Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Breaking Art: Όταν η μουσική και ο χορός συνδέονται σε 2 εκρηκτικές παραστάσεις στο Μεγάρο!

7 Μαρτίου 2018 07:43
Breaking Art: Όταν η μουσική και ο χορός συνδέονται σε 2 εκρηκτικές παραστάσεις στο Μεγάρο!

Η κορύφωση του πρωτότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος Breaking Art συνοψίζεται σε δύο μεγάλες παραστάσεις πρωτότυπων έργων την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 και έπειτα από οκτώ εβδομάδες workshop με επικεφαλής τη χορογράφο και εκπαιδευτικό Σοφία Μαυραγάνη και τον μουσικό, συνθέτη και ερευνητή νέων μέσων Θάνο Πολυμενέα-Λιοντήρη και διάφορους νεαρούς καλλιτέχνες. «Ήδη από το πρώτο διάστημα του εργαστηρίου, τα δείγματα γραφής των συμμετεχόντων, οι ιδέες τους και η διαθεσιμότητά τους να δοκιμάσουν, να συνεργαστούν και να εξελιχθούν, κεντρίζουν τις προσδοκίες και προμηνύουν δύο ενδιαφέρουσες βραδιές», σημειώνει η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη που είχε την ιδέα του εγχειρήματος, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 07 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;


Το κόνσεπτ του εν λόγω workshop είναι η μελέτη της σχέσης χορού και μουσικής, μέσω μιας συνεργατικής διαδικασίας που προσφέρει τόσο τεχνικά εργαλεία δημιουργίας στους συμμετέχοντες όσο και την εμπειρία της δημιουργικής ζύμωσης. Έχοντας ως στόχο την καλλιτεχνική στήριξη και ενδυνάμωση ανερχόμενων καλλιτεχνών, το Breaking Art έφερε σε επαφή, μέσω της εκπαιδευτικής του πλατφόρμας, δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενεργοποιούνται σε διαφορετικά πεδία ακολουθώντας διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές. Οι συμμετέχοντες, νέοι χορογράφοι και συνθέτες, εξερευνούν και πειραματίζονται πάνω στη σχέση μουσικής και χορογραφικής σύνθεσης. Με την καθοδήγηση των εισηγητών δοκιμάζουν διαφορετικές μορφές συνεργασίας και αναπτύσσουν στρατηγικές δημιουργίας με έμφαση στην καλλιέργεια του προσωπικού και πρωτότυπου λεξιλογίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες σήμερα! - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία;

Σε αυτές τις δύο παραστάσεις στο Μέγαρο επτά καλλιτεχνικά ζεύγη –μέσα από επτά διαφορετικές πρακτικές, επτά διαδικασίες δημιουργίας και σύνθεσης– παρουσιάζουν τα process-based projects τους που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του εντατικού workshop.

Συντελεστές

Χορογράφοι │Ξένια Βλάχου-Κογχυλάκη (GR), Πέπη Ζαχαροπούλου (GR), Νεφέλη Καδιοπούλου-Αστερίου (GR), Μαρίνα Μήλιου (GR), Κλειώ Μόκα (GR), Αλεξάνδρα Τσοτανίδου (GR), Caterina Danzico (ΙT), Eva-Maria Schaller (ΑT), Marianne Tuckman (UK/DE).

Συνθέτες│Νίκος Αντωνόπουλος (GR), Νίκος Γαλενιανός (GR), Οδυσσέας Μανιδάκης (GR), Iωάννης Μαραμαθάς (GR), Στράτος Μπιχάκης (GR), Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου (GR), Jeph Vanger (GR/UK).

Εισηγητές │ Σοφία Μαυραγάνη, Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης

Πηγή: news247

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share