Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έρχεται η Τσικνοπέμπτη! Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας!

6 Φεβρουαρίου 2018 21:38
Έρχεται η Τσικνοπέμπτη! Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας!

Πριν καλά καλά πάρουμε... ανάσα από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ξεκίνησαν οι Αποκριές, κάτι το οποίο, μεταξύ άλλων σημαίνει ότι ήρθε και η... Τσικνοπέμπτη.

Η Τσικνοπέμπτη φέτος πέφτει στις 8 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη. Για όσους δεν έχουν κανονίσει ακόμη πώς θα περάσουν τη βραδιά τους παρακάτω παρουσιάζουμε τις τοπ ταβέρνες-ψησταριές της Αθήνας. Σε πρώτο πλάνο αυτές που κάνουν τα καλύτερα παϊδάκια και ακολουθούν αυτές που φημίζονται για τη μαεστρία στο ψήσιμο των κρεατικών, γενικά.

Κολοβός
Αγία Παρασκευή
Πελοποννήσου 75
Τηλ 2106510989 , 693654268

Με ιστορία που ξεκινά πίσω στο 1954, η υπόγεια ταβέρνα του Κολοβού σερβίρει τα πιο ζουμερά αρνίσια παϊδάκια στην Αγία Παρασκευή, και όχι μόνο. Παραδοσιακή ταβέρνα, με μια απλή κλασική σάλα με ένα τεράστιο τζάκι και μεγάλο τζάκι. Εκτός από παϊδάκια η συγκεκριμένα ταβέρνα φημίζεται για τα λουκάνικο, το κοκορέτσι της και την γουρουνοπούλα στη σούβλα.

Το στέκι του Ηλία
Θησείο
Επτάχαλκου 5
Τηλ 21 0345 8052

Σίγουρα έχετε περάσει έξω από «Το στέκι του Ηλία» κάνοντας τη βόλτα σας στο Θησείο. Με παϊδάκια που κλέβουν την παράσταση, ποιοτικά, ψημένα με μαρτυρία. Συνοδεύονται με τις άλλες κλασικές λιχουδιές της εν λόγω ταβέρνας, σαγανάκι, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερά και φυσικά πατάτες τηγανιτές. Σπεσιαλιτέ, επίσης, το συκώτι.

Μαύρος Γάτος ή... «Γιώργος»
Παγκράτι
Πολέμωνος 4
Τηλ 21 0723 6903

Σ' αυτό το οικογενειακό μαγαζί, ταβέρνα με όλη τη σημασία της έννοιας, με μια σάλα μόνο με τα απαραίτητα, μπορεί κανείς να απολαύσει βραβευμένα παϊδάκια! Ναι, τα παϊδάκια του «Μαύρου Γάτου», ξεχωρίζουν και για αυτό θα τα βρεις να φιγουράρουν πάντα στις λίστες με τα καλύτερα της Αθήνας. Η συγκεκριμένα ταβέρνα, πέρα από τα παϊδάκια, φημίζεται, όμως και για το εκπληκτικό, μαμαδίστικο φαγητό της, με την σπανακόπιτα και τον μουσακά να ξεχωρίζουν. Ενόψει και Τσικνοπέμπτης, εξαιρετικά είναι επίσης το μοσχαρίσιο συκώτι που ψήνεται με μαεστρία και σερβίρεται με αγάπη.

Πιπίνος
Σταμάτα
25ης Μαρτίου και Γ.Ν. Πέππα 1
Τηλ: 2106216250

Αλλη μια κλασική ελληνική γωνιά στην Σταμάτα. Η χασαποταβέρνα του Πιπινιού φημίζεται για ζουμερά παϊδάκια της, όπως και για το κοκορέτσι της, την σπιτική τυρόπιτα, το κατσικάκι γάστρας, το δυνατό τζατζίκι και το μπιφτέκι γίγας.

Τζομπανάκος

Καισαριανή
Ανακρέοντος 2
Τηλ 21 0724 8441

Στον Τσομπανάκο πας πάντα συστημένος, αφού, όντας χωμένο πίσω από το παλιό ποδοσφαιρικό γήπεδο της Καισιαριανής, αποκλείεται να σε βγάλει ο δρόμος σου! Φημίζεται για τα άκρως γευστικά παϊδάκια, για τα οποία πηγαίνουν και πολλοί επώνυμοι... Μην εκπλαγείτε αν τους συναντήσετε και την Τσικνοπέπτη εκεί. Ωστόσο, μην περιμένετε να συναντήσετε κάτι πέρα από μια κλασική ταβέρνα, παλιάς κοπής.

Ρούμελη
Βύρωνας
Κωνσταντινουπόλεως 34 & Προύσσης
Τηλέφωνο 21 0765 8347

Ασφαλής προορισμός για όσους έψαχναν και ψάχνουν για καλό κρέας. Ο απόλυτος προορισμός, δηλαδή, για την Τσικνοπέμπτη. Με ιστορία από το 1930 εδώ σίγουρα θα βρεις παϊδάκια με υπογραφή: Σωστή επιλογή κρέατος, ψημένο τόσο όσο και όπως πρέπει, τα παϊδάκια απλά λιώνουν στο στόμα. Εξαιρετικές και οι μπριζόλες, το συκώτι απολαυστικό, όπως και τα μπιφτέκια.

Ο Κρητικός
Κάντζα
Αιόλου 49
Τηλ: 210 6659061

Ο Κρητικός, είναι σίγουρα ένας λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Κάντζα. Εδώ θα βρεις εξαιρετικό μπιφτέκι, καλοψημένο αλλά όχι καμένο, μοσχαρίσια steaks (t-bone, rib eye) τρυφερά, ψημένα ακριβώς όσο πρέπει, τα παϊδάκια, το κοκορέτσι και ο σουβλιστός σιδηρόδρομος (κομμάτι από τα πλευρά).

Μπριζολάκια του Τέλη
Αθήνα
Ευριπίδου 86 (Επικούρου)
Τηλ: 21 0324 2775

Ο Τέλης σερβίρει, αδιαμφισβήτητα το πιο περίφημο μπριζολάκι της Αθήνας. Στις παρυφές του Ψυρρή, ακριβώς πάνω από την πλατεία Κουμουνδούρου, ο Τέλης Γιαννιώτης, από το 1977 σερβίρει το μπριζολάκι που έχει δοκιμάσει όλη η Αθήνα. Από τον Τσαρλς Ντιούκς, τον αστροναύτη της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, Apollo 16, μέχρι πρωθυπουργούς, εφοπλιστές και όποιον άλλον δεν φοβάται να λερώσει τα χέρια του.

Στον Τέλη δεν θα βρεις πολυτέλειες και ποικιλλίες. Κάθεσαι, λες πόσες μερίδες θες και αμέσως καταφθάνουν τα μπριζολάκια, μαζί με το μπουγιουρντί, το καυτερό συνοδευτικό και την χωριάτικη σαλάτα, σε περίπτωση που θέλεις. Ο κατάλογος έτσι και αλλιώς δεν έχει τίποτα άλλο.

Μυρτιά
Νέα Σμύρνη

Αϊδινίου 55

Ταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της, αγαπημένο στέκι των Νεοσμυρνιωτών και όχι μόνο. Κλασική ταβέρνα με άψογο, επίσης κλασικό φαγητό, ιδιαίτερα προσεγμένα κρέατα και τεράστιες μερίδες. Μπιφτέκια, μπριζόλες, λουκάνικα, εξαιρετικής ποιότητας και εξαιρετικά ψημένα, εκπληκτικά, κλασικά ορεκτικά, όπως κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι, ντοματοκεφτέδες και κολοκυθάκια τηγανιτά και φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην πιατέλα με τους λουκουμάδες, λαχταριστούς όσο τα ψητά, που σερβίρεται στο τέλος.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share