα μας περιμένουν για να μοιραστούν μαζί μας την κυκλοφορία του ολοκαίνουριου ομότιτλου άλμπουμ τους. Θα λείπουμε;

Στο Fuzz Music Live Club. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Κυριακή 18 Μαρτίου και τρέχουμε τώρα, τρέχουμε

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας έφτασε και μας περιμένει. Για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να το ζήσουμε, για να τρέξουμε ή να περπατήσουμε, για να ιδρώσουμε και να απολαύσουμε αυτήν την αίσθηση υγείας και νίκης στη γραμμή του τερματισμού. Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων ενώνουν για μία ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους και μας περιμένουν για να τρέξουμε στον Ημιμαραθώνιο ή στους αγώνες δρόμου των 5 ή των 3 χιλιομέτρων ή στον αγώνα για παιδιά και ΑΜΕΑ. Θα λείπουμε;

Πηγή: news247.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share