Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7 προτάσεις για να μην μείνεις μέσα αυτήν την βδομάδα!

5 Μαρτίου 2018 12:02
7 προτάσεις για να μην μείνεις μέσα αυτήν την βδομάδα!

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης είναι εδώ και έχουμε πάρα πολλούς λόγους να τον γιορτάσουμε στους δρόμους. Στους δρόμους της πόλης που για μία ακόμη εβδομάδα έχει να μας πει και να μας δελεάσει με πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Στη μάχη ενάντια στον καναπέ δεν είμαστε μόνοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι αυτό, δες, μάθε, κλείσε εισιτήρια. Γιατί η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε έχει πολλά να μας πει και να μας τραγουδίσει. (Το χορό και το χειροκρότημα, τα αφήνει σε εμάς).

Ασταμάτητη Δευτέρα 5 Μαρτίου με Σταμάτη Κραουνάκη και Σπείρα Σπείρα



Ο μοναδικός Σταμάτης Κραουνάκης, μετά το υπέροχο ‘Όλοι ένα’ του και το εξίσου συγκλονιστικό ταξίδι στη μουσική του, ‘Φίλα με’, αποφάσισε μαζί με τα αγόρια της Σπείρα Σπείρα να φτιάξει για τις Δευτέρες μας ένα πρόγραμμα που μιλά για το καλό ελληνικό τραγούδι. ‘Τα παιδιά της Σφίγγας’ ξεκίνησαν στη Σφίγγα τον περασμένο Νοέμβριο και σκοπεύουν να μείνουν εκεί και όλες τις Δευτέρες του Μαρτίου. Ακόμα και αν δεν φοράς κόκκινα γυαλιά, μπορείς (-αξίζει) να ξοδέψεις τη Δευτέρα σου εκεί.

Στη Σφίγγα στις 21.00

Τρίτη 6 Μαρτίου με τις Γυναίκες του Pedro Almodóvar στη Στέγη

Δύο ημέρες πριν τη γιορτή της Γυναίκας, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προβάλλει στη Μικρή Σκηνή της μία από τις εμβληματικές ταινίες του περίφημου Ισπανού σκηνοθέτη ‘Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης’.

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 20.00

Τετάρτη 7 Μαρτίου με έναν διαφορετικό Χουβαρδά στο Bios



Ο Γιάννης Χουβαρδάς είναι ένας αρκετά απρόβλεπτος σκηνοθέτης. Και αυτό δεν γράφεται μόνο με την καλή έννοια της έκφρασης. Γιατί ναι, μπορεί να φέρει την υπογραφή παραστάσεων όπως ‘Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα’ όμως, δυστυχώς η επιθυμία του να ξεπερνάει τον εαυτό του, δεν φέρνει πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα συνέβη με τον ‘Άμλετ’ που παρουσίασε πριν τέσσερα χρόνια στη Στέγη ή τους ‘Τρισευτυχισμένους’ πέρσι, στο Θέατρο Πορεία. Όλα αυτά τα γράφω γιατί είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο για μένα να προτείνω να δεις έναν Χουβαρδά. Παρόλα αυτά. Παίρνω το ρίσκο άφοβα και αυτό γιατί η παραγωγή της παράστασης ‘Καζιμίρ και Καρολίνα’ που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (28/02) και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Απριλίου έχει ένα τόσο διαφορετικό κόνσεπτ, που αξίζει να το παρακολουθήσεις. Αρχικά, να πούμε ότι το έργο του Έντεν φον Χόρβατ παρουσιάζεται σε όλους τους χώρους του Bios και ότι (επειδή η υπόθεση εκτυλίσσεται εν μέσω Oktoberfest) μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητό και ποτό. Συγκεκριμένα, κοτόπουλο, λουκάνικα και παγωτό μηχανής. Δεν ξέρω αν το παγωτό μηχανής κάτι σου έκανε αλλά πρέπει να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτόν το Χουβαρδά.

Στο Bios στις 20.30

Πέμπτη 8 Μαρτίου με Μιθριδάτη στο Faust, yo!



Ένας εναλλακτικός τρόπος να γιορτάσεις τη γιορτή της γυναίκας είτε από την πλευρα της γυναίκας που θέλει να το γλεντήσει είτε από του άντρα που θέλει αντίστοιχα να πιει ένα ποτό παραπάνω ευχαριστώντας την ύπαρξη της γυναίκας ή απλά της μητέρας του, είναι μέσα από τη hip hop. Και δη, την τρελή hip hop του Μιθριδάτη που μας θυμίζει παιδικά χρόνια με τα Ημίζ στα ραδιοκασετόφωνα να κάνουν σαματά.

Στο Faust στις 22.30

Παρασκευή 9 Μαρτίου με Πέτρες στις Τσέπες του



Το κείμενο της Μαρί Τζόουνς που άφησε ιστορία στο θεατρικό γίγνεσθαι επί Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και Δημήτρη Λιγνάδη, επανέρχεται με δύο εξίσου υπέροχους ηθοποιούς στο Θέατρο Κιβωτός. Μάκης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χρυσοστόμου ξεπερνούν την απόλυτη επιτυχία της περασμένης δεκαπενταετίας και προσασμόζουν το έργο στο δικό τους χιούμορ με έναν εκπληκτικό τρόπο. Σε περίπτωση που πέρσι δεν πρόλαβες να το παρακολουθήσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τότε μάλλον ήρθε η ώρα σου.

Παρεμπιπτόντως, και να το είχες παρακολουθήσει, αξίζει μία δεύτερη φορά. Και μόνο για τους αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών που έχουν πολλαπλασιαστεί από πέρσι.

Στο Θέατρο Κιβωτός στις 21.00

Σάββατο 10 Μαρτίου η Γλυκερία θα είναι στο Παλλάς

Και θα μας περιμένει να τη συνοδεύσουμε στο ‘Σμυρνέικο Μινόρε’ της. Η τεράστια επιτυχία με τα δύο απανωτά sold outs στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έφερε την παράσταση-αφιέρωμα στη μικρασιατική μουσική και στο Παλλάς. Η Γλυκερία, παρέα με μία 15 μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και τις Dilek Koç και Αρετή Κετιμέ ανεβαίνει στη σκηνή έτοιμη να ‘μιλήσει’ για αμανέδες και να μας ταξιδέψει στο καφέ Αμάν.

Στο Θέατρο Παλλάς στις 21.00

Εναλλακτική Κυριακή 11 Μαρτίου με το Ζ



Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, έγινε ταινία σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, έγινε σημείο αναφοράς πολλών ερευνών και τώρα γίνεται όπερα. Στην εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης Μηνάς Μπορμπουδάκης σε συνεργασία με τον Νίκο Βασιλείου φέρνουν νέα όπερα Ζ σε λιμπρέτο Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και σκηνοθεσία της εξαιρετικής σε ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα, Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ στις 20.30

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share