Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δημοφιλής περιοχές της Αθήνας που παλιότερα θεωρούνταν "επικίνδυνες"

28 Φεβρουαρίου 2018 14:15
Δημοφιλής περιοχές της Αθήνας που παλιότερα θεωρούνταν

Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν γίνει κακόφημες, αλλά έχουν χάσει την φήμη που είχαν παλαιότερα. Υπάρχουν περιοχές, όπου έβρισκες όλον τον καλό κόσμο πριν από 50 χρόνια και τώρα το σκέφτεσαι αν θα περάσεις. Αλλά υπάρχουν και γειτονιές που για κάποια χρόνια υπήρξαν κακόφημες και τώρα, είναι τα πιο in σημεία στην Αθήνα. Και δεν είναι 1-2…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στην showbiz!

Μεταξουργείο

Παλαιότερα, το Μεταξουργείο είχε όλα τα κακά. Γκέτο, ναρκωτικά και ποpνεία. Η φήμη που συνόδευε την περιοχή ήταν από άσχημη έως και απλησίαστη. Όμως εδώ και λίγα χρόνια, μια από τις πιο urban περιοχές της πρωτεύουσας έχει αναβαθμιστεί σε ένα βραδινό στέκι, όπου οι επιλογές για ποτό και φαγητό είναι πολλές και για όλα τα γούστα.

Ψυρρή

Η περιοχή του Ψυρρή ήταν και παλιότερα κακόφημη. Ύστερα στις αρχές του 2000 αναβαθμίστηκε και έμεινε έτσι για κάτι λιγότερο από μια δεκαετία. Για κάποια χρόνια, απέκτησε πάλι μια κακή φήμη, αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτή δεν κράτησε για πολύ. Πλέον, η περιοχή του Ψυρρή ζει ξανά εποχές που θυμίζουν 2004 (καλά τότε στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν χωρούσες να περάσεις), με την νεολαία και τον κόσμο να επισκέπτεται συχνά τα νέα και τα παλιά στέκια.

Πετράλωνα

Τα Πετράλωνα είναι πολλά χρόνια στα πάνω τους. Μπαράκια και ταβερνάκια ξεπετάγονται εδώ κι εκεί, με την φυσιογνωμία της παραδοσιακά εργατικής συνοικίας των Πετραλώνων να μην χάνεται, προσδίδοντας στην έξοδο μια μίξη από ιστορία και σύγχρονη αισθητική. Μπορείς κι εδώ να βρεις τα πάντα.

Τρούμπα

Εντάξει δεν είναι στην Αθήνα, αλλά στον Πειραιά. Αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έξω μια από τις πιο κακόφημες περιοχές στην ιστορία της χώρας, που σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα μέρος με πολλές επιλογές, γεμάτη μπαράκια, όπου κόσμος συρρέει από όλη την Αθήνα και τον Πειραιά. Η αισθητική δεν ξεχνά το παρελθόν, αφού η Τρούμπα είναι από μόνη της ένα brand name. Μην διστάσετε να πάτε, θα περάσετε υπέροχα.

Κουκάκι

Παλιά ήταν αρκετά κακόφημη γειτονιά. Αλλά μια σειρά από πολλούς παράγοντες την κατατάσσει στις ιδιαίτερα αναβαθμισμένες περιοχές, την οποία πλέον λατρεύουν οι τουρίστες και οι νέοι. Καφέ ή ποτό στην Δράκου και στην Ολύμπου και διάφορα αλλά μαγαζιά ξεπετάχτηκαν, φτάνοντας το 2016 να γίνει μια από τις 16 γειτονιές του κόσμου που πρέπει να επισκεφτείς.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share