Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Lime Bistro: Γιατί είναι η πρώτη μας επιλογή στο κέντρο για vegan φαγητό!

19 Απριλίου 2018 08:52
Lime Bistro: Γιατί είναι η πρώτη μας επιλογή στο κέντρο για vegan φαγητό!

Από την Κατερίνα Ρίγκου / Φωτο Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Δεκελέων 23, Γκάζι, Τ. 210 3474423 λάιμ bistro | 23 Dekeleon Str., Gazi

Ναι, είναι η πρώτη μας επιλογή και καθόλου τυχαία... Η Άλκηστις Αλεξανδράτου και η Ντέμη Γεωργίου έχουν δημιουργήσει στο Γκάζι ένα vegetarian & vegan εστιατόριο που με κύριο άξονα το φαγητό επικοινωνούν μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής! Στον χρωματιστό, φιλόξενο και cozy χώρο του Λάιμ Bistro απολαμβάνουμε ένα μενού που βγαίνει με την ανοιχτή κουζίνα, με φαγητό που θα μας έφτιαχνε η μαμά καθώς τα υλικά είναι τόσο αγνά και όλα χειροποίητα, ολόφρεσκα αλλά και με πινελιές δημιουργικής κουζίνας! Ο κατάλογος είναι vegan, glouten free και sugar free και τα πιάτα πεντανόστιμα καθώς αρχικά πειραματίζονται με τις πρώτες ύλες και τους σωστούς συνδυασμούς τους.

Η πρώτη ύλη και οι inhouse παρασκευές παίζουν πρωταρχικό ρόλο καθώς ετοιμάζονται εδώ από το μηδέν, είναι από βιολογικά προϊόντα και έτσι διατηρούν κάθε γευστική και θρεπτική αξία με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει! Για τις προτάσεις που παρουσιάζει το μενού, χρησιμοποιούν καρπούς, όσπρια, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, οπότε και οι λαχταριστές δημιουργίες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά!

Εφόσον λοιπόν τα υλικά ποικίλουν, το ίδιο συμβαίνει και με τους τρόπους μαγειρέματος καθώς σκοπός και στόχος είναι εκτός από νόστιμες να σερβίρουν υγιεινές γεύσεις!

Ανάμεσα λοιπόν στους τρόπους μαγειρέματος, είναι ο sous vide (μαγείρεμα σε κενό αέρος για αρκετές ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες, τεχνική που επιτρέπει να μην χάνονται τα θρεπτικά συστατικά και να διατηρούνται τα πολύτιμα ένζυμα που χρειάζεται να παίρνουμε από την τροφή μας). Το εποχιακό vegan μενού όμως έχει και επιρροές ωμοφαγίας. Κάποια από τα ψωμάκια είναι ωμοφαγικά, δηλαδή «ψήνονται» σε ένα ειδικό μηχάνημα, τον αποξηραντή, σε χαμηλή θερμοκρασία που αφαιρεί την υγρασία με αποτέλεσμα ψωμί γεμάτο θρεπτικά συστατικά! Ακόμα και οι χυμοί γίνονται σε μηχάνημα, αργής αποχύμωσης, ώστε τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται να μην περνάνε από διαδικασία οξείδωσης.

Όλα τα προϊόντα είναι βιολογικά και σε καμία παρασκευή δεν χρησιμοποιείται τίποτα ζωϊκό, όπως επίσης και τίποτα επεξεργασμένο! Η ζάχαρη επίσης δεν έχει καμία θέση στη κουζίνα και οι μόνες γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι οι χουρμάδες, η ζάχαρη καρύδας και σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου! Δεν χρησιμοποιείται κανένα επεξεργασμένο άλευρο με γλουτένη που μπορεί να επιμολύνει τα υπόλοιπα προϊόντα, γεγονός που κάνει το μενού κατάλληλο ακόμα και για διαβητικούς.

Και επειδή η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά...όλες οι συσκευασίες για take away είναι craft, από 100% ανακυκλωμένο χαρτί για να είναι φιλικές προς το περιβάλλον! Συνοψίζοντας, το Λάιμ Bistro κατάφερε να ξεχωρίσει γιατί δεν είναι απλώς ένα vegan εστιατόριο -άλλωστε οι επισκέπτες στην πλειονότητά τους δεν είναι vegan- αλλά γιατί απευθύνεται σε υγιεινιστές, και έχει σκοπό όχι την υγιεινή διατροφή αλλά την απόδειξη πως αυτή μπορεί παράλληλα να είναι πεντανόστιμη! Τετ.-Κυρ. 12:00-00:00.

Highlights

-Όπως είναι αναμενόμενο...είναι και pet friendly!Απολαύστε λοιπόν το γεύμα σας παρέα με το αγαπημένο σας τετράποδο!

-Εκτός από τον cozy εσωτερικό χώρο μας αρέσει πολύ και η πίσω αυλή η οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να απολαμβάνουμε στα τραπεζάκια της, το φαγητό μας και τον χειμώνα!

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share