Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Hoocut: Το νέο σουβλάκι της Αθήνας είναι γκουρμέ!

28 Φεβρουαρίου 2018 11:40
Hoocut: Το νέο σουβλάκι της Αθήνας είναι γκουρμέ!

Το «Hoocut» στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης ανοίγει τις πόρτες του και να μας συστήσει ένα σουβλάκι αλλιώτικο από τα αλλά.

Ο λόγος; Οι ιδιοκτήτες είναι η περίφημη γαστρονομική παρέα των Πέντε ήτοι ,του Περικλή Κοσκινά, του Νίκου Καραθάνου, του Κλεομένη Ζουρνατζή και των αδελφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου, που όταν άνοιξαν πριν 3 χρόνια την «Cookoovaya» ανανέωσαν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με τη φαντασία και τη δημιουργικότητάς, κάνοντας το εστιατόριό τους σε σύντομο διάστημα talk of the town.

Η παρέα τώρα αποφάσισε να διευρύνει τους ορίζοντες της – και τους δικούς μας- και να δημιουργήσει ένα street food για να ανανεώσει όλα όσα ξέρουμε για το αγαπημένο, πλην όμως υποτιμημένο από τους σεφ σουβλάκι, που είναι το δικό μας εθνικό φαγητό του δρόμου.

Το νέο, λοιπόν, γκουρμέ σουβλατζίδικο πρόκειται να ανοίξει επίσημα τις πόρτες του για το κοινό σήμερα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ήδη όμως έκανε τα πρώτα του επίσημα εγκαίνια και μας συστήνεται.

Το όνομά του είναι ένας συνδυασμός-παιχνίδι από τις λέξεις «hook»,(δηλαδή γάντζος ή και χασάπικο) και «cut» που σημαίνει κοπή: οπότε εδώ μιλάμε για απόλυτη κρεατοφαγία.

Το «Hoocut» στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό του Μεσοπολέμου και περιλαμβάνει τρία μαγαζιά «χτισμένα» το ένα δίπλα στο άλλο: το αρτοποιείο, το κρεοπωλείο και το μανάβικο, που δίνουν την αίσθηση ενός μικρού χωριού, μιας γειτονιάς. Στο κρεοπωλείο κόβεται μπροστά σας το κρέας, από το μανάβικο διαλέγετε τα φρέσκα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, στα τυλιχτά και στις μερίδες, ενώ στο αρτοποιείο παρασκευάζονται μοναδικές και αφράτες πίτες.

Στο κέντρο βρίσκεται ο τεράστιος και θερμαινόμενος μεγάλος μαρμάρινος πάγκος ,όπου συλλέγονται τα συστατικά από τα άλλα τμήματα για να παρασκευαστεί το γνωστό μας τυλιχτό σουβλάκι. Φυσικά η κουζίνα είναι ανοιχτή και οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν την παρασκευή της παραγγελίας τους.

Μπορεί εδώ το φαγητό να είναι γρήγορο, αλλά δεν είναι βιαστικό, όπως λένε τα παιδιά: άριστες πρώτες ύλες, άρτια τεχνική, λεπτομερής προετοιμασία, είναι η βάση της φιλοσοφίας του Hoocut.

Άλλωστε οι πέντε σεφ έχουν μάθει να λειτουργούν την κουζίνα τους με αυστηρούς κανόνες, που θα διατηρήσουν και στο νέο τους επιχειρηματικό βήμα.

Πάντως, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται δεν έχουν καμία πρόθεση να πειράξουν τα πατροπαράδοτο σουβλάκι που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε, απλώς να μας το προσφέρουν στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του. Εδώ λοιπόν θα βρείτε σουβλάκια με 4 κρέατα: κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι και προβατίνα- που όπως προβλέπεται θα γίνει ανάρπαστο, μια και σπάνια μπορείς να το βρεις σε άλλα ψητοπωλεία, καθώς κι ένα μοναδικό λουκάνικο.

Το κρέας κόβεται σε πάρα πολύ λεπτές φέτες με μεγάλα κυρτά μαχαίρια (τύπου mezzaluna), στη συνέχεια τα κομμάτια αρωματίζονται με πολλά μυρωδικά και καταλήγουν στην ψησταριά.

Οι πίτες ζυμώνονται και ψήνονται επίσης επί τόπου, ενώ υπάρχει και μια ποικιλία από ιδιαίτερες σος που συνοδεύουν και δροσίζουν το σουβλάκι σας. Τα καλαμάκια μπορείτε να τα παραγγείλετε και σε μερίδα με πατάτες, που εννοείται ότι είναι φρεσκοκομμένες με το χέρι.

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε και μια από τις σαλάτες του: χωριάτικη, πράσινη και καρότο-λάχανο-λουκάνικο. Οι τιμές ξεκινούν από 2,20€ και ανεβαίνουν ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος φτάνοντας μέχρι τα 2,70€.

Το μέγεθος δεν είναι μεγάλο μεν, γιατί όπως τονίζουν οι σεφ το σουβλάκι χάλασε από όταν παραγεμίστηκε με κρέας και πατάτες, όμως η μερίδα είναι πέραν του δέοντος χορταστική. Τα εδέσματα του Hoocut, θα προσφέρονται σε συσκευασίες μιας χρήσης, ως γρήγορο επί τόπου φαγητό ή ως take away και αργότερα ως delivery.

Hoocut, true pitta Πλ. Αγίας Ειρήνης 9. Αθήνα Tηλ.: 210 32 400 26 Ώρες λειτουργίας: Κυριακή-Πέμπτη:11:00-02:00, Παρασκευή-Σάββατο: 11:00-03:00

Πηγή: bovary.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share