Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπριζολάκια στα κάρβουνα, καυτερό τζατζίκι,κοψίδια και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες: Οι καλύτερες ταβέρνες στην Αθήνα για την Τσικνοπέμπτη!

5 Φεβρουαρίου 2018 12:36
Μπριζολάκια στα κάρβουνα, καυτερό τζατζίκι,κοψίδια και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες: Οι καλύτερες ταβέρνες στην Αθήνα για την Τσικνοπέμπτη!

Ε ναι λοιπόν! Η Τσικνοπέμπτη είναι προ των πυλών! Μπριζολάκια στα κάρβουνα, καυτερό τζατζίκι, κοψίδια, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες σε 6 τσικνο-διευθύνσεις στην Αθήνα!

Το Ελληνικό

Το Ελληνικό είναι ένα new age μεζεδοπωλείο στη Γλυφάδα, που ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του από τη Θεσσαλονίκη (το συναντάμε στο κέντρο της πόλης, κοντά στον Λευκό Πύργο) και… κατηφόρισε στην Αθήνα για να μας συστήσει τις ωραίες γεύσεις και το conceptτου.

Λόγω της φιλοσοφίας, της παρεΐστικης ατμόσφαιράς του και φυσικά του μενού κατάφερε να γίνει στέκι. Με σαφή προσανατολισμό, δηλαδή μεγάλη γκάμα συνταγών από πολλές περιοχές της χώρας, φτιαγμένες με μεράκι και φρέσκες τοπικές πρώτες ύλες, μας σερβίρει ποιοτικούς, πεντανόστιμους ελληνικούς χειροποίητους μεζέδες και εκλεκτά, καλομαγειρεμένα πιάτα.

Με τον προσεγμένο χώρο του,που θυμίζει παλιό μπακάλικο με πολλά είδη χαρακτηριστικά άλλων εποχών στα ράφια του και ζεστό περιβάλλον, είναι ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, καλή παρέα και εκλεκτό τσίπουρο, ούζο ή κρασί, σε πολύ μεγάλη ποικιλία ενώ μας αρέσει πολύ και ο φροντισμένος εξωτερικός του χώρος τώρα που ανοίγει ο καιρός!

Must taste

• Το λευκό κρασί από τη Λήμνο και το επιλεγμένο μακεδονίτικο τσίπουρο.

• Τον λευκό ταραμά και την τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης.

• Το κριθαρότο με θαλασσινά.

• Την αγιωργίτικη τηγανιά με κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικο.

Καθημερινά 12:00-01:00 (η κουζίνα).

Το Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείο ,Λαζαράκη 28, Τ. 210 8941471

Καθη-μερινά 12:00-01:00 (η κουζίνα).

Λαζαράκη 28, Γλυφάδα
Τηλ: 210 8941471

De Sxara

Το «αδελφάκι» του επιτυχηµένου all day meeting point Zambri άνοιξε αρχές Δεκέµβρη στην Αγ. Τρύφωνος.

Σε έναν χώρο που ισορροπεί ανάµεσα στο cozy και το cosmopolitan style, το De Sxara mamas kouzina συνδυάζει ένα steak station, όπου οι λάτρεις του κρέατος θα έχουν να επιλέξουν ανάµεσα σε µια µεγάλη γκάµα (από ένα ατοµικό κοντοσούβλι ή µια σπαλοµπριζόλα 33 µηνών ωρίµανσης, µέχρι µια ζουµερή Tomahawk) µε ένα new age «µαγειριό» που προτείνει καθηµερινά γύρω στα 10 µαµαδίστικα µαγειρευτά (καθηµερινά 12:00-18:00), όλα µε την υπογραφή του πολλά υποσχόµενου (τον έχουµε συναντήσει και στο Zambri) chef Σταύρου Σκαρπινάκη.

Στα συν το ιδιωτικό parking. Πολύ σύντοµα αναµένουµε και το delivery.

Καθηµερινά 12:00-01:00.

Αγίου Τρύφωνος 15 Κηφισιά

Μπλε Αλεπού

Ο κύριος Κώστας Παπαντώνης έχοντας το know how στο χώρο της εστίασης, μετέφερε και εξέλιξε το concept του γνωστού πρώην Prime grill σε έναν ολοκαίνουργιο κλασικό και ατμοσφαιρικό χώρο και με ένα όνομα που είναι αυτό που θα λέγαμε…κληρονομιά καθώς είναι το ίδιο με εκείνο που κάποτε -συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1940, είχε το καμπαρέ του πατέρα του στο κέντρο της Αθήνας.

Cozy η κυρίως σάλα, όπως και η πιο prive γωνία αλλά και ο χώρος του bar. Σε αυτό λοιπόν το ατμοσφαιρικό σκηνικό από το απόγευμα και μετά απολαμβάνουμε το ποτό, το κρασί ή το cocktail μας τόσο στο bar όπως φυσικά και τις εκλεκτές γεύσεις του μικρού αλλά εξαιρετικού μενού με κεντρικό άξονα το κρέας.

Best sellers το chateaubriand,το μοσχαρίσιο μπιφτέκι και η σαλάτα ντομάτα!

Highlight: τα ολόφρεσκα πιάτα ημέρας,περιπου 6 με 8 καθημερινά. Καθημερινά 17:00 – 01:00 & Σ/Κ από τις 12:00.

Κηφισίας 158, τηλ. 210 6743333

Στέκι του Ηλία

Πήγα κι εγώ στο φημισμένο Στέκι του Ηλία μεγαλοβδομαδιάτικα! Μα καλά, δεν ήξερα; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά φέτος το πήρα ζεστά να νηστέψω, για δικούς μου λόγους… Άντε να αντισταθείς τώρα…

Ένα γλυκό βράδυ με τα αρώματα της Άνοιξης να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και να με μεθούν γλυκά, άραξα στο κρυμμένο πλακόστρωτο πεζόδρομο πίσω από το θησείο, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, χαζεύοντας από μακριά το αστικό τοπίο του γειτονικού Γκαζιού.

Είναι άλλωστε από τις λίγες γωνιές της πόλης μας που θυμίζει ακόμα μια παλιά Αθηναϊκή γειτονιά, που νοερά μπορεί να σε ταξιδέψει σε κάποιο ελληνικό νησί, κι αν και κρυμμένη, έχει… ταΐσει όλη την καλή Αθήνα!

Σε ένα σκηνικό που θα μπορούσε να έχει βγει από ελληνική ταινία, η συνταγή είναι γνωστή, λιτή και επιτυχημένη: Μια τίμια οικογενειακή ταβέρνα με καλό κρέας με σπεσιαλιτέ εκτός των άλλων τα παϊδάκια, ψημένα με μαεστρία, σπιτικές πατατούλες και φρέσκες σαλάτες!

Ήταν το ’81 όταν ο Ηλίας Κολόβης άνοιξε το πρώτο…Στέκι επί της Επταχάλκου (δίπλα στο προαύλιο χώρο του Αγ. Αθανασίου), μέχρι και σήμερα που μαζί με τα παιδιά του Χρόνη, Μαρία, Σπυριδούλα διατηρούν και τις δύο ταβέρνες, αμφότερες στον πεζόδρομο (το αδελφάκι του είναι λίγο πιο κάτω επί της Θεσσαλονίκης), με την ίδια ποιότητα κι μια γνήσια ατμόσφαιρα που συναντάς πλέον σπάνια!

Είχα δε την ευκαιρία να μπω στην κουζίνα και να πάρω μια… γεύση από την προετοιμασία… Αυτό κι αν ήταν μαρτύριο! Δεν ξέρω πως κατάφερα να αντισταθώ από τις γαργαλιστικές ευωδιές…

Περιμένω πως και πως να περάσουν οι μέρες και… να γιορτάσω εδώ, με ένα πλούσιο Πασχαλινό τραπέζι, στρωμένο με όλα τα παραδοσιακά καλούδια (θα κάνει και μαγειρίτσα), κάτω από τον Αθηναϊκό ήλιο…

Tip: Όαση τα καλοκαιρινά βράδια, τα τραπεζάκια κάτω από τις ανθισμένες μουριές και τις κουτσουπιές!

Info:

Επταχάλκου 5, Θησείο
Tηλ: 2103458052

Καθημερινά 17:30-00:00 Σαββατοκύριακο 12:00-00:00

Μπαρμπαδήμος

Ηταν μόλις το 2010 όταν ο Μπαρμπαδήμος ήρθε για να μας μάθει να εκτιμήσουμε το αυθεντικό κεμπάπ.

Με γνώμονα τις σμυρνιώτικες καταβολές του, την απλότητα και την ποιότητα μετέτρεψε σε θεσμό τις κρεατονοστιμιές του με πρώτο και καλύτερο το γιαουρτλού του,τις χειροποίητες πίτες του και για το τέλος;

Τον θεϊκό τούρκικο μπακλαβά του και το σεκέρ παρέ!

Info: Τρ.-Πεμπ.& Κυρ. 12:00-01:00,Παρ& Σαβ.12:00-01:30, Δευτ.Κλειστά)

Γ. Θεοτόκη 2 και Σαχτούρη 18537 Πειραιάς

Vosporos

Το μοναδικό το οποίο τόλμησε πριν από 14 χρόνια να σπάσει το κατεστημένο που ήθελε μόνο το sea food να δικαιούται τραπέζια πάνω στη θάλασσα, ο Vosporos γράφει τη δική του ιστορία ως ένα καθαρόαιμο meat grill house.Οι επιχειρηματίες Γιώργος Ρογδιονάκης και Πέτρος Γεωργόπουλος ήταν οι πρώτοι που έδωσαν elegant διάσταση στο κρέας.

Σε έναν κλασάτο χώρο υψηλής αισθητικής πάνω στον δρόμο και κάτω στη θάλασσα με φόντο το καρτ ποσταλικό
σκηνικό με τις βαρκούλες και τα ιστιοφόρα του Μικρολίμανου, απολαμβάνουμε στις παρεΐστικες καθιστικές γωνιές του πληθωρικά ορεκτικά, μεζέδες και κρεατικά με έμφαση στο σωστό ψήσιμο, την καλύτερη πρώτη ύλη και τις αρχές της πολίτικης παράδοσης.

Τι να πει κανείς για το πεντανόστιμο χουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας και τηγανητά πιτάκια), το αυθεντικό πολίτικο σις κεμπάπ ή για το best seller λαχματζούν, που αναδεικνύονται μέσα από μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών και δροσερές μπύρες;

Το τελευταίο λιθαράκι σε αυτή τη γευστική εμπειρία έρχονται να βάλουν με τη σειρά τους και τα σπιτικά γλυκά, ειδικά το λαχταριστό κιουνεφέ, αλλά και το best seller μπουγάτσα με καϊμάκι!

Highlights
• Τα τραπέζια δίπλα στην τζαμαρία για απευθείας επαφή με το κύμα!
• H υπηρεσία delivery,που φέρνει τις νοστιμιές του στην πόρτα μας.

Info:

Ακτή Κουμουνδούρου 20, Πειραιάς,
T. 210 4127324, www.vosporos-grill.gr
Δευτ.-Πέμ. και Κυρ. 12:00-01:00, Παρ. έως 02:00, Σάβ. έως 03:00.

La Marina

Επιτέλους και ένα new age κρεατοφαγείο, το οποίο έσπασε το κατεστημένο που ήθελε μόνο ψαροταβέρνες και sea food resto να δικαιούνται τραπέζια δίπλα στη θάλασσα…

Η Lamarina με μότο το «soyvlaki+more», που διακρίνουμε και στην επιγραφή της εισόδου, το τόλμησε τo 2014 σερβίροντας ακαταμάχητες κρεατονοστιμιές στη μαρίνα Ζέας με μια ονομασία που κάνει παιχνίδι με τη λαμαρίνα και τη μαρίνα όπου δένουν οι θαλαμηγοί.

Η όρεξή μας ανοίγει αμέσως στον μοντέρνο και industrial αισθητικής χώρο με τις black ‘n’ white πινελιές και τα τηγάνια τους τοίχους, με πρώτες και καλύτερες τις ποικιλίες με σουβλάκια και κρεατικά (2 ή 4 ατόμων), που φτάνουν… υπερπαραγωγή σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολα!

Η συνέχεια στον κατάλογό του γράφεται με εξίσου πεντανόστιμα σουβλάκια-γύρους, ζουμερά καλαμάκια, τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι, αλλά και δροσερές σαλάτες και εκλεκτά ορεκτικά για όσους θέλουν κάτι πιο light. Στα συν η υπηρεσία delivery.

Highlight
Οι more than fair τιμές του δεδομένης της περιοχής και του πολύ καλού service.

Info:

Καθημερινά 12:00-01:00.Μαρίνα Ζέας Πειραιάς 18536

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share