Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα 7 καλύτερα μέρη για να πετάξετε χαρταετό στην Αθήνα!

19 Φεβρουαρίου 2018 11:03
Τα 7 καλύτερα μέρη για να πετάξετε χαρταετό στην Αθήνα!

Οι χαρταετοί με τις ουρές και τα ζύγια τους είτε έχουν αγοραστεί ή έχουν ετοιμαστεί και είναι έτοιμοι για τις... πτήσεις της Καθαράς Δευτέρας, μία ημέρα που απαιτεί βόλτα και διασκέδαση.

Πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται το τριήμερο και φεύγουν εκδρομή εκτός πόλης. Ωστόσο και για τους πιστούς της Αθήνας υπάρχουν ιδανικά σημεία για να πετάξουν το χαρταετό και να διασκεδάσουν με την οικογένειά τους ή την παρέα τους.

7 προτάσεις για βόλτα και χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα


Στο «Σταύρος Νιάρχος» EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κούλουμα στο «Σταύρος Νιάρχος»
Φέτος, την Καθαρά Δευτέρα, το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει τα Κούλουμα με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, έθιμα από όλη την Ελλάδα και ήχους παραδοσιακής μουσικής.
Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμίζει με την Ελληνική Κλασική Δημοτική Μουσική της Βασιλικής Καρακώστα, η οποία μαζί με μια ομάδα εξαίρετων μουσικών προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακούς στίχους, ρυθμούς και μελωδίες από όλη την Ελλάδα.
Σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δυο έθιμα να ζωντανεύουν. Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, Οι Μωμόγεροι, αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες της Νάουσας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ η πολιτιστική εταιρεία ορχηστρικής τέχνης Βάκχαι θα παρουσιάσει το έθιμο του Μπέη από τη Βόρειο Ελλάδα, ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία. Τα παραδοσιακά αυτά δρώμενα θα ακολουθήσουν μια αποκριάτικη διαδρομή προς και από το Δημοτικό Πάρκο Καλλιθέας.
Την Καθαρά Δευτέρα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, θα γεμίσει με χαρταετούς και σούπερ ήρωες. Οι μικρότεροι επισκέπτες θα μπορέσουν να κατασκευάσουν τη δική τους στολή και όχημα, το οποίο θα μετατρέψουν και στο δικό τους σούπερ χαρταετό. Παράλληλα, σ’ ένα εργαστήριο που απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την Κυρά Σαρακοστή, ένα παλιό αυτοσχέδιο ημερολόγιο για τη μέτρηση των εβδομάδων μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, από τις 11.30 έως τις 14.30 στο Παιδικό Εργαστήριο της ΕΒΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες λαγάνες και ταραμοσαλάτες στην Αθήνα!


Κούλουμα στου Φιλοπάππου με θέα την Ακρόπολη EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στου Φιλοπάππου
Την Καθαρά Δευτέρα στις 10.00 στου Φιλοπάππου θα βρίσκεται η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων. Στις 11.30-15.00 θα γίνει παραδοσιακό γλέντι με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

Κούλουμα στο Πάρκο Φλοίσβου με δωρεάν χαρταετούς
O Δήμος Παλαιού Φαλήρου την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει μία μεγάλη γιορτή στο Πάρκο Φλοίσβου.
Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο Πάρκο με θέα τη θάλασσα, λίγο μετά τις 11:30.
Για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος μοίρασε δωρεάν 1.000 χαρταετούς με το έμβλημα του δήμου σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.Εκτός από το πέταγμα των χαρταετών και τα σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφερθούν, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι.
Την Κυριακή της αποκριάς, ο Δήμος Π. Φαλήρου σε συνεργασία με σχολεία, με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους διοργανώνει , καρναβαλική παρέλαση που θα στείλει μηνύματα αγάπης, χαράς και κεφιού. Φορέστε τις στολές σας, διώξτε το άγχος, πάρτε τη παρέα σας και ελάτε να ενώσουμε το κέφι μας. Να κάνουμε τις πιο τρελές αποδράσεις από τη πεζή καθημερινότητα και να δώσουμε χρώμα στη ζωή μας.



Αλσος Περιστερίου με δικό σας ή με δωρεάν χαρταετό
Με έκταση 60 στρέμματα θα αμολήσετε όση καλούμπα θέλετε σε έναν χώρο γεμάτο πράσινο, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο αναψυκτήριο όση ώρα τα παιδιά θα παίζουν στην παιδική χαρά! Δωρεάν σαρακοστιανά, λαγάνες, κρασί, τραγούδια και χορός για όλους τους δημότες της περιοχής και όχι μόνο προσφέρει ο Δήμος Περιστερίου. Πάρτε, λοιπόν, τον χαρταετό σας ή προμηθευτείτε έναν από εκείνους που διατίθενται δωρεάν, την καλή σας διάθεση και… καλά Κούλουμα!
Κατευθυνθείτε προς την οδό Αγίου Βασιλείου και θα βρείτε το Άλσος στο δεξί σας χέρι, απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας την Καθαρά Δευτέρα! Από που βγήκε;

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, Νέα Ερυθραία
Εκδήλωση για να εορταστούν τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00 -14:00 στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία, διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς. Ο λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης θα κρατήσει συντροφιά στους επισκέπτες, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πατροπαράδοτες λιχουδιές, φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και το τεράστιο πάρκο με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως & Οδυσσέα Ανδρούτσου στη Νέα Ερυθραία.

Ιππόδρομος, Μαρκόπουλο Αττικής
Ο μοναδικός χώρος του Ιππόδρομου Αθηνών προσφέρει ένα εντυπωσιακό σκηνικό για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας και έναν τεράστιο, ασφαλή χώρο για το πέταγμα του χαρταετού. Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες του Ιππόδρομου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορα shows, να κάνουν βόλτες με ποδήλατο ή πόνυ και να απολαύσουν νηστίσιμους μεζέδες ή να διαλέξουν ό,τι οι εκείνοι θέλουν από τις καντίνες του χώρου! Το καλύτερο; Για τους παρευρισκόμενους είναι, ότι θα δοθούν για δανεισμό 50 χαρταετοί, με τη διάρκεια δανεισμού να φτάνει τα 30 λεπτά.


Στην πλαζ της Φρεαττύδας / EUROKINISSI:ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΞΑΝΘΟΣ

Πλαζ Φρεαττύδας, Πειραιάς
Λιγάκι πιο κοντά στη θάλασσα, ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 10:30 το πρωί. Ολα θα προσφέρονται δωρεάν!
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ στη συνέχεια χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", θα διασκεδάσει τον κόσμο.

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share