Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μeerkat Cocktail Safari: Το νέο μπαράκι στο Κουκάκι που έχει γίνει...talk of the town!

2 Νοεμβρίου 2017 14:07
Μeerkat Cocktail Safari: Το νέο μπαράκι στο Κουκάκι που έχει γίνει...talk of the town!

Ένα καινούργιο μπαράκι με απίστευτα κοκτέιλ που άνοιξε πρόσφατα στο Κουκάκι, έχει κλέψει τις εντυπώσεις κι όλη η Αθήνα μιλάει γι΄ αυτό.

Γιατί; Πολύ απλά επειδή τα ποτά του επιμελείται ένας από τους καλύτερους Γάλλους bartenders, o Romain Krot, που έχει περάσει από τις μπάρες γνωστών μπαρ όπως τo Experimental Cocktail Club και το Little Red Door. Παραδόξως, ενώ ολοένα και περισσότεροι Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, εκείνος αποφάσισε πριν από δύο χρόνια μαζί με τη γυναίκα του Christina Mavridis, να μετακομίσει στην Αθήνα.

Ο λόγος είναι ότι ήθελαν και οι δύο να ζήσουν σε μια χώρα με καλό καιρό και φιλικούς ανθρώπους και φαίνεται πως αυτά τα δυο τα βρήκαν στην Αθήνα, όπως μου λένε. Έτσι μαζί με τον καλό τους φίλο Ανδρέα Βερνίκο άνοιξαν το δικό τους κοκτεϊλάδικο το Μeerkat Cocktail Safari.

Meerkat στα ελληνικά σημαίνει σουρικάτα, το γνωστό ζωάκι της Αφρικής, που θεωρείται μεν το πιο αιμοβόρο θηλαστικό στον πλανήτη, όμως ζει σε οικογένειες και έχει έντονα αναπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης μέσα στην ομάδα του.

Όσο για το σαφάρι, υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι σε μέρη μακρινά, γι΄ αυτό κι άλλωστε τα παιδιά του μαγαζιού φοράνε την ανάλογη ενδυμασία, προκειμένου να μας βάλουν στο κλίμα. Στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το Meerkat, παλιότερα υπήρχαν συνεργείο, όμως οι ιδιοκτήτες του έστησαν ένα υπέροχο, minimal μπαρ, με african πινελιές και έντονα αποικιακό στυλ που σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας φέτος τον χειμώνα.

Μπαίνοντας στο μαγαζί θα δείτε την μεγάλη μπάρα του και το πανέμορφο μοναστηριακό ξύλινο τραπέζι που κυριαρχεί στη μέση. Η φιλοσοφία του Romain, που μαζί με τον έμπειρο Σταμάτη Σταματιάδη βρίσκονται πίσω από την μπάρα είναι να δημιουργούν πρωτότυπες, διαφορετικές γεύσεις από τα καλύτερα υλικά.

Επίσης, έχουν εισάγει μια καινοτομία: μια από τις τρεις θέσεις του μπαρ θα φιλοξενεί πελάτες, οι οποίοι αφού συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τις γευστικές τους προτιμήσεις, θα μπαίνουν πίσω από το μπαρ και με τη βοήθεια των παιδιών θα παρασκευάζουν μόνοι τους το δικό τους ποτό, ή της παρέας τους.

Στον κατάλογο τώρα θα βρείτε 4 και μια διαφορετικές κατηγορίες, όλες εμπνευσμένες από ζώα που θα συναντούσε κανείς σε ένα σαφάρι: τα Piquant comme une corne de rhinocéros (πικάντικο όπως ο ρινόκερος), που είναι πικάντικα κοκτέιλ, τα Rafraichissant comme un éléphant (δροσιστικό όπως ο ελέφαντας που του αρέσει να παίζει στο νερό), που αποτελούν τις πιο sour / refreshing προτάσεις του μαγαζιού, τα Longue comme une girafe (μακρύ όπως η καμηλοπάρδαλη) ήτοι τα long drinks, τα Forte comme un lion (δυνατό όπως ένα λιοντάρι), δηλαδή τα αλκοολικά κοκτέιλ και τα Rapide comme un guépard (γρήγορο όπως ο γατόπαρδος), που είναι κοκτείλ σε σφηνάκι.

Ο Romain και ο Σταμάτης έχουν ετοιμάσει για εσάς οκτώ διαφορετικά κοκτέιλς, όπου όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι χειροποίητα, γι΄ αυτό και ο κατάλογος είναι μικρός.

Από τα δροσιστικά επιλέξετε το Green mouse με τζιν αρωματισμένο με σαφράν, φρέσκο βασιλικό, αγγούρι, τζίντζερ και λάιμ, ή το Colonial Way,με μεσκάλ, μαστίχα, λάιμ, ροζ γκρέιπφρουτ και μαγειρεμένο σιρόπι από φρούτα του δάσους και παντζάρι.

Εξαιρετική επιλογή είναι και το Hanky Spank Me No2 με δυο καπνιστά ουίσκι ( Famous Grouse Smoky Black και δεκάρι Laphroaig),γλυκό βερμούτ Cinzano 1775- πολύ δύσκολο να το βρείτε- , καπνιστό σιρόπι σφενδάμου και Fernet Branca, ενώ αν θέλετε ένα πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα επιλέξτε το Water Ploof με agricol ρούμι από τις γαλλικές αποικίες της Καραϊβικής που παράγεται από χυμό ζαχαροκάλαμου, overproof ρούμι, ανανά, ένα χειροποίητο mix από καρύδα και γάλα αμυγδάλου, gentiale (λικέρ από της ρίζα γεντιανής) και μια στάλα αψέντι στο τέλος που θα απογειώνει το αποτέλεσμα.

Τις μουσικές του Meerkat έχει επιμεληθεί η Όλγα Κουκλάκη, ενώ εκτός από την ίδια στα decks θα βρίσκουμε τους Christo Z, Nikko Patrelaki και George Kargo. Το Μeerkat Cocktail Safari είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί για καφέ, φυσικά όποιος θέλει μπορεί να απολαύσει μπύρα και κρασί, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και τα πεντανόστιμα σάντουιτς που φτιάχνει πίσω από την μπάρα ο Αλέξης Πιτροπάκης.

Δοκιμάστε το «Veggie» με κρεμμύδι, καπνιστό τυρί Βέροιας, φρέσκο σπανάκι, κόκκινη πιπεριά και μια χειροποίητη σος με ταχίνι ,αλλά και το «BLT» με μια μικρή ομελέτα με κρόκο Κοζάνης, φρέσκο σπανάκι, καπνιστή πανσέτα, αβοκάντο και λιαστή ντομάτα. Στα γλυκά, οι ιδιοκτήτες επιμένουν γαλλικά, οπότε μπορείτε να γνωρίσετε, αν δεν την ξέρετε ήδη, την παραδοσιακή γαλλική «τάρτα» clafoutis. Πάντως μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, αν το Σαββατόβραδο ήπιατε κοκτέιλ σαν ελέφαντας και την Κυριακή ξυπνήσατε με πείνα σαν λιοντάρι ή σαν μικρό meerkat , δυο μενού petit dejeuner σας περιμένουν να τα απολαύσετε με ή χωρίς αλκοόλ, όπως προτιμάτε.

Να ξέρετε πάντως πως το μαγαζί είναι non smoking, όμως υπάρχει και μια περιοχή για τους καπνίζοντες, όπου μπορείτε εύκολα να πιάσετε κουβέντα!

Μeerkat Cocktail Safari, Βυζαντίου 7, Κουκάκι, 21 3045 3390

Πηγή: bovary.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share